Najnovije vesti
Vesti Svet
Ova beba rodila se DVA PUTA, a razlog je PRETUŽAN

Ova beba rodila se DVA PUTA, a razlog je PRETUŽAN

Margaret Boumer je bila u 16. nedelji trudnoće kada je prilikom ultrazvučnog pregleda otkriveno da njena beba ima tumor na trtičnoj kosti. Tokom petočasovne operacije, lekari su izvadili bebu na 20 minuta, koja je u tom trenutku težila svega 538. grama. Nakon što su odstranili izraslinu, vratili su bebu i zašili matericu.

Beba rođena dva puta Foto: Margaret Hawkins Boemer / Facebook
Beba rođena dva puta
Beba rođena dva puta
Foto: Margaret Hawkins Boemer / Facebook
Beba rođena dva puta

Dvanaest nedelja kasnije Lindzi Houp je rođena carskim rezom. Bila je teška 2.400 grama. Međutim, posle osam dana lekari su morali ponovo da je operišu da bi odstranili ostatke tumora koji je nastavio da raste. Nekoliko nedelja kasnije otpuštena je iz bolnice.

“Videli su nešto na snimku i lekar nam je objasnio da s našom bebom nešto nije u redu i da ima sakrokokcigealni teratom”, kaže Margaret Boumer iz Plana, u Teksasu.

- Nismo znali šta znači ta dugačka reč i šta donosi, bili smo veoma uplašeni - dodali su roditelji.

Dr Darel Kas im je objasnio da je reč o najčešćem tumoru u novorođenčadi, koji je i pored toga “prilično redak”, te pogađa svega jednu od 30-70.000 beba. Fetus i tumor se “otimaju” za krv i zato su lekari odlučili da operišu Lindzi i pre nego što je rođena.

- Ponekad tumor pobedi, srce otkaže i beba umire - objašnjava dr Kas za Si-en-en.

On kaže da su lako doneli odluku.

- U 23. nedelji života, tumor joj je blokirao srce koje je postajalo sve slabije. Prema tome, mogli smo da biramo: ili ćemo dozvoliti da tumor preuzme kontrolu, ili ćemo joj pružiti šansu da živi - nastavili su.

- Pravo je čudo što možemo da otvorimo matericu i ponovo je zatvorimo, a da sve ponovo normalno funkcioniše - dodaje on.

Lindzi ima zaista dobre razloge da slavi rođendan dva puta!