Sandi crveni karton

P. V.

06. 10. 2016. u 20:20

Zbog odluke Sande Rašković Ivić i Slaviše Ristića da odbiju da sprovedu odluku predsedništva DSS da se iz njihovog poslaničkog kluba izbaci Đorđe Vukadinović, oni će biti izbačeni iz stranke

Санди црвени картон

ZBOG odluke Sande Rašković Ivić i Slaviše Ristića da odbiju da sprovedu odluku predsedništva DSS da se iz njihovog poslaničkog kluba izbaci Đorđe Vukadinović, oni će u utorak na sednici partijskog Izvršnog odbora biti izbačeni iz stranke - saznaju "Novosti".

Rukovodstvo DSS potez doskorašnje predsednice i funkcionera stranke sa KiM tumače kao grubo kršenje stranačke discipline.

Dan pošto je Predsedništvo DSS jednoglasno odlučilo da se iz poslaničke grupe izbaci Vukadinović, predsednica kluba Sanda Rašković Ivić obratila se novinarima u parlamentu:

- Odbijam da sprovedem takvu odluku Predsedništva. Čak i kad bih htela to da uradim, nema dovoljno poslanika da to sprovedu. Tako nešto ne bi bilo ni demokratski jer je naša lista dobila poverenje građana.

Vukadinović je rekao da mu ne pada na pamet da pravi svoj klub i da nema nikakvu obavezu prema, kako je rekao, grupi građana koja se trenutno izdaje za rukovodstvo DSS.

- Ovo je spor koji DSS ima sa sobom, a ne sa mnom. Ta stranka ima ozbiljnu dilemu i kontroverzu oko strateških pitanja, ne samo o koalicijama sa naprednjacima na Voždovcu i Vračaru, već i drugim stvarima, koje su dovele do ostavke Rašković Ivićeve.

NEKA SMENjUJU

I poslanik DSS Slaviša Ristić je izjavio da se protivi da se Vukadinović isključi iz poslaničkog kluba:

- Ne pada mi na pamet da to radim. Ako se bude insistiralo na tome, ja kao poslanik DSS to neću učiniti, bez obzira na poslednice i isključenje iz stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Горан

06.10.2016. 20:26

Можда и боље. Поштеним и доследним људима као што су Санда, Ђорђе и Славиша Ристић и није место у овом "уНапређеном" ДСС-у, који је изгубио сваки кредибилитет последњих недеља.

Само питам

06.10.2016. 20:34

Они баш решили да ДСС остане без посланика? Је ли то у договору са новим коалиционим партнерима из СНС-а? Шта на то кажу Двери?

Dejanbg

06.10.2016. 20:46

Dama od integriteta. Verna svojim miralnim nacelima a ne partiji. To je ono sto razlikuje ljude od bota / partijaša. Svaka čast gospođo, stvarno ste izuzetna pojava u ovo (ne)vreme

Solunac

06.10.2016. 20:48

Ovo tzv. Predsedništvo DSS-a izvršava domaći zadatak dobijen od AV. Napraviti od DSS lažnu, vlastima ugodnu opoziciju. Postaju opasna konkurencija Vulinu. Podrška Vukadinović, Ristiću i Sandi.

Владица

06.10.2016. 21:22

Како ствари стоје на Српској политичкој сцени,Вучић ће владати још дуго,дуго,нажалост !!!

Bonaparta3

06.10.2016. 21:31

Ocigledan primer da su neki u skupstini radi licne promocije. G-djo Raskovic Ivic budite toliko civilizovani pa podnesite ostavku. Niste vi u skupstini da zastupate sebe nego gradjane koji su se prevarili pa vam poverovali. Treba da se stidite svog drskog i ignorantskog ponasanja.

jovandeka

06.10.2016. 21:53

Pa gdje je sada Voja neobavješteni.Na mogu da shvatim taj salonski elitizam bivšeg predsjednika DSS i osnivača,a da se ne oglasi i ne kaže koju riječ i pokuša spasiti ovaj brodolom DSS-a i nestajanje sa političke scene.Nisam za to da arbitrira,ali na osnovu iskustva da prozbori koju o zlu,koji čine ove mlade junoše,ponesene vlašču i položajem.Ne može neki Jovanović da šutira jednu Sandu Rašković ili jednog Vukadinovića,zato što mu treba mandat u Skupštini.

jovan

06.10.2016. 22:21

Pa ovaj novi u DSS (neopravdano bio osdutan) sve više ugrožava Đinđića. Sećate ga se kada je izbacio Koštuničine iz Skupštine. Razume se nezakonito. Svi ovi iz tzv predsedništva DSS bili na listi Sanda Rašković Ivić koja ih je vratila u skupštinu. Mladi gospodin, nema moralno pravo da se tako ponaša. Nigde ga nije bilo za vreme izbora. Sanda je zakon do novih izbora. Stub stranke. Tek nakon novih izbora ako DSS pređe 10% moći će da se tako ponaša.

Valter

06.10.2016. 23:23

Idemo do dna , tuga ti i ja...Ako nemamo dovoljno moralnih i hrabrih ljudi i treba da propadnemo.

alfa...!

07.10.2016. 07:31

@Valter - O kakvom moralu pričate,kad se za šaku jada prodaješ....................

milan lala

07.10.2016. 01:29

Podrska Sandi R.Ivic, Djordju Vukadinovicu i Slavisi Risticu. Ovi sto sad vedre i oblace po DSS nisu dobili poverenje naroda ni mandate na izborima , to je dobila iskljucivo g-dja Sanda a oni su se samo uz nju uslepali . Neka Sanda , Djordje i Slavisa u Skupstini brane politiku sa kojom su dobili mandate na izborima . DSS bez njih nije DSS . Budite u skpstini glasnogovornici naroda , zelim vam uspesan rad i poslanicki mandat dobili ste ga od naroda i on je samo vas .

Jedna od retkih licnosti, na....

07.10.2016. 07:28

.....srpskoj politickoj sceni, koja zasluzuje postovanje je Sanda Raskovic Ivic! Mozda ce neko da kaze, da joj to i nije tesko, u danasnjem sivilu, gde gotovo i nema licnosti, koja bi se - izdvojila. Izuzetna pojava, obrazovanje, drzanje, kultura, doslednost, i snaga da se bori za svoje stavove, mada to nije uopste lako u ovim teskim vremenima! Svaki njen javni nastup je skolski primer, kako treba da se ponasa svaka osoba, koja pleni svojom pojavom. Bilo bi je lepo videti, na mestu pred. Srbije

KiMi

07.10.2016. 08:12

SRAMOTA !!! DSS nije dobio glasove da bi saradjivao sa SNS već da bi se borio protiv njih...Glasaš za DSS kao opoziciju a oni odjednom budu kupljeni i postanu deo vlasti protiv koje si glasao !? Sve je ovde izgubilo smisao. Očigledno je da je Vučić počeo da pravi 2/3 većinu za buduću promenu Ustava. Preletači, preletači...gde će vam duše.

ПЕТАР91

07.10.2016. 10:51

Само се играјте,све ће вам гласаче узети Двери.А и објашњење "новог"председника да су то коалиције за решавање комуналних проблема.....Мора ли се по сваку цену бити у власти па макар и на општинском нивоу?