Priznali krivicu umesto Bakira

M. FILIPOVIĆ

26. 10. 2016. u 07:03

Saslušan predsednik Republičke komisije za referendum o Danu Republike Srpske

Признали кривицу уместо Бакира

Glasanje Građani Srpske masovno izašli na referendum

SARAJEVO - Priznali smo krivicu neodgovornog političara koji je podneo neodgovornu apelaciju protiv jednog konstitutivnog naroda i jednog entiteta!

To je nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH u Sarajevu, u okviru istrage u predmetu "Milorad Dodik i drugi" zbog održavanja referenduma o Danu RS, rekao Siniša Karan, predsednik Republičke komisije za referendum, aludirajući na bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je osporio Dan RS.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog. Nakon saslušanja kazao je da je razgovarao sa tužiocem o samom radu Republičke komisije.

- Nisam video ništa sporno u radu Komisije, sa formalno pravnog aspekta mi smo radili po odluci Narodne skupštine RS i završili smo referendum do kraja i uspešno i u tom smislu možemo biti zadovoljni - rekao je Karan.

On je kazao da je i u Tužilaštvu izneo lični stav koji je mnogo bitniji od ovog formalno pravnog.

- Priznali smo, takođe, i krivicu jednog političkog Ustavnog suda, koji je prihvatio jednu takvu neodgovornu apelaciju. Priznali smo i krivicu što tri stranca koji ne znaju gde se nalaze, donose najvažnije odluke ustavnopravnog karaktera i u BiH i u RS - rekao je Karan.

On je dodao da Ustavni sud ne radi po Zakonu i pravilima i da su doveli u tešku poziciju i Sud i Tužilaštvo BiH.

Karan je istakao da je tužilac bio korektan prema njemu kao i prema svim drugim članovima Komisije, koji su ispitani pre njega. Do sada su u okviru ovog predmeta saslušani članovi Komisije Perica Bundalo, Nedeljko Glamočak, Davor Šešić, Milan Petković, Goran Zmijanjac i Zdenka Gojković.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije