• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Kertesu - repriza

Suđenje bivšem direktoru Savezne uprave carina Mihalju Kertesu, optuženom za finansijske malverzacije i nezakonito iznošenje novca na Kipar, formalno je ponovo počelo, zbog promene u sastavu sudskog veća.

Kertes je, pred Specijalnim sudom, optužen za nelegalno iznošenje višemilionskih suma na Kipar čime je savezni budžet oštetio za 60 miliona evra.

Nekadašnji direktor Carine je ponovio da ostaje pri svojoj odbrani iz septembra 2007. godine, kada je odbacio navode optužnice.

Kertes je zamolio sudsko veće da suđenje dnevno ne traje duže od dva i po sata, jer mora da uzima lekove.

Kako se navodi u optužnici, sredinom 1994. godine, tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević organizovao je kriminalnu grupu, čiji su članovi, pored Kertesa, bili potpredsednici Savezne vlade Nikola Šainović i Jovan Zebić.

Protiv Miloševića i Zebića postupak je prekinut jer su preminuli, dok je protiv Šainovića razdvojen, pošto je on optužen pred Haškim tribunalom.

Prema optužnici, po nalogu Miloševića, deo novca sa carine predavan je, mimo osnova, raznim pravnim i fizičkim licima, političkim strankama i DB-u.

Šainović i Zebić sprečavali su da savezna budžetska inspekcija kontroliše rad carine, navedeno je u optužnici i precizirano da je oko 38 miliona nemačkih maraka izneto sa carine u kešu i položeno na račune of-šor kompanija i banaka na Kipru.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image