11. oktobar  2016. 10.29  | Izvor: Tanjug

Popularnost Merkelove prvi put ispod 30 odsto

Berlin -

Podrška nemačkoj kancelarki Angeli Merkel pala je prvi put na ispod 30 odsto, pokazuje najnovija anketa javnog mnjenja.

Prema anketi agencije INSA koju je objavio list Bild, popularnost njene konzervativne Hrišćansko demokratska unija ( CDU ) je pala za  0.5 odsto, na 29.5 odsto što je najniži nivo podrške ovoj stranci u jednoj anketi INSA-e, prenosi Rojters.

Koalicioni partneri CDU , Socijaldemokratska partija Nemačke ( SPD ) zabeležili su blagi rast popularnosti od jedan odsto ali su još uvek daleko iza CDU sa 22 odsto podrške dok antiimigrantska Alternativa za Nemačku i dalje ima 15 odsto glasova podrške, prenosi Rojters. 

Podrška nemačkoj kancelarki počela je da opada zbog njene politike otvorenih vrata prema migrantima prošle godine, ali je rejting nešto poboljšan proteklih nekoliko meseci.

Mnogi očekuju da će se Merkelova kandidovati za četvrti mandat u septembru 2017. godine.

Stranka Zelenih, koja je partner kome SPD daje prednost kao partneru, takođe je izgubila  0,5 procenata  podrške i sada ima podršku 11 odsto birača dok radikalna Levica ima podršku 12 odsto birača.

Srodne vesti

Broj komentara: 20

gerila  11. 10. 2016. | 15:34
Ovo ni malo ne cudi,ono sto cudi je to,kako su Nemci mogli da tolerisu vise decenijsko brljanje njihovih politicara,krsenje ustava i slicno.Nije padao rejting nemackim kancelarima kad su se prikljucivali vojnim intervencijama i kada su slali vojsku van granica Nemacke.Tek sada,kad je zaigrala mecka pred vlastitim vratima,kad su na svojoj kozi osetili rezultate kancelarkine politike (sankcije Rusiji,migrantska kriza)otvaraju oci.Sto se tice procenata,ima jedan po pitanju popularnosti preko 80%,mogao bi malo da joj posudi,pa da bude fifti-fifti.
maxHH  11. 10. 2016. | 17:34
@gerila Ovoliko netacnih i zlonamernih cinjenica nisi odavno izneo. Nemci ne vrse nigde na svetu agresiju! To je fakat. Negde ucestvuju u okviru NATOa, negde u mirovnim misijama. Taj tvoj junak sa 80%, po misljenju mnogih vrsi ratne zlocine u Siriji i Ukrajini i sankcije su opravdane. Sto se tice ekonomije, nikad bolja, budzet preliva, nezaposlenost nikad niza a Merkelova ce biti i dalje kancelarka. Nekom se to ne svidja ali Nemci znaju ko je za njih najbolja opcija. Tvoja mecka ce zavrsiti sama u kavezu.
0
4
gerila  11. 10. 2016. | 21:47
@gerila @maxHH Nigde ja nisam naveo da su Nemci vrsili agresiju,to se tebi prividja,no gde ima dima ima i vatre.Pa da krenemo.1994 godine Savezni ustavni sud Nemacke dozvolio je vladi da salje vojnike Bundesvera u mirovne misije,do tada nisu mogli nikako van granica Nemacke.No,prve intervencije nisu bile uz odobrenje UN i nisu bile mirovne.Tako su za vreme Helmuta Kola ucestvovali u bombardovanju Republike Srpske 1995.,a za vreme Gerharda Sredera u bombardovanju SR Jugoslavije 1999.Naravno to za tebe nije agresija i nije bilo civilnih zrtava.U Ukrajini su tvoje demokrate isprovocirale drzavni udar,Janukovic je podpisao dan pre toga sa Stajnmajerom,dokument za mirno resenje problema,nove izbore i promenu ustava.U Siriji, Asad nije hteo da preda svoja nacionalna bogatstva,naftu i gas,te da udje u izgradnju gasovoda preko Sirije za Kuvajtski gas,to je razlog rata i stvaranja ID,koju finansiraju Kuvajt i Saudijska Arabija uz Americku saglasnost.4 godine je neko ubija civile za njihov racun.
4
0
maxHH  12. 10. 2016. | 00:45
@gerila Istina je da Nemacka nema bombardere, prema tome ne moze bombardovat! Ne mogu oni ocekivati zastitu od NATOa, a da i oni ne daju neki doprinos. Sedeli su u Avaksu i u izvidjackom tornadu. To je bio njihov doprinos. Sto nas nisu tvoji zastitili, kada su nam braca? Izem ti taku bracu. Sto se Ukrajine i Sirije tice, niko nije pokusao vise smirivati situaciju nego Merkelova i Stajnmajer! Ti mislis da nafta u Siriji pripada Asadu i Putinu, a ne sirijskom narodu i da treba da ubijaju civile, decu, bolnice, skole itd? Sto vise bombarduju, to ce vise izbeglica doci i kod nas, ne samo u Nemacku. Nije u tvom interesu, jedino ako botujes za Putina.
0
3
gerila  12. 10. 2016. | 11:10
@gerila @maxHH Ajdmo redom,polako pa na tenane.Zadrzat ce mo se na Nemackoj.U bombardovanju SRJ ucestvuje,Mornarica:1(jedna) fregata,avijacija:C-160 1(jedna) leteca cisterna i Panavia Tornado 14 aviona za napade vazduh-zemlja.Dakle cisterna snabdeva gorivom,aktivna je u bombardovanju,Tornado gadja ciljeve u vazduhu i na zemlji,aktivan je u bombardovanju.Morao bi znati,da se pljackasem banke,smatra i onaj ko vozi,u pljacku i posle pljacke, lopove.Za zrtve vise su ti krivi oni koji nisu zrtvu branili od onih koji su zrtvu napali.Stajnmajer vise nikad nije spomenuo sporazum sa Janukovicem,Loranom Fabijusom i Radoslavom Sikorskim,a obecavao je mirno resenje krize.To je njihovo mirotvorstvo?Znalo se da opozicija ne moze pobediti na izborima,sutra dan rade placeni snajperi po policiji i demonstrantima.Asad upravo cuva ono sto pripada narodu Sirije,ne Putinu,a bogami ni SAD,da ne prodju kao Libija.Bio bi dobar da je dozvolio gradnju gasovoda.Izbeglica je bilo pre Ruske podrske Asadu,nije ti smetalo?
3
0
maxHH  12. 10. 2016. | 13:10
@gerila Istinu sam lepo napisao, da je morala kao clanica NATOa da da neku logistiku. To je obaveza. Tornadoi su pretrpani elektronikom i sluze za izvidjanje, a ne bombardovanju. Asad ubija svoj narod vec 5(slovima pet) godina i zove Putina da mu pomogne. Oslobodice Siriju, jedino Sirijaca nece vise biti u zemlji! IS se unistava kao SAD to rade u Iraku. Ocistili su sve, sad je Mosul jos na redu. Oruzje, koje je Asad upotrebljavao protiv opozicije, zna se odakle je! Nece nikakve izbore. On je Bogom dat, i sva zarada od nafte je isla njemu licno. Zato se narod i pobunio!
0
3
gerila  12. 10. 2016. | 15:10
@gerila @maxHH 13 Nato drzava je bombardovalo SRJ Belgija,Kanada.Danska,Francuska,Nemacka,Italija,Holandija,Norveska,Portugal,Spanija,Turska,V.Britanija i SAD.Osim Islanda i Luksemburga,nemaju vazdusne snage,Madjarske ,Ceske i Poljske,nisu kao neove clanice Nato-a bile deo vojnog aparata i Grcke koja se iz politickih razloga nije ukljucila u akciju,NEODOBRENU OD SB UN.Da stvar bude gora prve civilne zrtve na tlu Kosova,po dolasku KFOR-a,su ubijeni Srbi u stojadinu od strane Nemackih vojnika.Mogla je Nemacka kao Grcka da ne ucestvuje iz bar 2 razloga,istorijskih odnosa Srbije i Nemacke u dva sv.rata i nelegitimnosti akcije.Delegacija Pokreta za mir(US Peace Council) iz Sjedinjenih Americkih drzava posetila je Siriju,po povratku u UN u Nju Jorku odrzala konferenciju za novinare"Bewegungen fur den Ffrieden USA hier ist die Wahrheit uber den krieg in Syrien.Ihr muesst euch das video ansehen:Wahrheit uber Syrien-nicht Burgerkrieg,sounder US-Invasion.Kome idu pare od nafte u vehabistickoj S.Arabiji.
2
0
maxHH  12. 10. 2016. | 19:22
@gerila Smesan si sa ovakim izvorima. Jesu tu Wagenknecht ili mozda Gizi ili neka ruska fondacija? SAD invazija na Siriju, a ona puna ruskih vojnika, oruzja, raketa, suhoja,migova itd., a nigde amera! To je u najmanju ruku zlonamerno. Pripajanje, otimanje Krima je stvarna agresija. Nisu nista bolji od SAD! Tvoj Janukovic je slagao narod, pa su ga oterali! Po medjunarodnom pravu je to unutrasnja stvar jedne drzave!
0
3
gerila  12. 10. 2016. | 23:49
@gerila @maxHH Gradjanski rat u Siriji je poceo 15.03.2011.U Januaru 2013.Nato postavlja u Tursku projektile Patriot da zaustavi Sirijsko vazduhoplovstvo,to koriste djihadisti iz Al Nusra fronta i zauzimaju sever drzave,zonu zabranjenog leta 2014.zauzima Islamska drzava.Rusija je imala vojnu bazu u Siriji,na poziv Asada u Septembru 2015. ukljucuju se na strani legalne vlasti u vojne operaciji,podrskom iz vazduha.2013. govori se o slanju americkih instruktora za vojnu obuku Sirijske opozicije,u Jordanu, Americki instruktori obucavaju Sirijske pobunjenike(2014.),a 2016. americki vojni predstavnik saopstava da ce Rusija biti upoznata gde se nalaze americki specijalci,"s ciljem da se osigura americka vojska".Zvanicno prvi americki vojnici sleteli u pogranicni grad Kobane 11.2015.,09.2016.zapovednik Al Nusre kaze "amerikanci su na nasoj strani i obucavati ce djihadiste".Istinom protiv lazi US peace council,citaj i vidi video snimak,hrvatski sajt.A sta fali Giziju i Sari Vagenkneht,govore istinu.
3
0
gerila  13. 10. 2016. | 13:15
@gerila @maxHH P.S.Dzefri Saks pita,sta taji americka vlad u vezi Sirije,na sta je potrosila milijarde $?Kao i saveznici,Turska,Saudijska Arabija i Katar.Smatra da je americka tajna operacija u Siriji nezakonita po Konstituciji SAD i Ustavu UN,te da svrgavanje Asada nije zbog zastite Sirijskog naroda.Upravo je jedna grupa naoruzanih"demokrata"sirijske opozicije,unistila humanitarni konvoj,a za to optuzili Rusiju i Asada.Trebalo im nesto bombasticno nakon njihovog bombardovanja vojske Sirije."Nisam postao vojnik SAD da bi ratovao za Al Kaidu,u gradjanskom ratu u Siriji","Postao sam vojnik da bi zastitio svoju porodicu od terorista,a ne da bi sam postao terorista","Obama,ne zelim da ratujem za tvoje placenike u Siriji.Probudite se ljudi"To su neke od poruka vojnika SAD na drustvenim mrezama.Viktoria Nuland,Me Kejn,Bajden,Brenan dolaze u Ukrajinu za vreme krize,donose pare za svrgavanje Janukovica,obucili ultranacionaliste,poslali snajperiste,izvrsili drzavni udar i isprovocirali gradjanski rat.
2
0
Kiceni Srijem  13. 10. 2016. | 03:27
Ha, ha, Gerila, pusti maxishu, on je patoloski nihilista i kao takav ne zasluzuje nikakvu paznju, a sto se Nemacke tice, to je zemlja ogranicenog suvereniteta, trpi americke i britanske baze da je drze pod okupacijom, a na prisluskivanje Merkelove od strane americkih bezbednosnih sluzbi ona ne sme pisnuti, dakle obicna prcija ujka Sema.
gerila  13. 10. 2016. | 13:50
@Kiceni Srijem Svaki drugi Nemac ne bi zeleo da vidi Merkelovu ponovo na funkciji kancelara.To je bilo jos u Avgustu,sada je mozda i gore po nju,sudeci po rejtingu.Nije malo Nemaca koji misle da su pod okupacijom jos od 1945.Da se pitalo samo Tacerovu ne bi bilo ujedinjenja.Rusi nisu bili protiv.Tacno je da je Nemacka ekonomski jaka,stvorile ju takvom SAD,svojim kapitalom,kreditima.A ona(Nemacka) za svoju industriju koristi ruske energente,zamisli samo o kojim se parama radi,a mogle bi da idu americkim firmama.Da kupuju naftu i gas od americkih kompanija,otet od naroda Libije,Iraka,eto sad bi i od Sirije.Da ide njihovim(Americkim) gosovodom,ruski gas kroz Ukrajinu.Naravno u toj kombinaciji jaca Amerika,a Rusija slabi.Eto setili se Rusi da i oni imaju nacionalne interese,koji prelaze granice velike Rusije.
2
1
maxHH  13. 10. 2016. | 19:46
@Kiceni Srijem Was dvojica se mozete pokriti usima i govoriti sve vidim sve znam! Malo morgen! Ha ha ha... Kad budete imali, stvorili drzavu, kao Nemacka, onda mi se javite opet! Na zalost to necete doziveti. Mozete pametati do prekosutra. Jednostavno nemate tu pamet, disciplinu ni radne navike za tako nesto. Gledajte samo lazovizije, kao Rasa tudej, Sputnjik, Pink, Informer, Kurir itd. Bojim se da naucit necete nista! Pozdrav i auf wiedersehen Genossen!
0
1
gerila  13. 10. 2016. | 23:32
@Kiceni Srijem @ maxHH Nudim ti neku drugu stranu ali ne Rusa,vec Dzefri Saksa,US Peace Council,Olivera Stouna i Denisa Rodmana,malo vise da slusas Gizija i Saru Wagenkneht,Stadlera iz Austrije.Nisu Rusi idealni,ali evo jednog lepog primera,na zalost sa tragicnim posledicama.ruski vojnik koji je ubio jednu porodicu sudjen je u toj drzavi po njihovim zakonima za ubistvo.A Britanci izglasali zakon o nedodirivosti ili imunitetu njihovih vojnika,mogu da ubijaju koliko zele.Ni ameri nisu daleko,gadjaju svatove,sahrane,saveznicku policiju(Avganistan) i nikome nista,A od saudijske Arabije traze preko suda odstetu za svoje poginule 11.09.Americki sportisti njih preko 500 koristili su zabranjerne preparate zbog prisustva dopinga u njima i isli su na OI,jer su za to lepo trazili dozvolu! Rusima je pola reprezentacije iskljuceno bez dokaza,dovoljo je sto su oni rekli da oni sigurno koriste neki doping koji se ne moze otkriti.Lep ti taj zapad.A Srbija,da ne moze biti Nemacka razaraju ju svakih 40 godina.
1
0
maxHH  14. 10. 2016. | 00:00
@Kiceni Srijem Za gerilu. Ovakvi kao ovi sto si ih naveo, zaboravio si Asanza i Snoudena, zele se profilisati ili su teski izdajnici. Da su Rusi, KGB bi ih odavno likvidirao. Ruski sportisti su, dokazano koristili zabranjena sredstva, kao za vreme DDRa. Njihove plivace ni sa perajima nisu mogli pobediti. Imali su medalja, puna kapa. Ti sportski lekari i farmacija stalno menjaju sastav tih steroida, dok ih komisija ne otkrije. Svi kojima je zdravlje bilo ugrozeno, bez tih preparata, dobili su dozvolu za takmicenje. Za amere nisam cuo da ima dokaza, sem na ruskoj TV! I Sarapovoj je dozvoljeno dalje takmicenje.
0
1
gerila  14. 10. 2016. | 12:10
@Kiceni Srijem @maxHH P.S.Samo nemoj da se pozivas na nekakav moral tog bogatog i uredjenog zapadnog sveta.Imali smo mnogo prilika da vidimo na delu,kako to izgleda.Doping afera sa Ruskim Olimpjicima i potpuna zabrana nastupa Paraolompijcima.A kao ljudi nista manje i nista bolje od drugih narocito Slavena.Van de Bruk,Sep Blater, Misel Platini,Franc Bekenbauer,Sem Olerdajs..............
2
0
maxHH  14. 10. 2016. | 18:19
@Kiceni Srijem Odlicno gerila. I da se slozim jednom sa tobom. Naveo si prevarante i muckarose, koji su dobili ili ce dobiti racun za to sto su uradili. Svako mora odgovarati za to sto je uradio. I Uli Hönes je bio u zatvoru i bas volim. Ne treba nikom progledati kroz prste! Nigde nisam naveo, da je zapad bez greske.
1
0
gerila  14. 10. 2016. | 20:59
@Kiceni Srijem @maxHH Vidis da su Rusi bolji,bolje cuvaju i bolje se resavaju,a Kandicka i Biserko,dal se one profilisu il su teski izdajnici.Zasto Sarapova nije izdrzala celu kaznu ili oslobodjena pre OI?Interesantno,vrhunski sportisti su BOLESNICI koji trebaju nedozvoljene lekove,a sportisti bi trebalo biti zdravi ljudi.Rusi su odstranjeni PRE nastupa,BEZ DOKAZA,kao"dokazi nestali",ako nema dokaza nisu krivi.Posle nastupa se uzima krv,a ako ima tragova dopinga,oduzima medalja.Gimnasticarka SAD Simon Bajls pati od poremecaja "koncentracije" i zato su joj potrebni lekovi sa zabranjene liste,dakle dopinguje se,ali je trazila dozvolu,smesno.Sa tom trazenom dozvolom je bilo preko 500 americkih sportista.Na listi koju su objavili ruski hakeri nasao se Teodosic,odbojkasica Silvija Popovic,Nadal,sestre Vilijams,svojim odgovorom Teodosic je potvrdio verodostojnost liste.I nece Ameri priznati.Kazes oni kojima je zdravlje bilo ugrozeno BEZ tih sredstava(steroida),pa valjda ta sredstva ugrozavaju zdravlje.
1
0
maxHH  15. 10. 2016. | 11:56
@Kiceni Srijem Ne, ne gerila, opet gresis. Postoje zabranjene supstance, koje uzimas mesecima, prestanes i posle tri dana ne mozes dokazati da su uzimane! A misici i kondicija ostaju. Zato se kontrolise, za vreme priprema, nenajavljeno. Tu pada u vodu ono sto tvrdis, nastupaj pa onda kontrola. Kake veze ima Biserko i Kandicka sa sportom?
0
1
ge  15. 10. 2016. | 14:50
@Kiceni Srijem @maxHHPosto ne pamtis svoje komentare,Kandicka i Biserko se spominju u vezi tvog stava o Snoudenu i Asanzu.O dopingu.Anti doping Agencija nije imala dokaze o upotrebi dopinga,tvrdila je du su dokazi nestali,da se radi o dopingu koji je tesko otkriti i da su oni sigurni da ga ruski atleticari koriste.U cemu je problem da ostali takmicari iz Rusije,koji su bili na OI koriste doping,kako se njima utvrdjivalo dali koriste doping ili ne.I kakav je to doping koji amerikanci nisu jos u svojim laboratorijama proizveli,kad se zna sledece.CIA je u Bugarskim laboratorijam 2011.proizvela psihoaktivne,psihotropne supstance,droge,izrazitog fizioloskog ucinka."Tablete uzasa",snazni amfetamin"Kaptagon"povecava fizicku izdrzljivost,otpornost na bol,otpornost na san(3 dana),pobudjuje agresivnost do svireposti.Ta sredstva su koristili ekstremisti u Kijevu i u Odesi.Djihadisti na celom bliskom Istoku,Tunisu,Egiptu,Libiji I Siriji.Sirijske snage su zaplenile tonu tableta"Kaptagona" namenjenih djihadistima.
1
0