Gužve ispred novopazarskih ordinacija – “Ako nemaš vezu, dođi na pregled dogodine”

8
16

Image result for guzve bolnica

Pacijenti iz Novog Pazara i okoline, ukoliko se ne radi o hitnim slučajevima, pregled kod doktora specijaliste čekaju i po šest mjeseci, koliko vremena je potrebno i za pojedine specijalističke preglede.

Toliko se čeka kod kardiologa i gastroenterologa, gdje oni koji danas zakažu pregled mogu očekivati da će ih doktor primiti na proljeće iduće godine. Pola godine će morati da čekaju i oni koji moraju da odrade gastroskopiju ili kolonoskopiju, dok se za snimanje skenerom čeka od tri do šest mjeseci.

Na ultrazvuk se čeka do mjesec dana. Pregledi kod ostalih specijalista se čekaju od 30 dana do nekoliko mjeseci.

“Ukoliko nemaš nekog rođaka ili prijatelja da radi u bolnici koji može da te uvede kod doktora ‘preko veze’ u danu kada ordinira ili da ti zakaže pregled za nedjelju-dvije, moraš da čekaš. Jedino ako u međuvremenu ne doživiš infarkt ili ti se bolest pogorša, pa završiš u bolnici”,  u glas govori nekoliko njih dok čekaju da ih doktor primi, prenosi Blic.

(Blic)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

8 KOMENTARI

  1. Imamo jednog gastroenterologa, 3 kardiologa, 2 endokrinologa!!! A Opšta bolnica pokriva ceo Sandzak, znaci Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Raška šalje pacijnete kod naših lekara specijalista. Šta bi ste da ne čekate.. Jedno pitanje za Vas koji pišete ovakve gluposti.. Kako da ne čekate?!! Koliko pacijenta na ovako mali broj lekara.. Toliko o Vašoj temi..

    • Varaš se. Ipak tamo gužvu pravi samo Suljo. Kad dočeka svojih 5 minuta, gužve više biti neće, jer će svi biti u vlasti i oko nje.
      Zaista je Srbija našla žicu svojim Bošnjacima. Posadila ih na funkcije i sad ima samo da bujaju i cvetaju. Valjda će neke vajde imati i Sandžak od toga. U infrastrukturnom, obrazovnom, zdravstvenom smislu kao i zapošljavanju.

  2. Ništa se ne sekirajte drage Sandžaklije. Sad imate državnog sekretara u ministarstvu zdravlja, malo li je? Sve će to Meho, srediti, ubeđena sam.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.