Najnovije vesti
Vesti Hronika
HAPŠENJE U CRNOJ GORI Dvadeset državljana Srbije privedeno zbog sumnje na terorizam, za jednim se traga

HAPŠENJE U CRNOJ GORI Dvadeset državljana Srbije privedeno zbog sumnje na terorizam, za jednim se traga

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović potvrdio je danas da je prethodne noći uhapšeno 20 osoba iz Srbije, dok se za jednim licem traga, a zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo terorizam.

hapšenje državljana srbije Foto: RTCG / screenshot
hapšenje državljana srbije
Foto: RTCG / screenshot

Kako saznajemo, svih dvadeset osoba privedeno je na saslušanje u crnogorsko Specijalno Tužilaštvo.

Foto: RTCG / screenshot

Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali nameru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike.

Slavko Stojanović
Foto: RAS Srbija
Slavko Stojanović

Zbog interesovanja "svih medija", Stojanović je rešio da se oglasi pisanom izjavom u kojoj potvrdjuje hapšenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kako je naveo uprava policije je u vezi navedenog događaja, shodno proceduri, uputila tužilaštvu informaciju koja je planirana za javnost, kaže se u pisanoj izjavi direktora crnogorske policije.

Iz Specijalnog državnog tuzilaštva je saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam.

Među uhapšenima u Crnoj Gori je i Bratislav Dikić, nekadašnji šef Žandarmerije, saznaje "Blic".

Kako su ranije danas preneli crnogorski mediji grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije, kako sumnja crnogorska policija, planirala napade i akcije, navodi televizija PinkM.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve podatke o o navodnom hapšenju paravojne kriminalne grupe u Crnoj Gori koju, kako je objavljeno, predvodi bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, ocenivši da je "čudan dan" u kojem se to dešava.

Povodom hapšenja Dikića oglasio je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da srpska policija sigurno nije učestvovala ni na koji način u hapšenju bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića.

Slavko Stojanović je u četvrtak 13. oktobra izjavio povodom održavanja današnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Stojanović je, kako prenose podgorički mediji, saopštio da su službenici Uprave policije spremni da odgovore svim bezbednosnim izazovima.