Zdravlje

Subota, 22.10.2016.

17:57

Pedijatri: Ne morate više braniti bebi da koristi telefon

Pedijatri su, izgleda, prihvatili da društvene mreže i elektronski uređaji neće nestati i da je nemoguće decu zaštititi od njih. Zato Američka akademija pedijatara u novim preporukama nije navela da decu mlađu od dve godine treba udaljavati od telefona, kompjutera i tableta.

Izvor: News

Pedijatri: Ne morate više braniti bebi da koristi telefon
Foto: Thinkstock

Novi dokument objavljen u novembarskom izdanju “Pediatrics Journal”, za razliku od ranijih, ne preporučuje roditeljima da mališanima zabranjuju rukovanje uređajima, nego da im upotrebu ograniče na jedan ili dva sata.

Ovog puta, oni kažu da računari, tableti i smartfoni “nisu zli” i da ne moraju da ih izbegavaju.

Prema novim preporukama, sasvim je prihvatljivo da dete mlađe od 18 meseci može da koristi servise poput FaceTime i Skype kako bi komuniciralo s članovima porodice, dok oni uzrasta od 18 do 24 meseca već mogu da gledaju tv sa roditeljima. Deca uzrasta od dve do pet godina mogu da gledaju sat vremena “kvalitetnog programa” na platformama namenjenim deci.

Za decu stariju od pet godina ne postoje ograničenja kada je reč o upotrebi medija.

Šta mislite o ovakvim preporukama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

21 h

Podeli: