Na 100 odsto obrađenih glasova DPS - u 35 mandata, opoziciji 40, odlučuju manjine

Novosti online / Agencije

16. 10. 2016. u 10:07

U Crnoj Gori su održani parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višepartijskog sistema, a četvrti nakon sticanja nezavisnosti, na koje je izašlo 73,2 odsto birača. Zabeležen je niz nepravilnosti

На 100 одсто обрађених гласова ДПС - у 35 мандата,  опозицији 40, одлучују мањине

U Crnoj Gori su održani parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višepartijskog sistema, a četvrti nakon sticanja nezavisnosti, na koje je izašlo 73,2 odsto birača. Zabeležen je niz nepravilnosti.

Nijedna partija ili blok nisu osvojili većinu. Vlast i opozicija moraće da potraže saveznika u partijama manjina koje su osvojile šest mesta u parlamentu.

Nešto manje od 529.000 upisanih birača moglo je da glasa do 20.00 časova na 1.206 biračkih mesta. Za učešće na izborima prijavilo se 17 izbornih lista koje se nadmeću za 81 poslaničko mesto u Skupštini Crne Gore.

Pored parlamentarnih, u četiri crnogorske opštine, Budvi, Kotoru, Andrijevici i Gusinju, danas će biti održani i lokalni izbori.

Parlamentarne izbore u Crnoj Gori prati više od 2.600 domaćih i stranih posmatrača.



GLASAJU POD ŠATOROM!

Podgorica- Crnogorci iz šatora u svetlu budućnost. Ovo biračko mesto, neprimereno za 21.vek, nalazi se u naselju Komarno u Crmnici kod Bara. Pod državnu zastavu i vojni šator Crmničani će odlučiti kome da daju poverenje na parlamentarnim izborima. Nedaleko od ovog mesta nalazi se rodno selo Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma. Ovaj snimak napravili su aktivisti Centra za demokratsku tranziciju koji prate regularnost izbora u Crnoj Gori. V.K.



DF: ISPLATA GLASAČA DPS

Demokratski front na svom Fejsbuk nalogu objavio video iz Bara: Pogledajte kako izgleda isplata glasača koje je DPS dovukao iz Luksemburga i ostalih evropskih zemalja kako bi glasali za tu partiju.


UOČENE NEPRAVILNOSTI

Na 20 metara o biračkog mesta 60 u Podgorici uočen parkirani automobil. Glasači izlaze na sporedni ulaz blizu automobila i tu bivaju evidentirani.


IZNEO LISTIĆ

CEMI: Birač izašao sa glasačkim listićem van biračkog mesta u Podgorici, zatim se vratio i ubacio listić u kutiju. Birački odbor nije ovu nepravinost uneo u zapisnik.


DO DEVET ČASOVA GLASALO 6,5 ODSTO UPISANIH BIRAČA

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori do 09.00 časova danas glasalo je 6,5 odsto upisanih birača, saopštili su domaći posmatrači izbora.

Birališta su otvorena jutros u 7.00 časova, ali je na nekim od njih glasanje kasnilo jer se birački odbori ne snalaze u rukovanju elektronskom opremom za identifikaciju birača.


ULCINj: PRONAĐENI LISTIĆI SA DUPLIM SERIJSKIM BROJEVIMA

Održana sednica OIK Ulcinj, na kojoj je zaključeno da treba informisati DIK, zato što je pronađeno osam glasačkih listića sa duplim serijskim brojem, javlja CDT.


LEKIĆ: VERUJEM U PREOKRET

Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Miodrag Lekić glasao je na biračkom mestu u Podgorici. Lekić je izjavio da veruje da će se u Crnoj Gori dogoditi preokret i da građani zaslužuju optimizam.


DO 11 ČASOVA GLASALO 20,4 ODSTO BIRAČA

Do 11 sati na izborima u Crnoj Gori glasalo je 20,4 odsto ili oko 107.900 birača. Po regionima: Centralna regija 25 odsto; Primorje 16,7 odsto; Severna regija 20,9 odsto.


BAR: PRODAJU GLASOVE

Posmatraču CEMI u Baru prišlo lice misleći da je iz DPS-a, nudeći mu pasoš i pitajući ga gde da podigne novac.


CDT: DO 12 ČASOVA IZAŠLO 29,9 ODSTO BIRAČA

Do 12 sati na biračkim mestima glasalo je 29,9 odsto ili oko 158.300 birača, javlja CDT.


PODNETO 19 KRIVIČNIH PRIJAVA

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnela je danas 19 krivičnih prijava Specijalnom tužiocu od kojih se većina odnosi na

povredu sloboda opredeljenja pri glasanju, prenose crnogorske Vijesti.

Kako je saopšteno iz MANS, protiv devet osoba su podnete krivične prijave zbog sumnje da kupuju lične karte, protiv četiri zbog sumnje da su delili novac ili korist biračima u zamenu za glasove i protiv šest osoba zbog sumnje u pritisaka na birače.

U pitanju je devet slučajeva u Podgorici, tri u Baru, dva u Mojkovcu i po jedan u Beranama, Kolašinu, Kotoru, Petnjici i na Cetinju. Očekujemo da Specijalno tužilaštvo hitno postupi u ovim predmetima i spreči dalje izvršenje krivičnih dela protiv izbornih prava, navodi se u saopštenju.



GLASALA VEĆINA NOSILACA LISTA

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas, posle glasanja na izborima, da očekuje da današnji dan pokaže punu demokratsku zrelost Crne Gore.

Nosilac liste "Sigurnim korakom DPS" Milo Đukanović rekao je da će Crna Gora, posle izbora, nastaviti svoj put ka evropskim ciljevima.

Nosilac liste Demokratskog fronta Andrija Mandić glasao je u podgoričkom naselju Zagorič.


DPS PRAVI HAOS - PRITISKA GLASAČE, VODI EVIDENCIJU...

Centar za monitoring i istrživanje CEMI navodi da su aktivisti Demokratske partije socijalista kod biračkog mesta 90 u Golubovcima postavili šator na 20 metara od biračkog mesta i zaustavljaju pristigle birače i pozivaju ih da uđu u šator.


CEMI: DO 13 ČASOVA 40 ODSTO IZAŠLIH BIRAČA

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje do 13 časova glasalo je 39,9 odsto birača.


HAKERSKI NAPADI NA PORTALE

Hakeri su danas napali više portala u Crnoj Gori, medju kojima je i sajt vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), saopštilo je Ministarstvo za informaciono drustvo.

Ministarstvo je navelo da su mnogobrojni portali jutros od osam sati prijavili hakerske napade.

"Između ostalih hakerski napadi su izvršeni na portale Cafea del Montenegro – CDM (www.cdm.me), Radija "Antena M" (www.antenam.net) kao i na sajt Demokartske partije socijalista Crne Gore (www.sigurnimkorakom.me)", piše u saopštenju Ministarstva.

"Pod konstantnim napadima već treći dan je i sajt nevladine organizacije Centar za demokratsku tranziciju (CDT)", dodaje se u saopstenju.

Napadnut je i sajt Crnogorskog telekoma, ali su ti napadi odbijeni.

Vladin Nacionalni tim za suzbijanje sajber incidenata (CIRT) "preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u koordinaciji s državnim organima kako bi napadi bili sprečeni, crnogorski portali nesmetano funkcionisali, a javnost bila pravovremeno informisana na dan izbora", stoji u saopštenju.


UGAŠENI VIBER I WHATSAPP

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost (EKIP) naložila je danas svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koji su tokom dana upotrebljene za neželjenu komunikaciju sa korisnicima, prenosi RTCG.

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu meru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

Mogućnost korišćenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena, dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje, navodi se u saopštenju.

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima, ističući da poštuju najstrože bezbedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka, ističe se u saopštenju.


DEMOKRATSKI FRONT: HAPŠENjE DRŽAVLjANA SRBIJE JE AKCIJA REŽIMA

Crnogorski opozicioni Demokratski front (DF) ocenio je danas da je hapšenje 20 državljana Srbije, osumnjičenih da su pripremali oružane napade u Crnoj Gori, "akcija režima i nastavak bljutave kampanje".

U saopštenju Demokratskog fronta ocenjeno je da ta kampanja poprima "karikatuiralne obrise histerije" što, kako se navodi, "mora završiti porazom Demokratske partije socijalista (DPS)"."Nepobitna činjenica je da Bratislava Dikića izuzetno dobro poznaju Veselin Veljović i Beba Popović, i da niko iz opozicije sa Dikićem nikad nije imao bilo kakav kontakt, tako da je logičnije, da ako je ova uhapšena grupa planirala da nekom nešto nažao uradi, pre će biti da je to bilo usmereno protiv opozicije, nego što im je bio cilj da naude starim prijateljima iz crnogorskog režima", saopšteno je nakon vanredene sednice Predsedništva DF.

Demokratski front pozvao je Vrhovno državno tužilaštvo da ne sakriva nikakve informacije i da se ne stavlja "u propagandnu službu Pink televizije i ostalih režimskih medija", pošto se, kako je ocenjeno, time direktno meša u izborni proces i čini krivično delo.


DO 17.00 ČASOVA GLASALO 61,2 ODSTO BIRAČA

Do 17.00 na biralištima u Crnoj Gori glasalo je 61,2 odsto upisanih birača, nekoliko procenata više nego u isto vreme na parlamentarnim izborima 2012. godine.

U birački spisak Crne Gore upisano je nešto manje od 529.000 građana.

Posmatrači današnjih izbora saopštili su da je na jednom broju biračkih mjesta bilo nepravilnosti, poput glasnog saopštavanja imena birača, prisustva stanačkih reklama na udaljenosti manjoj od sto metara od biračkog mesta, kao i pokušaja, kako se navodi, predstavnika partija da utiču na birače.

Na šest biračkih mesta u Rožajama bilo je incidenata, ali je policija demantovala medijske tvrdnje o "masovnoj tuči" na tim biralištima.


DO 19 ČASOVA IZALO 71,5 ODSTO BIRAČA

Prema podacima CeMI izlaznost na današnjim izborima do 19 časova iznosila je 71,5 odsto.


ZATVORENA BIRAČKA AMESTA

Na izborima u Crnoj Gori zatvorena su biračka mesta. Sledi prebrojavanje glasova, a prvi rezultati mogli bi da se očekuju oko 21 čas.


APEL AMFILOHIJA

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije pozvao je danas građane Crne Gore da se ne okupljalju pre objavljivanja konačnih rezutalata parlamentarnih izbora.

"Koristim priliku da pozovem sve da se sada sabiraju samo oko glasačkih mesta i da ne bude nikakvih okupljanja pre konačanih rezultata. Nije dobro u ovom presudnom istorijskom trenutku da se dogodi bilo šta – da ne bude ni jedne prolivene suze, a kamoli kapi krvi. Nije blagoslov ni one koji dobijaju, ni za one koji gube izbore", istakao je Amfilohije.

Prokletstvo je i jednima i drugima i svima nama. Zato neka nam Sveti Petar Cetinjski bude putovođa i danas i sutra i u sva buduća vremena, naglasio je Amfilohije u obraćaju javnosti, prenosi Televizija Vijesti.


IZAŠLO NEŠTO VIŠE OD 73 ODSTO BIRAČA

Prema podacima CDT do zatvaranja birališta u 20 časova glasalo je 73,2 odsto birača. Do 19 časova je podneto 79 prijava za kršenja izbornih prava.



PRVI REZULTATI VODI DPS SA 40 ODSTO

Rezulati na osnovu obrađenog 33 odsto uzorka: DPS 40odsto, DF 21,2 odsto, Ključ 10 odsto, Demokrate 9 odsto i SDP 4,5 odsto glasova izašlih birača


CEMI: NA 43 ODSTO UZORKA VODI MILO

Iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) je saopšteno da je na osnovu 43,4 odsto obrađenog uzorka DPS osvojio 40,8 odsto glasova.

Demokratski front (DF), prema do sada obrađenim podacima, ima 21,2% a Velika koalicija ključ 10,8 odsto glasova. Demokrate Alekse Bečića 9,3 odsto, dok je SDP osvojio 4,5 odsto glasova. Bošnjačka stranka osvojila je 3,3 odsto, dok je Socijaldemokratama Ivana Brajovića pripalo 2,9 odsto glasova.




DF: OPOZICIJA POBEĐUJE

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Emilo Labudović izjavio je u prvom obraćanju javnosti u štabu te koalicije da opozicija ima više glasova nego Demokratska partija socijalista i da je, kako je kazao, sloboda blizu.

On je, kako su preneli crnogorski mediji, apelovao na članove biračkih odbora iz redova DF-a da „izdrže još malo kada su već izdržali celi dan, kako im DPS ne bi oteo ono što je već sigurno, a to je pobeda opozicije“.



CEMI: NA 64,7 ODSTO OBRAĐENOG UZORKA DPS-U 40,9 ODSTO GLASOVA

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je večeras da je na osnovu 64,7 odsto obrađenog uzorka Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 40,9 odsto glasova.

Demokratski front (DF) ima 20,6 odsto a Velika koalicija Ključ 10,7 odsto glasova.

Demokrate Alekse Bečića imaju 9,7 odsto, dok je SDP osvojio 4,9 odsto glasova. Bošnjačka stranka osvojila je 3,4 odsto, dok je Socijaldemokratama Ivana Brajovića pripalo 3,0 odsto glasova.

Na izborima je biračko pravo iskoristilo 73,2 odsto građana.


CEMI NA 76,7 ODSTO OBRAĐENIH GLASOVA: DPS 41,6 ODSTO, DF, 20,7

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je večeras da je na osnovu 76,7 odsto obrađenog uzorka Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 41,6 odsto glasova ili 36 mandata.

Demokratski front (DF) ima 20,7 odsto ili 18 mandata, a Velika koalicija Ključ 10,8 odsto glasova i devet mandata.

Demokrate Alekse Bečića imaju 9,9 odsto i osam mandata, dok je SDP osvojio pet odsto glasova i četiri mandata.

Bošnjačka stranka osvojila je 3,3 odsto i dva mandata, dok je Socijaldemokratama Ivana Brajovića pripalo 3,2 odsto glasova i dva mandata.

Manjinske stranke Albanaca i Hrvata osvojile su po jedan mandat.


CEMI 90 ODSTO OBRAĐENIH GLASOVA: DPS 36 MANDATA, DF 18, KLjUČ DEVET

Nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je da je na osnovu 90 odsto obrađenog uzorka vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 41 odsto glasova, odnosno 36 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore. Demokratski front (DF) ima 20,1 odsto ili 18 mandata, a Velika koalicija Ključ 10,8 odsto glasova i devet mandata.

Demokrate Alekse Bečića imaju 9,8 odsto i osam mandata, dok je SDP osvojio 5,1 odsto glasova i četiri mandata.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokre Ivana Brajovića dobili su po dva mandata, a manjinske stranke Albanaca i Hrvata osvojile po jedan mandat.

Slične podatke na 92,8 odsto obrađenih glasova objavio je i Centar za demokratsku tranziciju. DPS 41 odsto (35 mandata), DF 20,8 odsto (18), Ključ 10,8 odsto ;(9), Demokrate 10,1 odsto ;(8), SDP 5,3 odsto ;(4), BS 3,6 odsto ;(3), SD 3,1 odsto ;(2).


ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ČESTITAO DPS-U NA POBEDI

Liberalno demokratska partija čestitala je večeras Demokratskoj partiji socijalista (DPS) crnogorskog premijera Mila Đukanovića "ubedljivu pobedu" na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

"Uspeh DPS-a je posebno važan zbog potvrde evroatlantske orijentacije Crne Gore. Uprkos do sada nezabeleženim pritiscima crnogorskih i srpskih nacionalista plaćenih ruskim parama, građani Crne Gore nisu dozvolili da se u devedesete vrate i Crna Gora i čitav region", naveo je u čestitki lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je naveo da su rezultati današnjih izbora potvrda da je "pobedila slobodarska Crna Gora, a da su poraženi vikend teroristi i njihovi domaći plaćenici".

"Pobedom Mila Đukanovića na današnjim izborima u Crnoj Gori ojačan je sistem vrednosti koji će nas sve približiti modernim evropskim društvima. Ovaj uspeh je dodatni podsticaj svima, a posebno Srbiji, koja još odlučnije treba da nastavi putem evroatlantskih integracija, bez kojih nema reformi i razvoja", naveo je Jovanović.


PREDSEDNIK POZITIVNE CRNE GORE PODNEO OSTAVKU

Predsednik stranke Pozitivna Crna Gora (PCG) Darko Pajović podneo je večeras ostavku na tu funkciju, jer njegova partija nije prošla izborni cenzus na današnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Pajović je rekao da će PCG do stranačkog kongresa voditi njegova zamenica Azra Jasavić.

"Naša misija je bila da budemo parlamentarna stranka, nismo u tome uspeli", rekao je Pajović.

On je kazao da je PCG, glasanjem za poverenje Vladi Crne Gore, u januaru ove godine, sačuvala državu, ali da nije uspela da sačuva sebe kao partiju.

"Bez obzira na to, ja uvek prednost dajem državi", rekao je Pajović.

Nakon izglasavanja poverenja Vladi Crne Gore, Pajović je izabran za predsednika Skupštine Crne Gore.

Analitičar i profesor ustavnog prava Đrđije Blažić je rekao da je iznenađen potezom Pajovića, ocenivši da "tako rade pravi političari".


CDT: DPS 35, OPOZICIJA 40 POSLANIKA

Nijedan učesnik parlamentarnih izbora nije osvojio apsolutnu većinu, što znači da nijedna lista ne može samostalno formirati vlast, navode iz CDT-a. Oni su obradili 100% uzorka:

DPS 41,1% - 35 mandata, DF 20,6% - 18 mandata, Ključ 10,7% - 9 mandata, Demokrate 10,5% - 9 mandata, SDP 5,4% - 4 mandata, Bošnjačka stranka 3,3% - 2 mandata, SD 3,2% - 2 mandata, HGI 0,5% - 1 mandat, Albanci Odlučno (Forca, DUA, AA) 0.9% - 1 mandat

Moguća greška kod Demokrata iznosi +/-1,5, pa Demokrate mogu osvojiti 8 mandata, a DPS u tom slučaju 36 mandata.


MIOLEKIĆ: I OVI IZBORI PROTEKLI U NEGATIVNOJ TRADICIJI PRETHODNIH

Lider opozicione koalicije Ključ Miodrag Lekić rekao je da nije zadovoljan rezultatima te koalicije na današnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Lekić je na večerašnjoj konferenciji za novinare ocenio da su i ovi izbori "protekli u negativnoj tradiciji prethodnih izbora". On je u tom kontekstu kao "novi skandal" naveo današnje hapšenje grupe državljana Srbije koji su osumnjičeni za namere da povodom rezultata parlamentarnih izbora izazovu ulično nasilje.

Prema oceni Lekića, na ishod ovih izbora je uticaja imala i "moć novca", ali nije precizirao na koju izbornu listu se to odnosi.

Lekić je rekao da je Ključ očekivao više, ali da "nastavlja" svoju aktivnost.

Na osnovu nezvaničnih rezultata izbora, koalicija Ključ u kojoj su Demos, Socijalistička narodna partija i Udružena reformska akcija , osvojila je devet poslaničkih mesta.

Prema objašnjenju Lekića, četiri opozicione partije su dobile više poslaničkih mandata od Demokratske partije socijalista, ali će partije koje zastupaju manjinske zajednice odlučiti o formiranju nove vlade Crne Gore.


BEČIĆ: DA OPOZICIJA RAZMOTRI AKTUELNI TRENUTAK

Predsednik stranke Demokrate Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je opozicione stranke koje su se ranije izjasnile da neće saradnju s Demokratskom partijom socijalista premijera Mila Đukanovića da "odgovorno sagledaju aktuelni politički trenutak".

Bečić u izjavi nije pomenuo formiranje vlade, već je u prvi plan stavio "razmenu informacija o zloupotrebama koje su pratile izborni proces".

On je rekao da je izborni proces je pratio "najveći broj ikada zabeleženih zloupotreba, ali i veoma odgovoran i ozbiljan odnos građana, opozicionih političkih subjekata i nevladinog sektora".

Bečić je rekao da "mir nema alternativu".

Stranka Demokrate Crne Gore, na čijem je čelu Bečić, prema nezvaničnim rezultatima, dobila je devet poslaničkih mesta u Skupštini Crne Gore. Neki analitičari smatraju da su Demokrate Crne Gore jedan od usešnih političkih subjekata na današnjim parlamentarnim izborima.


KRIVOKAPIĆ: DPS NEMA VEĆINU

Lider Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić ocenio je večeras da Demokratska partija socijalista u ovom trenutku nema većinu i da zato treba tražiti "modele za promenu vlasti".

Krivokapić je u tom kontekstu pomenuo "građanske partije", među njima i stranke manjinskih zajednica.

Lider SDP-a je izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatom te stranke, iako je , kako je naveo, mnoge iznenadio.

"Pokazali smo da imamo ideje", rekao je Krivokapić.

On je ocenio da su današnji izbori u Crnoj Gori bili "puni neregularnosti" i da će se "videti da li mogu biti proglašeni puni rezultati".

Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija su bile u međusobnoj koaliciji punih 18 godina, sve do januara ove godine, kada je SDP glasala protiv poverenja Vladi Crne Gore.


MANDIĆ: OPOZICIJA IMA VEĆINU OD 41 POSLANIKA

Lider opozicionog saveza Demokratski front (DF) Andrija Mandić rekao je večeras da opozicija ima većinu u Skupštini Crne Gore od 41 mandata.

On nije precizirao ko je sve u bloku dosad opozicionih stranaka koji bi imao 41 poslanika.

Mandić je rekao da su se izbori "u svoju suprotnost" i da nisu bili demokratski, kako je obećano.

On je rekao da predstavnici DF-a u biračkim odborima "rade mukotrpni posao", jer broje svaki glas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)

Vlada Kovačević

16.10.2016. 11:52

Koja greška,pa ovi izbori su trebali biti održani od 10 do 22 časa! A dje će Crnogorci ustajat ,jado,tako rano!

PP

16.10.2016. 13:45

Milo Đukanović opstaje na vlasti iz samo jednog jedinog razloga. Srpska BiA i srpski politički i tajkunski vrh ga održavaju godinama na vlasti. Da Srbija želi da se bavi srpskim narodom u Crnoj Gori, Milo bi pao za dva dana.

Budva

16.10.2016. 13:46

Velike krađe od strane Milovog režima traju na svakom koraku. Ovo ne liči više ni na šta! Dosta je bilo !

Aleksandar

16.10.2016. 20:34

@Budva - Milo njma a milo i onima u inostranstvu. Kako dodju izbori ili referendumi tako se ide besplatno u domovinu, Milo casti, ali samo one koji ne zive u Srbiji. Mila nikad dosta, bio i osta. Milom ili silom

Qkuriku

16.10.2016. 14:36

Sve znamo sta se desaje u komsiluku ,cak sta je i rucao ali nikako da pogodimo ko nam to nered radi u nasoj avliji .

straja

16.10.2016. 14:53

Ne vidim razlog zasto se ovom dogadjaju pridaje ovolika vaznost.Agencisaka vest uredu ...ali ovoliko nimije jasno!!

Благота

16.10.2016. 15:13

Ма добро је, не сјекирам се због еврића, ситно је то за Мила и његове арнауте. Но се бринем да нијесу српски и руски "терористи" убачили још коју групу за самоубилачки напад на вољеног вођу!

