Najnovije vesti
Vesti Srbija
"VAŠA SMRT JE NAŠA OBAVEZA" Šokantni plakati ponovo osvanuli na ulicama Smedereva

"VAŠA SMRT JE NAŠA OBAVEZA" Šokantni plakati ponovo osvanuli na ulicama Smedereva

U junu ove godine u poštanskim sandučićima Smederevaca, pa i po trotoarima, pojavili su se flajeri sa grbom JKP "Novo groblje", telefonom za kontakt, a sve to bilo je upotpunjeno sloganom: "Vaša smrt je naša obaveza". Ovakvi flajeri juče su se ponovo našli na ulicama Smedereva, uznemirli i nasmejali građane, ali ne i JKP "Zelenilo i groblja".

kom Foto: RAS Srbija
kom
Foto: RAS Srbija

Kada su ovi flajeri prvi put završili na ulicama Smedereva priča je odmah dospela na društvene mreže. Zabava je bila višednevna, a tek nakon toga su reagovali iz JKP "Zelenilo i groblja" demantujući da je reč o njihovom materijalu.

- Neko je falsifikovao naš logo i napravio te flajere. Ni telefon nije dobar, taj odavno nije u funkciji... Ko god da je to uradio mnogo je ružno. Volela bih da nađu tog koji narušava ugled ovom javnom preduzeću – rekla je tada direktorka ovog javnog preduzeća Slađana Jeremić.

"Taj neko" očigledno nije nađen, mada se smederevska policija, kako kažu, potrudila da reaguje po prijavi JKP-a.

Međutim, manje od pola godine kasnije, nepoznati šaljivdžija se ponovo vratio na ulice ovog grada.

"Dana 24.10.2016 ponovo su na ulicama grada Smedereva dospeli flajeri, gde je zloupotrebljen logotip preduzeća i gde su iznete lažne informacije. Naglašavamo da naše preduzeće JKP 'Zelenilo i groblja Smederevo' i zaposleni u njemu nemaju nikakve veze sa pomenutim flajerom i da smo slučaj prijavili Policijskoj upravi Smederevo. Apelujemo sugrađanima da se o radu našeg preduzeća mogu informisati putem zvaničnog saopštenja, našeg oficijalnog sajta ili dolaskom u samo preduzeće", ovako glasi, u celosti i bez ispravki, dokument kojim se preduzeće oglasilo.

Foto: RAS Srbija

Ukoliko je nekoga ovaj flajer i doveo u zabunu da je u pitanju neuspela marketinška doskočica, svi su shvatili da je u pitanju šala kada su pročitali drugu parolu na papiriću: "Vaša smrt je naša zarada".

Da situacija bude crnje i šala neslanija, sudeći po glasinama koje mesecima kruže gradom, ovo javno preduzeće ima i drugu muku, mada iz firme tvrde da situacija nije baš toliko alarmantna.

Naime, na Novom groblju je sve manje mesta za sahranjivanje, na Starom ih odavno nema, a najnovije groblje u Šeškovcu još je daleko od toga da bude stavljeno u funkciju.