01. oktobar  2016. 00.10  | Izvor: Beta

Ujutro hladno, tokom dana sunčano i toplo

NOVI SAD -

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, po kotlinama, dolinama reka i na visoravnima s kratkotrajnom maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od četiri do 14, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Novom Sadu će jutro biti sveže, na širem području grada s kratkotrajnom maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 14, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

sunce leto susa dejan kreculj

U Srbiji će u nedelju biti toplo, s najvišom temperaturom od 24 do 28 stepeni. Pre podne će biti pretežno sunčano, dok će sredinom dana u jugozapadnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima biti mestimično s kišom, a ponegde i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom.

Zatim će narednih dana biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom uz postepen pad temperature, posebno u drugoj polovini naredne sedmice kada će dnevna temperatura biti ispod proseka, a na visokim planinama očekuje se i provejavanje slabog snega.

U utorak i sredu duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će ponegde imati i olujne udare.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za danas

Očekuje se nastavak relativno povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, ali osobe sa srčanim obolјenjima mogu osetiti izraženije tegobe tokom dana.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja.

Detaljnije meteorološke podatke možete da pronađete ovde.

Srodne vesti