Tenis

Čilić na milimetar od Mastersa

Čilić na milimetar od Mastersa
Čilić na milimetar od Mastersa

Prvi hrvatski reket Marin Čilić izborio je 3. kolo posljednjeg ovosezonskog ATP turnira iz serije Masters 1000

Najbolji hrvatski tenisač 28-godišnji Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz Masters 1000 serije u Parizu nakon što je u srijedu u "hrvatskom obračunu" pobijedio saigrača iz Davis Cup reprezentacije Ivu Karlovića sa 7:6 (7), 6:2.

U prvom setu obojica su čvrsto držali servise, a Čilić u devetom gemu nije uspio na servis Karlovića iskoristiti dvije break lopte.

Tada je proradio i servis Karlovića koji sa četiri asa odvodi set do tie-breaka u kojem je više koncentracije imao Čilić.

Marin kod vodstva od 6-5 nije uspio iskoristiti svoj servis, ali mu je to uspjelo kod vodstva od 8-7 kada osvaja deveti poen s kojim za sat vremena igre osvaja prvi set.

U drugom setu Čilić već u petom gemu radi prvi break, a u sedmom po drugi put osvaja gem na Karlovićev servis nakon čega Međugorac sa lakoćom osvaja drugi set sa 6-2.

Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića koji će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.

Belgijanac mu je izravni konkurent za plasman na završni Masters pa bi ga Čilić pobjedom izbacio iz svih kombinacija. 

Tada bi u igri ostao još jedino Tomaš Berdych, koji bi u tom slučaju morao do finala Pariza, a na tom bi putu morao slaviti protiv Andyja Murrayja, čovjeka koji napada svjetski broj 1.

S obzirom na formu i sve dosada viđeno u posljednjih mjesec dana, samo čudo može spriječiti odlazak Marina Čilića na završni ATP World Tour Finals u Londonu.

(NN/dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije