Muslin objasnio zašto igra sa trojicom pozadi

Selektor Srbije Slavoljub Muslin objasnio je zašto forsira formaciju u kojoj se u odbrani nalaze trojica igrača, uprkos kritikama.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 13.10.2016.

18:50

Muslin objasnio zašto igra sa trojicom pozadi
Foto: StarSport

Muslin je od dolaska na klupu ’Orlova’ promenio sistem, pa odbrambeni deo ekipe čine trojica fudbalera, dok bočni igrači imaju i velikih obaveza u napadu.

To je donelo rezultata, ali i mnogo problema u zadnjoj liniji koja deluje kao najslabiji deo tima.

„Svestan sam komentara o sistemu sa trojicom pozadi. Kada napadamo, onda bočni igrači doprinose akcijama, a kada se branimo, onda pozadi imamo pet igrača. Svestan sam da imamo manje igrača u odbrani, ali sam gledao prethodne kvalifikacije i shvatio da smo davali malo golova i retko ulazili u šesnaesterac. Odlučio sam da promenim sistem i to nam se isplatilo jer smo dali osam golova“, rekao je Muslin gostujući u emisiji Oko na televiziji RTS.

On je istakao da primljeni golovi nisu toliko problem načina na koji reprezentacija igra.

„Odabrao sam da igramo 3-5-2 jer mislim da imamo najbolje igrače za to. Jeste da imamo manje igrača u veznom redu, ali uvek je bolje da se branimo sa petoricom. Golove koje smo primali više su rezultat naših grešaka nego problema formacije“, dodao je selektor.

Na novi sistem dobro su reagovali i reprezentativci.

„Sve više naših igrača govori kako im odgovara sistem koji igramo – Čelsi pod Konteom igra sa trojicom pozadi, što nama odgovora, a i Stefan Mitrović je u Gentu mogao da se upozna sa takvom postavkom. Nadam se da će to biti bolje jer nam je potrebno više vremena“, zaključio je Muslin za Oko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: