Najnovije vesti
Vesti Ekonomija
Građevinsko preduzeće "Razvitak" prodato za milion evra

Građevinsko preduzeće "Razvitak" prodato za milion evra

Sva imovina građevinskog preduzeća "Razvitak" iz Novog Pazara, prodata je za 122.926.165 dinara (oko milion evra), kompaniji "Eki teks" iz ovog grada, saznaje radio Sto plus.

Novi Pazar_240115_RAS foto Petar Dimitrijevic 01 Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
Novi Pazar_240115_RAS foto Petar Dimitrijevic 01
Novi Pazar
Foto: Wikipedia
Novi Pazar

"Razvitak" koji je u stečaju od 2012. godine, prodat je 3. oktobra. Stečajni upravnik "Razvitka" Branko Mijanac rekao je da su prodajnu dokumentaciju otkupila četiri zainteresovana kupca, medju kojima i Grad Novi Pazar, ali da je depozit od 49,1 milion dinara uplatila samo kompanija "Eki teks".

"Zbog toga se samo predstavnik te firme pojavio na javnom nadmetanju i prihvatio početnu cenu, koja je iznosila polovinu procenjene vrednosti imovine 'Razvitka'. Sa kupcem je potpisan ugovor 6. oktobra i on će ovih dana uplatiti preostali iznos sredstava", kazao je Mijanac.

Kompanija "Eki teks" osnovana je krajem 2011. godine u Novom Pazaru i bavi se trgovinom na veliko tekstilom. Njen vlasnik je Enver Biševac, a prema podacima Agencije za privredne registre ima četiri zaposlena.

Prošle godine "Eki teks" je ostvario dobit od 2,9 miliona dinara, 2014. godine 2,6 miliona, a 2013. godine 4,3 miliona dinara.

Kupovinom "Razvitka", "Eki teks" postao je vlasnik 11 objekata u krugu kompanije u Novom Pazaru, medju kojima su Upravna zgrada od 538 kvadrata, proizvodna hala od 384 kvadrata, dva magacina ukupne površine preko 950 kvadrata, radionice od preko 600 kvadrata, benzinska pumpa, baraka i hala za sastanke.

Ta firma novi je vlasnik i 15 lokala u kompleksu "Jezero", devet kioska u centru grada, ali i više od četiri hektara gradjevinskog zemljišta u Novom Pazaru i Tutinu.

Sredinom januara prošle godine prodato je 3,75 hektara građevinskog zemljišta u vlasništvu ove kompanije na potesu Dugalića brdo.

Procenjena vrednost je bila 208,4 miliona dinara, a kupac je bila firma "Numanović SNS" za 104,2 miliona dinara.

Gradjevinsko preduzeće "Razvitak" bilo je u stečaju od maja 2012. godine, a priznata potraživanja poverioca su nešto veća od 165 miliona dinara.