Subota, 20.02.2010.

21:06

Srbija i Turska za stabilan Balkan

Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je nakon razgovora sa zvaničnicima u Ankari da Srbija i Turska zajedno rade na rešavanju problema u regionu.

Izvor: Beta

Default images

Ove dve zemlje su odlučne da doprinesu uspostavljanju stabilnosti i mira na Balkanu, dodao je ministar. Jeremić je u Ankari razgovarao sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom i šefom diplomatije Ahmetom Davutogluom o unapredenju bilateralne i regionalne saradnje.

"Srbija i Turska dele viziju stabilne budućnosti Balkana, Balkana integrisanog u Evropsku uniju. Nastavićemo da saradujemo kako bi Balkan bio zona nultog problema, u smislu regionalnih odnosa", rekao je Jeremić, prenosi RTS.

Jeremić je izjavio i da postoje otvorena pitanja, ali i najbolja volja da se sarađuje na njihovom rešavanju.

Šef srpske diplomatije je izjavio da je sa Davutogluom razgovarao i o ekonomskoj, kulturnoj, naučnoj i tehničkoj saradnji.

Izrazio je zadovoljstvo što postoji veliki interes turskih kompanija i banaka da učestvuju u izgradnji autoputa koji će od Beograda, preko Sandžaka, voditi do Crne Gore.

To će biti velika strateška investicija koja će transformisati socijalnu i ekonomsku sliku Sandžaka i učiniti Srbiju najznačajnijim partnerom Turske na Zapadnom Balkanu, rekao je Jeremić i izrazio očekivanje da ce Turska uskoro ratifikovati ugovor o spoljnoj trgovini sa Srbijom.

Davutoglu je izjavio da će Turska i Srbija odlučno nastaviti da rade na jačanju stabilnosti i prosperiteta celog regiona. "Nemamo zajedničku granicu sa Srbijom, ali smo susedi", rekao je Davutoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: