Sreda, 12.10.2016.

11:20

Rozberg: Hamilton u krizi? To je glupost

Vozač Mercedesa Niko Rozberg smatra da priče o velikoj krizi Luisa Hamiltona "potpune gluposti" i da očekuje veliku borbu za šampionsku titulu u Formuli 1.

Izvor: B92

Rozberg: Hamilton u krizi? To je glupost
Foto: Getty images

Rozberg je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Japanu i stekao 33 boda prednosti nad Hamiltonom četiri trke pre kraja šampionata. Nemad je dobio četiri od poslednjih pet trka.

Hamilton je prošlu trku završio na trećem mestu, posle veoma lošeg starta, dok je u Maleziji imao problema sa motorom, pa je kao prvoplasirani morao da odustane.

"To su potpune gluposti. On je naoštren za borbu kao nikada, potpuno je motivisan i mnogo vremena provodi na treninzima. Toliku količinu rada sam u poslednjih nekoliko godina kod njega retko vidjao. Siguran sam da će to biti velika borba, u svakoj trci do kraja šampionata", rekao je Rozberg.

Mercedes je posle trke u Japanu osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Direktor ekipe Toto Volf osvrnuo se na Hamiltonov sukob sa medijima, nakon što je Britanac napustio konferenciju za medije u Japanu i rekao da će se minimalno pojavljivati pred novinarima.

"Jasno je da su medijima potrebni naslovi. To ide u oba pravca. Luis je imao nekoliko loših nedelja, ali ako se oporavi u predstojećoj trci u Ostinu, opet će biti heroj. On je jedan od najvećih heroja Velike Britanije. Osvajao je šampionske titule u Formuli 1, a to nije lako", rekao je Volf.

Rozberg je došao u Mercedes 2010. godine i do sada nije osvojio šampionsku titulu.

"Ove godine Rozberg je pobedio u devet trka, a u poslednjih nekoliko godina bio je skoro izjednačen sa Luisom. Sećam se kada je imao problema sa bolidom na trkama u Singapuru i Abu Dabiju 2014. godine... Ove godine Luis nema sreće. Obojica zaslužuju da budu svetski prvaci", rekao je Volf.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 23. oktobra za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: