Sud BiH odbacio žalbu Ćamila Durakovića o poništenju izbora u Srebrenici

Beta

25. 10. 2016. u 18:41

Apelaciono odeljenje Suda Bosne i Hercegovine odbacilo je žalbu bošnjačkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova

Суд БиХ одбацио жалбу Ћамила Дураковића о поништењу избора у Сребреници

Ćamil Duraković

Apelaciono odeljenje Suda Bosne i Hercegovine odbacilo je žalbu bošnjačkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH o proglašenju izbora u Srebrenici postala pravosnažna.

Apelaciono odeljenje Suda BiH trebalo bi u narednim danima da se odredi i o zahtevu za poništenje izbora u Srebrenici, koji su zajedno podneli Stranka demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), posle čega će se u potpunosti razrešiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica.

Duraković, SDA i SBB tražili su poništenje izbora u Srebrenici, tvrdeći da je na dan izbora, 2. oktobra, bilo mnogo neregularnosti, odnosno da je mnogim građanima dozvoljeno da glasaju s neregularnim dokumentima.

Oni su u prigovoru naveli da je policija RS na dan izbora upala u Opštinu Srebrenica, posle čega, kako su istakli, izborni materijal nije bio pod nadzorom Opštinske izborne komisije.

Prema konačnim rezultatima CIK-a, srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić pobedio je bošnjačkog protivkandidata Ćamila Durakovića sa 768 više dobijenih glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Miki - Zg

25.10.2016. 19:23

Ćamile ,pakiraj kofere pa nazad u SAD-e .Ovih godina si napunio svoj novčanik s evrima ,dolarima od donacija ,kao i pojedine preduzetnice -tzv.majke Srebrenice ?

Kap. Bele Lade II

25.10.2016. 20:49

@Miki - Zg - Ne budite naivni od bogate sofre se ne odmice, nije jos mezetluk na nesreci zavrsen ni njemu ni majkama? Pitam se imaju li srpske zrtve majke,ko je njih rodio? Cak me i akademik Filipovic iznenadio,nekad nije mrzio Srbe ili.....

cccc

25.10.2016. 22:30

@Miki - Zg - Sad su naše Srpske majke na redu jer je sada naš na vlasti 4 godine.

ZALI SE EU I SAD

25.10.2016. 21:56

Mozda su poslali premalo listica, zaokruzenih na tvoje ime. IZDALI TE JARANI.

Republika Srpska

26.10.2016. 12:50

Ćamil je u Srebrenici ( koja je u mrskoj mu Republici Srpskoj) zaradio više za ovije 8 godina, no što bi u Americi ( iz koje je došao) zaradio za 88.

Gojko

26.10.2016. 22:19

Durakovic je napravio kardinalnu greshku kad je rekao da ne zeli Vucica 11.jula u Srebrenici,jer je onda ovaj okupio sve nepomirljive srpske ,,struje'' i rekao im da glasaju za jednog choveka,ako zele posle 20 godina da osvoje vlast.