Горан

16.10.2016. 15:23

Ако победи Мило Малборо, "демократски" запад ће прогласити изборе успешним и без икаквих проблема.

Salke

16.10.2016. 15:53

CrnogorskoBeogradski glasaci. Zive u Beogradu, glasaju u Titogradu a pljuju po sve Srpskom iz sve snage!

Јабре

16.10.2016. 17:14

Sto cekati kraj kad se unapred zna ko ce da pobedi ? Pa nije Milo lud pa da odjednom posle decenija kradja izbora dopusti postene i demokratske izbore !

pan

16.10.2016. 20:28

@Јабре - Тачно. Зна се, али овај пут неће моћи да покраде и да на тај начин добије као што је био слућај претходних 27 год. Да пораз не заживи потребни су немири..... то слиједи још вечерас.....

PA I NIJE PUNO 250,- EVRA

16.10.2016. 17:47

Kad prodaju svoje glasove 192 glasaca, mogu kupit Televizor kao sto je Aca kupio.

Да ти кажем

16.10.2016. 22:57

@PA I NIJE PUNO 250,- EVRA - Могли би тај ТВ од 206 кила и 48.000 евра да поставе насред села, па сви да га гледају. А лака зарада! Уђеш у страначка кола пре гласања, па опет после гласања! И одеш кући певајући!

Srb

16.10.2016. 21:24

sada valjda konacno kapirate da u CG zive ŚRBI,a ne Srbi-"da je vjecna prva familija" :)

Nislija

16.10.2016. 21:31

Ocigledno da Milo ima ogromnu vecinu u CG...zao mi je opozicije koja se bori vec sada 25 g....vise srece sledeci put....

Vremeplov

16.10.2016. 22:06

Milo 40%, a opozicioni DF, Ključ i Demokrate zajedno 40.2%. 0.2% više za opoziciju ali zato SDP ima preko 4%, a on je uvek za Mila. Za sada.

Ђукан

16.10.2016. 22:59

Неће имати ни 50%! Нијесу више ни сви Албанци за њега, још им није дао Малесију!

ranko75

17.10.2016. 00:39

Milo zeli u NATO.Svo vreme znajuci to njega vecina podrzava.Naravno da je neki deo glasova ukrao,ali on je toliko ubedljivo bolji po glasovima,prakticno duplo vise od drugoplasiranog,da se namece zakljucak da je on izabran ubedljivom vecinom.Ta ubedljiva vecina zna da Milo hoce u NATO i podrzavaju ga,znaci da oni zele u NATO,ili kao minimum im je svejedno.To znaci zeleli mi da to priznamo ili ne da je vecina crnogoraca za NATO i na zalost od nas su se odrodili,i postali su nasa suprotnost.

Petar

17.10.2016. 01:00

Kakvi smesni izbori. Pa ovde nema ni malo postenih izbora: Milo je dobro naparavio strategiju. Cak je i dom studenata na Novom Beogradu bio miran. Koliko sutra vratice se bahati crnogorci i napraviti haos.

Opaki

17.10.2016. 01:09

Lepo,cestitam,zasto vama da bude bolje nego nama.Ovako,nama Vucic a vama Milo,da se patimo zajedno,kao nekad

Borko

17.10.2016. 02:54

Stanite malo pa to su uzorci! Nisu svi glasovi prebrojani. Sve je to tamo namesteno, i te agencije i brojanje. Ocito je da je ovo namesteno. Ono sto opozicija kaze to verujem jer smo videli kako namestaju glasanje. Svi ostali su sumnjivi, ukljucujuci medije.

Dajte

17.10.2016. 05:27

Informacija u naslovu ni jednom rečju u tekstu nije potvrđena, vrlo zanimljivo!

l.r.

17.10.2016. 08:31

Da li cemo docekati kraj ovom Titovom pioniru, tkomunisti, globalisti, neoliberalu i natopromoteru pamte ga vec tri generacije, menja boje poput kameleona. Dosta vise ovo postaje kao jeftina americka parodija.