• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rođak "drugog čoveka" Crne Gore napao Medojevića (VIDEO)

Nebojša Medojević napadnut ispred svoje zgrade u Podgorici, protiv napadača prekršajna prijava. Policija potvrdila da je lidera PZP napao rođak Brane Mićunovića, koji važi za čoveka "broj dva" u Crnoj Gori, odmah posle Mila Đukanovića.

Predsednik Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević izjavio je danas u Podgorici da ga je ispred zgrade u kojoj živi napao Nenad Mićunović, rođak crnogorskog poslovnog čoveka Branislava Mićunovića.

Medojević je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da nije povređen, a da je policija privela napadača.

Medojević je ranije označio Budvanina Branislava Mićunovića kao čoveka “broj jedan” u Crnoj Gori, koji o svemu donosi odluke.

Prema anketama crnogorskih medija, Branislav Mićunović je niz godina unazad zauzimao drugo mesto 10 najuticajnijih ljudi u Crnoj Gori, posle premijera Mila Đukanovića.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da uhapsi Branislava Mićunovića, kao nalogodavca napada na predsednika PzP Medojevića. “Tražim od direktora policije Veselina Veljovića da prestane da ponižava ovu zemlju i donese odluku o hapšenju i privođenju pravdi Branislava Mićunovića”, kazao je Mandić za Tanjug.

Mandić je rekao da veruje da u tužilaštvu i sudstvu u državi "postoji još uvek neko hrabar i pošten ko bi mogao procesuirati taj slučaj".

Mandić kaže da je Branislav Mićunović “u domaćoj javnosti kao i u spisima međunarodnih tužilaštava i sudova, poznat kao šef vlasti i podzemlja u Crnoj Gori”.

Mandić je dodao da je “vreme za opštu mobilizaciju i objedinjavanje svih snaga koje hoće da se obračunaju sa kriminalom u Crnoj Gori."

Medojević je na konferenciji objasnio da je napadnut s leđa oko 12,30 časova, a da mu je napač zapretio da mu, kako je rekao, ne pominje javno porodicu ili će u protivnom biti “fizički likvidiran”. Ovaj napad je „klasično mafijaško zastrašivanje“ i dokaz da se vodi „borba između dve Crne Gore," ocenio je vođa PzP.

Medojević je kazao da je on „predstavnik gandijevske Crne Gore“, koja se trudi da demokratizuje društvo.

Lider PZP tvrdi da je napadač Nenad Mićunović osoba koja je svojevremeno saslušavana u slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića u maju 2004, kao i u pogibije brata i sestre Šurina u Budvi u septembru 2002.



Protiv Nenada Mićunovića biće podneta prekršajna prijava, saopštila je Uprava policije. Kako je navedeno, osnovni državni tužilac je utvrdio da u postupcima Nenada Mićunovića i njegovom fizičkom napadu na Medojevića nema elemenata krivičnog dela. Nenad Mićunović je, dodaje se, zadržan u policiji i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog osnovane sumnje da je prekršio Zakon o javnom redu i miru - fizički napad i ozbiljne pretnje.

Medojević je poslednjih nekoliko dana u više mahova slučaj kontroverznog biznismena Darka Šarića iz Crne Gore, pominjao Branislava Mićunovića kao čoveka od koga u Crnoj Gori sve zavisi.

Medojević stanuje u zgradi "Maksim" u naselju poznatom pod nazivom "Preko Morače" u kome se nalaze zgrade ministarstva unutrašnjih poslova, finansija, vlada i druge državne institucije. U toj zgradi stanuje veliki broj državnih funkcionera.

Lider Pokreta za promjene i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić više puta su pominjali Branu Mićunovića kao "najmoćnijeg čoveka u Crnoj Gori, od koga zavisi gotovo sve, pa i policijske akcije". "Po svemu sudeći trebalo bi da se poklonimo Branu Mićunoviću i zamolimo ga da nam izruči Šarića", rekao je ranije Medojević na konferenciji za novinare.

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović rekao je novinarima da "policija nema podataka da je poznati nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović na bilo koji način povezan sa Darkom Šarićem, odnosno švercom kokaina".

Veljović je reagovao na izjavu lidera Pokreta za promjene da je Mićunović iznad vlasti u Crnoj Gori i da odlučuje protiv koga se može pokrenuti istražni postupak i ko može biti uhapšen.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image