Ex -Yu

Mandić: Crna Gora će povući priznanje Kosova i ukinuti sankcije Rusiji

Mandić: Crna Gora će povući priznanje Kosova i ukinuti sankcije Rusiji
Mandić: Crna Gora će povući priznanje Kosova i ukinuti sankcije Rusiji

PODGORICA - Povući ćemo sramno priznanje lažne države Kosovo koje je verifikovala vlada Mila Đukanovića, povući ćemo sankcije Rusiji, dok ćemo o članstvu NATO pitati narod na referendumu!

Ovo je u razgovoru za "Novosti" građanima Crne Gore poručio Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, desetak dana pred parlamentarne izbore 16. oktobra.

Mandić tvrdi da Crna gora ide pogrešnim putem, te da sadašnja politika nema podršku građana.

"Ona je sada na pogrešnom putu. Milo Đukanović je vodio politiku koja nije imala podršku većine građana, već u interesu stranih sila, pogotovo NATO. Svaka politika koja nema većinsku podršku naroda u čije ime se vodi je pogrešna politika. DF će to ispraviti", kaže Mandić.

Naglašavajući svoje zalaganje za referendum o članstvu Crne Gore u NATO, on kaže da su sadašnje vlasti ispunjavale volju članica NATO, a ne građana.

"Volja naroda se mora ispoštovati, a ne volja i potreba nekih međunarodnih adresa među kojima prednjače ambasade NATO država u Podgorici. Đukanoviću su zauzvrat odobravali izborne krađe i neograničenu vlast. Čak su mu i onda kada je bio gotovo oboren, poslije protesta DF, podvodili dijelove opozicije kako bi odbranili njegovu premijersku funkciju.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije