Ponedeljak, 22.02.2010.

13:48

Finansiranje Karadžićeve odbrane

Predsednik Haškog suda Patrik Robinson delimično je usvojio zahtev Radovana Karadžića za finansiranje njegove odbrane.

Izvor: Tanjug

Default images

Robinson je naložio Sekretarijatu tog suda da do početka suđenja plaća osam članova njegovog tima do početka suđenja, a pet po početku suđenja, koje je predviđeno za 1. mart. Članovi Karadžićevog tima za pripremu odbrane biće plaćani za 1.200 sati mesečnog rada do početka suđenja i 750 tokom suđenja, navedeno je u Robinsonovoj odluci.

Shodno pravilima Tribunala, cena njihovog rada trebalo bi da iznosi 25 evra po satu, odnosno 3.000 evra mesečno do početka i 1.850 evra po početku suđenja.

Ranijim odlukama suda, Karadžiću je bilo odobreno finansiranje dva člana tima, pravnog savetnika, američkog advokata Pitera Robinsona i Milivoja Ivaniševića, kao savetnika za stručni deo odbrane sa po 25 evra po satu, mesečno.

Pored toga, Karadžićevom postavljenom braniocu Ričardu Harviju, koji će se uključiti u proces, ukoliko bivši lider bosanskih Srba bude opstruisao suđenje, Robinson je odredio naknadu od 71 evra po satu tokom suđenja.

Karadžić se od optužbi haškog tužilaštva za genocid i ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini brani sam, uz pomoć pravnog i stručnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: