Suđenje optuženima za špijunažu: Bivši tužilac kao svedok

N. B.

28. 10. 2016. u 21:14

Nataša Kandić je u Višem sudu u Beogradu nastavila svedočenje u postupku protiv Jugoslava Petrušića, Milorada Pelemiša, Slobodana Orašanina, Rada Petrovića i Branka Vlača

Суђење оптуженима за шпијунажу: Бивши тужилац као сведок

NATAŠA Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo u petak je u Višem sudu u Beogradu nastavila svedočenje u postupku protiv Jugoslava Petrušića, Milorada Pelemiša, Slobodana Orašanina, Rada Petrovića i Branka Vlača. Oni su optuženi za špijunažu, iznudu i ubistvo dvojice Albanaca na Kosovu tokom 1999. godine. Kandićeva je tvrdila da su oni delovali kao grupa van Vojske SRJ, što je Petrušić demantovao, podnoseći potvrde kojima se dokazuje da su bili u sastavu Vojske.

Ponovila je da je svojevremeno došla do vojnika koji je pričao o navodnim zločinima optuženih i da je on dao izjavu tadašnjem tužiocu Nebojši Marašu. Zbog toga je Petrušićev branilac, advokat Milorad Konstantinović, predložio da sud kao svedoka pozove Maraša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Stiven K.

28.10.2016. 21:32

Ima li kraja ovoj ženi i njenim tolikim optužbama, protiv svih Srba koji su se negde borili. Pazi... njoj pričao tamo neki vojnik.

Горан

29.10.2016. 06:59

Уместо њој да се суди за шпијунажу и рушење државе, у Србији је све наопако и наглавачке. Све док је тако, пропадање ће се наставити.

vucko

29.10.2016. 10:30

Da je nekadasnja udba nebi ona tako lajala protiv sopstvene drzave da se nalazi i u Kambodzi.

Savesni naprednjak / EU

29.10.2016. 13:58

@vucko - Ma nema više komunizma niti če ga ikada biti ! To je samo davna prošlost !!