≫ 

BARSA UBILA SAMU SEBE! Katalonci gubili 3:0, stigli na 3:2, ali ih je onda golman zakopao! (VIDEO)

Mark Ter Štegen je najveći tragičar utakmice u Vigu, pošto je neverovatnim kiksom onemogućio preokret svojoj ekipi

  • 5

Selta je savladala Barselonu sa 4:3 u 7. kolu Primere, u meču koji će se prepričavati narednih dana. Videli smo sve što fudbal može da ponudi. Sjajne golove, veliko uzbuđenje, preoktete, ali i kikseve.

Upravo kiks je i obeležio meč na kraju, jer ono što je Mark Ter Štegen uradio dugo nije viđeno. Svojom greškom u 77. minutu sprečio je Barselonu da eventualno dođe do izjednačenja i preokreta, iako su posle 3:0 na poluvremenu uspeli da smanje preko Pikea u 58, i Nejmara u 64. minutu sa bele tačke.

Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Totalni šok u Vigu viđen je u prvom poluvremenu, jer je Selta vodila protiv Barselone sa 3:0 već na poluvremenu! Mnogi su mislili da je ono što je Eibar uradio protiv Reala na Bernabeu iznenađenje, a šta tek reći za ovo što smo videli za prvih 45 minuta na Valaidosu?

Sisto je načeo Barsu u 22. minutu, posle asistencije Aspasa, nakon lošeg početnog izvođenja Ter Štegena, koji lepo poslao loptu svojim saigračima na 30 metara od gola.

Zatim je Jago Aspas pokazao da je igrač za velika dela. Napravio je pravu bravuru!

Primio je loptu glavom skoro na centru igrališta posle jedne duge lopte i ispucavanja ispred svog gola, a onda je krenuo u solo prodor. Nanizao je nekoliko fudbalera Barselone i u punom trku šutirao i zakucao loptu u mrežu Ter Štegena.

Dva minuta kasnije totalni nokaut! Matje postiže autogol posle jedne oštre lopte i centaršuta pred golom Barse. Klizećim startom je ubacio loptu u svoj gol i Barsa prvi put posle devet godina prima tri gola u prvom poluvremenu.

Barsa je u drugom poluvremenu zaigrala angažovanije i preko Pikea smanjila prednost u 58. minutu posle kornera i njegovog dobrog skoka u kaznenom prostoru.

Nejmar je nekoliko minuta kasnije smanjio na 3:2 sa penala i Barsa se rezultatski potpuno vratila.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Delovalo je da će Katalonci stići do preokreta, žestoko su napadali, ali je onda Ter Štegen oklevao sa ispucavanjem, čekao da mu priđe Ernandez i napucao ga u glavu, posle čega se lopta odbila u gol.

Barsa je do kraja uspela preko Pikea da smanji na 4:3, ali to je bio njihov poslednji pokušaj, vremena  za preokret bilo je premalo i Selta je uspela da osvoji tri boda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA