Teroristički napad u Dicleu

0
8

Teroristički napad u Dicleu

Turska – Separatistička organizacija PKK-a nalazi se na listi terorističkih organizacija u Turskoj, SAD-u i Evropskoj uniji, a riječ je o grupi koja već duže od tri decenije vodi oružanu kampanju protiv Turske

Pripadnici terorističke organizacije PKK ubili su u ponedjeljak navečer funkcionera turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AK Parti) u distriktu Dicle, u jugoistočnoj provinciji Diyarbakir.

Neimenovani sigurnosni izvori tvrde da su teroristi PKK otvorili vatru na Deryana Akterta, predsjednika AK Partije u Dicleu dok se nalazio na svom radnom mjestu.

Istraga i potraga za izvršiocima napada je u toku.

Separatistička organizacija PKK-a nalazi se na listi terorističkih organizacija u Turskoj, SAD-u i Evropskoj uniji, a riječ je o grupi koja već duže od tri decenije vodi oružanu kampanju protiv Turske.

Terorističke aktivnosti PKK je intenzivirao u julu prošle godine, a turske snage sigurnosti od kraja prošle godine vode opsežne antiterorističke akcije širom Turske i na sjeveru Iraka. Do sada je u tim akcijama život izgubilo više od 600 pripadnika turskih snaga sigurnosti i ubijeno više od 7.000 terorista.

(trt.net.tr)

Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Teroristički napad u Dicleu


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.