Pretučen učenik u školi u Beogradu; Direktorka: To se često dešava

U Srednjoj školi za negu lepote na Voždovcu oko 13 sati pretučen je sedamnaestogodišnjak, koga su napadači izvukli iz škole i prebili.

Učenik je zadobio povrede glave, a Hitna pomoć ga je prevezla u Urgentni centar, rečeno je Tanjugu u toj službi.

U MUP-u kažu da je nekoliko za sada nepoznatih osoba ušlo u dvorište i pretuklo učenika, koji je prevezen u Urgentni centar. Policija, dodaju, radi na pronalaženju osoba koje su to učinile i razjašnjenju svih okolnosti.

Blic prenosi izjavu direktorke koja navodi da je to svakodnevna situacija koja se dešava u njihovoj školi, a da je glavni razlog to što u popodnevnoj smeni nemaju čuvara.

Povređeni tinejdžer je posle pregleda u Urgentnom centru pušten kući, potvrdila je portparol te zdravstvene ustanove Dragana Milojković. Ona je rekla agenciji Beta da su joj odmah lekari rekli da povrede koje je sedamnaestogodišnji mladić zadobio nisu ozbiljne. 

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je ta služba primila poziv oko 13.30 da je mladić povređen. "Bio je u svesnom stanju, nije imao potres mozga, žalio se na glavobolju. Prevezli smo ga u Urgentni centar", dodala je Macura. Okolnosti incidenta još uvek nisu poznate.

Ministarstvo: Izjava direktorke škole iznenađuje

Slučajevi nasilja u školama nisu retka pojava i pored svih preventivnih aktivnosti koje preduzima Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. To je saopštio pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Bogoljub Lazarević povodom tuče učenika u Srednjoj školi za negu lepote na Voždovcu. “Ministarstvo će preduzeti mere kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do ovog neželjenog slučaja, kao i postupaka koje je škola preduzimala u cilju prevencije, odnosno sprečavanja nasilja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je izjava direktorke te škole iznenađujuća. “Izjava direktorke da je to svakodnevna pojava i da je škola nemoćna da spreči ovakve i slične slučajeve je pomalo iznenađujuća. Ukoliko škola nija sama sposobna da reši ovu ili slične situacije, bila je dužna da se obrati ostalim nadležnim institucijama za pomoć kako do ovakvih neželjenih situacija ne bi dolazilo“, rekao je Lazarević. 

Ministarstvo će, prema njegovim rečima, učiniti sve da zaštiti učenike i nastavnike ove, ali i drugih škola, jer je njihova bezbednost prioritet, sarađujući sa svim državnim institucijama, a pre svih sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.  

  • Jole

    07.10.2016 23:07
    nova vremena
    Kad sam ja išao u školu u Novom Sadu tuče su bile svakodnevna pojava i retko kad je dolazila milicija i to uglavnom samo kada bi morala povredjenom učeniku da bude ukazana lekarska pomoć zbog flaše, uboda nožem, ekserom i sl zbog straha od infekcije. Slabija deca su kasnila na čas i odlazila su sa časa trčeći pre nego što nastavno osoblje napusti učionicu a za kaznu nastavnici (profesori) bi im davali neopravdane izostanke i ukore. To je bilo za vreme vladavine komunista u SFRJ. Ova demokratija kako vidim u Srbiji je raj za djake. E da sad idemo u školu svi bi bili odlikaši a ne ko onda ponavljači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija