Vesti

0

Đurić: Nema dogovora jer Priština hoće srpsku imovinu

Autor: MŽ/SA

Izvor: Beta

Đurić: Nema dogovora jer Priština hoće srpsku imovinu

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

Đurić je novinarima rekao da je to bilo neprivatljivo i ucena za srpsku stranu i zato je odbačen pokušaj delegacije Prištine da se "stvore telekomunikacione enklave za Srbe".

"Mi nismo dozvolili da naše kompanije i naš narod na Kosovu i Metohiji budu stavljeni u neku vrstu telekomunikacione enklave i naš narod ne bi imao pokrivenost kao sada i naša deca na univerzitetu u Mitrovici ne bi imala pristup internetu i da se koriste telefoni kao svud drugde", rekao je Đurić.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju rekavši da su petodnevni pregovori o telekomunikacijama bili možda jedni od najtežih za pet godina dijaloga.

"Nismo dozvolili da se napravi presedan kad je reč o imovini da se smatra da se imovina koja se prenosi na novu kompaniju, na ćerku kompaniju Telekoma Srbije, prenosi dakle, kako to Priština zahtevala, na Telekom i Poštu Kosova, iako znamo da su objekti građeni velikim delom čak posle 2004. godine", objasnio je šef srpske delegacije.

On je rekao da "niko ne može da se igra sa onim što je državni i nacionalni interes" i dodao da "sa Srbijom može uvek ozbiljno da se razgovara i postiže dogovor, ali sa Srbijom nikada ne može da se razgovara jezikom ultimatuma i ucena".

Đurić je rekao da Beograd ostaje privržen dogovoru i da se "nada da će naći partnera u buduĆnosti s kojim može da se ljudski dogovara".

 

Hapšenje načelnika kosovske policije nije uticalo na dijalog

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas u Briselu da hapšenje načelnika kosovske policije nije uticalo na pregovore Beograda i Prištine i da ni prištinska delegacija nije pokretala tu temu.

"Što se nas tiče, ni na koji način ne želimo da se uplićemo u pitanja koja se tiču vladavine prava i rada pravosuđa", rekao je Đurić.

On je dodao: "Barem mi Srbi smo dosta propatili od mešanja politike u pravosuđe".

Đurić je prethodno rekao da tokom petodnevnih pregovora u Briselu delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o telekomunikacijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR