Najnovije vesti
Vesti Srbija
POSLASTIČAR ČASTIO JOVANU STIPENDIJOM Devojka iz Jagodine neće morati da odustane od studija

POSLASTIČAR ČASTIO JOVANU STIPENDIJOM Devojka iz Jagodine neće morati da odustane od studija

Servet Ramadani, vlasnik poslastičarnice "Pelivan" u Jagodini, obeležio je pola veka rada svoje radnje tako što je odlučio da stipendira Jovanu, najstariju od devetoro dece porodice Stojanović iz Vinorače.

Jagodina, Jovana Stojanovic i Servet Ramadani potpisuju ugovor o stipendiji,-jagodina-Zorica.Gligorijevic foto Goran Jevremovic Foto: G. Jevremović / RAS Srbija
Jagodina, Jovana Stojanovic i Servet Ramadani potpisuju ugovor o stipendiji,-jagodina-Zorica.Gligorijevic foto Goran Jevremovic
Ugovor: Jovana Stojanović sa porodicom i Servet Ramadani potpisuju ugovor o stipendiji
Foto: G. Jevremović / RAS Srbija
Ugovor: Jovana Stojanović sa porodicom i Servet Ramadani potpisuju ugovor o stipendiji

Porodica Stojanović je najbrojnija u Jagodini pošto ima 12 članova.

- Moj pokojni otac Ehat i majka Rajma pre pola veka otvorili su poslastičarnicu "Pelivan", i to je bio povod za pomoć porodici Stojanović. Ovo je najbolji način obeležavanja značajnog jubileja, daleko bolji nego da smo ga proslavili u kafani - priča kroz suze Servet i obećava da će porodicu obilaziti bar jednom mesečno i dodatno pomagati.

Jovana je student prve godine biohemije na Hemijskom fakultetu u Beogradu i sledeće četiri godine dobijaće mesečnu stipendiju od 15.000 dinara.

- Vredno ću raditi i učiti, prvo za svoju porodicu, a onda i za sebe. Namera mi je da kasnije pomažem braću i sestre. Presrećna sam što sam dobila stipendiju jer sam razmišljala da odustanem od studiranja pošto su moji roditelji brinuli kako da mi plate školarinu - priča ona.

Jovanin otac Goran dnevno radi od 12 do 15 sati kako bi izdržavao porodicu.

- Za Jovanino školovanje potrebno nam je mesečno najmanje 20.000 dinara, za Nikolu, koji pohađa Poljoprivrednu školu u Svilajncu, bar 15.000 - kaže Goran.

Stojanovićima odricanje nikada nije bilo teško jer su im deca, kako kažu, svakog dana predstavljala veliku radost, sreću i blagoslov. Deca su uzvratila lepim ponašanjem i odličnim uspehom u školi. Supruga Jasmina potvrđuje da dosta novca treba izdvojiti i za školovanje Teodore (16), Jovana (12), Ksenije (10) i Sofije (8), ali kaže da joj ništa nije teško jer su uigran tim pa starija deca brinu o najmlađima Emiliji (5), Marku (3) i devetomesečnoj Milici.