Nedelja, 30.10.2016.

21:25

"Bezbednosne službe moraju da preuzmu odgovornost"

Šef Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže da bezbednosne službe moraju da preuzmu odgovornost za pretnju po bezbednost premijera i porodice.

Izvor: Tanjug

Navodeći da prve analize oružja nađenog u Jajincima u blizini porodične kuće premijera ukazuju na maksimalnu ozbiljnost situacije, Bečić je rekao da ne možemo biti zadovoljni samo odgovorima koje nam bezbednosne službe duguju.

"Tu je i odgovornost koju bezbednosne službe moraju preuzeti za nastalu pretnju po bezbednost premijera i njegove porodice, koja je uznemirila građane i celokupnu javnost", rekao je Bečić Tanjugu.

Bečić je istakao da će na sednici Odbora, po objavljivanju kompletnog izveštaja o ugrožavanju bezbednosti premijera, biti utvrđeno da li su postojale greške i čije i biće predložena izmena zakonske regulative koja se odnosi na sprovođenje bezbednosnih mera u odnosu na najviše državne funkcionere.

On je objasnio da će biti predložena izmena zakona, kako se ovako nešto nikada više ne bi dešavalo, jer to, kaže, građani očekuju od nas.

"Srbija se ponosi uspesima koje ostvarujemo u sprovođenju reformi i neće dozvoliti svakodnevne pokušaje izazivanja nestabilnosti", zaključio je Bečić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: