Svet

Sreda, 05.10.2016.

18:34

Šreder "na čelu" Severnog toka 2, nešto i gubi

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder je postavljen na čelo konzorcijuma Severni tok 2 AG, potvrdio je portparol konzorcijuma Jens Miler za ruski Sputnjik.

Izvor: Tanjug

Šreder
Foto: Thinkstock

"Imenovanje je realizovano krajem jula", naveo je on, dodajući da je Šreder istovremeno izgubio mesto u Komitetu akcionara konzorcijuma Severni tok AG.

"Mogu da potvrdim ovu informaciju, on je predsednik Odbora direktora u kompaniji Severni tok 2", izjavio je Miler.

Početak gradnje gasovoda Severni tok 2 je najavljen za 2018. godinu, a planirano je da se njime godišnje doprema do 55 milijardi kubnih metara prirodnog gasa iz Rusije do Nemačke preko Baltičkog mora.

Ruski energetski gigant Gasprom ima akcionarski ugovor o proširenju postojećeg gasovoda Severni tok sa partnerskim evropskim energetskim kompanijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

9 h

Podeli: