ZLOČIN U BEOGRADU: Ubio sestru sekirom, pa isekao sebi vene

S. MILOŠEVIĆ

28. 10. 2016. u 14:28

Zvonimir Vlastić (52) usmrtio Svetlanu (64) u porodičnoj kući u beogradskom naselju Voždovac

ЗЛОЧИН У БЕОГРАДУ: Убио сестру секиром, па исекао себи вене

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo, Foto P.Mitić

ZVONIMIR Vlastić (52) ubio je u petak sekirom svoju sestru Svetlanu (64) u njihovoj porodičnoj kući u beogradskom naselju Voždovac. Pošto joj je naneo smrtonosne povrede udarcima sekire po glavi, pokušao je da izvrši samoubistvo.

Zločin se dogodio oko 14 časova u Ulici Rastka Petrovića 29 na Voždovcu. Zvonimir je navodno nekoliko puta sekirom udario Svetlanu u glavu, a o monstruoznosti ovog čina govori i podatak da je sečivo ostalo u telu ubijene. Posle toga pokušao je da se ubije isekavši se po rukama i telu, a onda je pozvao policiju i rekao im šta je uradio. Nedugo posle pozvao je i mlađeg sina Vuka i saopštio mu da mu je ubio tetku.

Policija je odmah izašla na teren, a telo ubijene Svetlane zatekli su na spratu kuće, gde je živela. Zvonimir je prebačen u Urgentni centar. Ubrzo su stigli i njegovi sinovi, Stefan i Vuk.

- Ne znamo šta se dogodilo i zašto - priča Vuk, mlađi sin. -Otac me je pozvao i rekao šta je uradio.U šoku smo.

Komšije Vlastića tvrde da su se stalno svađali i da je Zvonimir često pretio sestri da će da je ubije. Raspravljali su se oko svega - majke, dvorišta, novca...

PETO UBISTVO SEKIROM UBISTVO sekirom u Beogradu peto je koje se dogodilo ove nedelje u Srbiji izvršeno ovim oružjem. Tako je u utorak u beloj Crkvi sin ubio majku, a dan kasnije u Kraljevu ćerka je na spavanju usmrtila oca, majku i brata.

Susedi su njihove svađe redovno prijavljivali policiji, ali su vremenom odustali.

- Stalno su se svađali - priča jedna komšinica. - Uvek je nalazio razloge da joj preti. U afektu je govorio da će je ubiti. Majka ih je mirila, ali je ona umrla u martu ove godine. Možda je to dodatno uticalo da dođe do tragedije. Nije bio psihički stabilna ličnost. Bio je akademski slikar, a živeo je od džeparenja.

Žitelji ovog dela Voždovca navode da se jedno vreme lečio u Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj, ali ne znaju da li je uzimao terapiju. Ovih dana su samo čuli cirkular i to uglavnom noću. Kroz prozor su videli da je ovu napravu ubacio u kuću i da je tu sekao drva.

- Svi znaju da nije bio pri sebi - priča jedna od komšinica. - Šta su sve ta deca pretrpela samo Bog zna, zato su i pobegli od njega. Od žene se rano razveo, a mladići su živeli sa majkom. Stefan je i dolazio, obilazio oca i tetku, čistio zapušteno dvorište. Zato se danas toliko i potresao.

Od čega i kako su živeli brat i sestra niko ne zna. Komšije su samo čule svađu, ali su Svetlanu retko viđali pošto gotovo da i nije izlazila iz kuće. Ni sa kim se nisu družili niti primali goste.

Vuk Vlastić, Stefan Vlastić


KOSTI U DVORIŠTU!

ZVONIMIROVOM sinu Stefanu, koji je teško podneo tragediju, Hitna pomoć morala je da ukaže pomoć. Insistirao je da spase tetkine mačke, jer nije mogao da ih ostavi u kući. Inače, ova porodica je u medije dospela pre nekoliko godina kada je policija pomislila da je u dvorištu zakopano novorođenče. Ispostavilo se da su to bile životinjske kosti kojima se Stefan "igrao".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Ekser998

28.10.2016. 14:42

Србији не треба туђин да ратује,сами ћемо се побити.

Realista

28.10.2016. 15:35

Gospode Boze sta se sa ovim narodom desava?! 3 dana uzastopna ubistva hladnokrvnim oruzujem na najmilije. Boze pomozi nam!

Mali

28.10.2016. 15:36

sva su se ta ubistva desavala i pre, nego sad imamo aplikacije, digitaliju, internet etc. Pa smo samo zbog znatizelje silovani da citamo

Деда Мика

28.10.2016. 16:35

@Mali - Грешиш! Јесу се дешавала, али толико ретко да се о таквим случајевима говорило годинама. Народ је у то време био срећан, дружио се међусобно и помагао, волели смо се, поштовале су се моралне вредности! А породица је била светиња.

Стварно и могуће

28.10.2016. 16:15

Склоните ово са насловних страна више! Свака лабилна особа се иницира оваквим насловима!!

Violeta. c

28.10.2016. 19:21

Ne mogu da shvatim vise ova ubistva, pa se pitam "da li mozemo da volimo jedni druge?", da li mozemo da jedemo za istim stolom, da li umemo da prastamo? Ako ne mozemo u cemu je smisao ZIVOTA recite mi?