Vučić: Žestoko ćemo se obračunati sa mafijom

Beta

16. 10. 2016. u 18:46

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da će od 1. januara iduće godine plate pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biti povećane

Вучић: Жестоко ћемо се обрачунати са мафијом

Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da će od 1. januara iduće godine plate pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biti povećane.

"Oni svojim radom zaslužuju to povećanje zbog složenosti posla koji obavljaju... Imaće punu podršku Vlade Srbije za nabavku još savremeniju opremu", rekao je Vučić novinarima u Gradskoj kući u Nišu.

Vučić nije mogao da precizira koliko će biti povećane plate pripadnicima MUP-a, zato što, kako je naveo, predstoje pregovori s Međunarodnim monetarnim fondom.

Vučić je rekao da je Srbija zahvaljujući angažovanju pripadnika MUP-a jedna od najsigurnijih zemalja ne samo u regionu Balkana, nego u celoj Evropi.

VUČIĆ O HAPŠENjU U CRNOJ GORI I OBRAČUNU S MAFIJOM

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da još nema zvaničnog obaveštenja iz Crne Gore povodom hapšenja 20 državljana Srbije u toj zemlji, i najavio žestok obračun sa mafijom.

"Mi ćemo se bez obzira na cenu, žestoko obračunati sa svima onima koji misle da im je Beograd prćija", rekao je Vučić novinarima u Gradskoj kući u Nišu.

Vučić je dodao da "ne mogu oni koji dolaze iz drugih država da putuju s 'kalašnjikovima' po Beogradu".

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije danas da je prošle noći uhapšena grupa od 20 državljana Srbije koji su ušli u Crnu Goru navodno s namerom da večeras napadnu policiju i druge institucije, i najviše zvaničnike Crne Gore. Uhapšena grupa je privedena Državnom tužilaštvu na saslušanje. Crnogorska policija traga za još jednom osobom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Краљевић Лазар

16.10.2016. 19:19

Све је то у реду са повећањем али кад ммф загризе то нам је браћо и сестре то,нема више назад,онда има да вратимо и да враћамо деценијама а ти вучићу ћути и даље и не тражи ништа од фашиста и нато а за сву патњу и бол који су нанели Србији и њеним грађанима у блиској прошлости ! не нато,не еу,не ммф!

Highlander

16.10.2016. 20:22

Vučić je dodao da "ne mogu oni koji dolaze iz drugih država da putuju s 'kalašnjikovima' po Beogradu". A ovi odovud mogu?

Ђуровић

16.10.2016. 20:48

Свака част, и Милогорци вас хвале! Кажу, Србија послала жандармерију да хапси највећг мафијаша на Балкану!

Peđa

16.10.2016. 21:08

sa kriminalcima se možemo izboriti jedino time da se tužilaštvo više angažuje i da se procesi ubrzaju, naravno i sudije moraju imati potpunu zaštitu.

E da

16.10.2016. 22:03

-nego šta !? krenite sa proverama šta su radili a ne čega su trenutno vlasnici . proverite bivše..pljačkaše, zelenaše, lopove,robijaše i obavezno one "posebno fine" tako će te doći do vlasnika raznih nekretnina i pokretina , ogromnih površina obradivog ili građevinskog zemljišta i vlasnika "svega i svačega"

Branko

16.10.2016. 22:28

Dobra izjava Premijera. Samo, molim, malo preciznije: Obračunajte se sa sopstvenom mafijom, u Srbiji. Nemojte izvoziti "višak" te svoje mafije u Region, kao napr. sada u Crnu Goru. Uhapsite i njih, nemojte da vam "vaše građane" hapse širom Balkana.

Јабре

16.10.2016. 23:14

@Branko - Јесте у Црну Гору и на Сицилију извозимо мафију да није нас не би је ни видели.

penz.minus 10%

17.10.2016. 15:12

Medju policijom dosta lemezina, kako rece onaj Milanovic,igraju igrice, mnogi dodjosi zaposeli polozaje,odaju se informacije.Na momente policija zablista ali ima mnogo i loseg rada.I oko ubistva pevacice nisu se pokazali,kao da se desilo u Njujorku.