02. novembar  2016. 15.08  | Izvor: Beta

NUNS: Opasne izjave ministra Vulina

BEOGRAD -

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je danas zbog izjave ministra za rad Aleksandra Vulina koji je u emisiji Radio-televizije Srbije novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića praktično svrstao među one koji podržavaju ugrožavanje bezbednosti premijera Aleksandra Vučića.

"NUNS poziva državne organe da preduzmu sve mere na zaštiti predsednika Vlade i podržava aktivnosti koje se, u skladu sa zakonom, preduzimaju na otklanjanju potencijalnih pretnji po sigurnost Aleksandra Vučića i njegove porodice. NUNS zahteva od svih učesnika u javnom životu, da, u nameri da zaštite predsednika Vlade, budu veoma oprezni u svojim izjavama i svojim neodmerenim i često netačnim ocenama ne dovode u direktnu opasnost novinarke i novinare", navodi se u saopštenju.

nuns nezavisno udruzenje novinara

To novinarsko udruženje je ocenilo da "kriminalizacija" Georgieva i Mašića predstavlja nastavak stvaranja veoma opasne atmosfere u društvu koja može imati nesagledive posledice po bezbednost svih novinara i medijskih radnika.

NUNS je, takođe, upozorio da je u ovoj godini zabeleženo 50 napada na novinare, odnosno da je prijavljeno sedam fizičkih nasrtaja, 20 verbalnih pretnji, jedan napad na imovinu, kao i 22 slučaja direktnog pritiska na novinare.

Broj komentara: 10

Stevica  02. 11. 2016. | 15:22
Pa da,vama "nezavisnima" je sada to strasno jer je Vulin napao one koji vas sponzorisu. Stidi se. Daleko ste vi od novinara.
Mirko  02. 11. 2016. | 16:25
@Stevica Potovana Gospodo iz NUNS -a, ja sam apolitičan tip, ne pripadam ni jednoj stranci ni partiji, a seo sam da vam napisem par reči ne u odbranu Vulina nego da vam ukazem na delovanje vasih uvazenih kolega Georgijeva i Masića na drustvenoj mrezi Tviter pa ce te verovatno malo poblize sagledati sta je to Vulina nagnalo da ih tako isproziva.O cemu se zapravo radi, koliko mogu das primetim, njih dvojica su glavni nosioci omalovazavanja Vučića na Tviteru, htedoh da vam posaljem neki od njihovih **bisera** spisateljstva na toj drustvenoj mrezi, ali sam odustao jer su neprimereni ovom mediju na koji vam pisem.Mozete se sami uveriti da je to gola istina pa cete onda blize shvatiti zasto je Vulin bas tako reagovao. verujte mi, da sanm ja bio na njregovom mestu, bio bih mnogo ostriji u kritici prema vasim uvazenim novinarima jer stvarno to i zasluzuju.
3
0
Kole  03. 11. 2016. | 08:10
@Stevica NUNS se poslednje cetiri godine ponasa kao politicka partija a ne udruzenje novinara. Sto je jos gore - ponasaju se kao politicka partija koja zastupa prava svih samo ne drzave u kojoj zive.
0
0
Sanja  02. 11. 2016. | 15:28
Čega se to NUNS plaši?
Sina  02. 11. 2016. | 15:32
Verujem da ta sve postoji zasto.
Vojvodina  02. 11. 2016. | 19:58
A kada novinari napišu razne gluposti o premijeru i njegovoj porodice onda to nije opasno.
bole  02. 11. 2016. | 20:03
Čak se i "nezavisni" NUNS oglasio. Da li je to strah od prepoznavanja samoga sebe u ovoj aferi, baš kao što su i gospoda Skot i Montgomeri "iskočili" na čistinu. Šta li će NUNS bez svojih stranih finansijera....??
Ljubicica Plavic   02. 11. 2016. | 20:06
Novinari su osetljivi kad njih neko prozove a ne zapitaju se sta oni cine iznosenjem ne proverenim informacijama. Cesto se pozivaju na slobodu govora pa gde je sada ta sloboda govora kad je neko drugi izgovara.
Bruno Zgaga   03. 11. 2016. | 12:21
Iako je aktuelna tema sumnja na atentat premijera ili njegovog brata,što cela javnost osudjuje,ipak vlada i premijer mora da obavljaju svoj redovan posao,jer od njihovog rada,koga je izabrao narod,zavisi delom i sudbina kako celikupnog naroda Srbije,tako i na glasački tabor,koji im je dao legitimitet da vladaju zemljom.Najaktuelnija stvar ovog siromašnog naroda je tkzv."povećanje" plaća i mirovina.Imam prijatelja,koji mi predložio da izračunam koliko povećanje plate će imati Bajatović,Dana Drašković i ostali,koji imaju plate preko 500 hiljada dinara.Iako sam smatrao taj predlog kao polušalu,ipak,kad sam izračunao,uhvatila me muka,jer to povećanje od 4,5% njihovih plaća, prelazi moju platu za nekoliko desetina,- skoro sto hiljada dinara !
Bruno Zgaga   03. 11. 2016. | 12:33
Kako je glasačka mašina ustanovila mjeseca travnja da je pobedila SNS,a u njoj postoji bivši predsednik JUL-a Mire Marković VULIN,svi oni,koji su glasali protiv SNS ili nisu izašli na glasanje, zgražavaju se izjavama dotičnog ministra za rad(!).Ovaj ministar koji daje ovakve problematične izjave,koje šokiraju pojedine gradjane,izaziva nervozu,neurotičnost i nevericu u mogućnosti dotičnog člana vlade premijera Vučića.Neka se premijer ne ljuti što mu ne posvećujem više pažnje i shvatam njegovu nervozu povodom saznanja da neki mafijaši hoće da im skrate živote,što komentarišem o jednom članu njegove vlade.Nadam se, da će me svi razumeti,kako moje dobre namere,tako i iskazane želje da se problemi što skorije reše.