Duterte: Hitler je ubio 3 miliona Jevreja, ja ću 3 miliona narkomana!

NovostiOnline

30. 09. 2016. u 10:16

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte pojačao je krvavu antikriminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra miliona Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga „usrećila“ — da pobije tri miliona zavisnika

Дутерте: Хитлер је убио 3 милиона Јевреја, ја ћу 3 милиона наркомана!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte pojačao je krvavu antikriminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra miliona Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga „usrećila“ — da pobije tri miliona zavisnika.

Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama, gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv narkotika, prenosi AP. „Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bih srećan ako bi ih sve pobio“, izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživalaca narkotika na Filipinima.

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da bi obeshrabrile potencijalne korisnike.

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će „moći da nahrani sve ribe na obalama Manile“, kao i da će ih ubijati vešanjem, jer „ne želi da troši struju na njih“, prenosi AP. Dok su Hitlerove žrtve bili nevini ljudi, Duterte tvrdi da je njegov cilj da „izleči svoju zemlju ubijanjem kriminalaca“, prenosi AP.


(sputniknews)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Paranoik

30.09.2016. 10:33

Na neki nacin ova borba protiv narkomanije je i borba protiv siromastva. Narkomani su obicno siromasni. Manje narkomana, manje siromasnih.

Алекса

30.09.2016. 12:09

@Paranoik - У праву си, треба живети на Беверли хилсу, тамо сигурно нема наркомана ни дроге.

terajsamo

30.09.2016. 12:45

@Paranoik - ne lupetaj,ja sam siromasan imam platu 250e i cak sokove ne pijem radi zdravlja.Voda,Voda najlepse nesto prijatelju. A dileri su siromasni jel da.?Ma 33 miliona da pobije ili pobiju, ok je ,pa i 330 miliona.Bar ce 7 milijardi ostalih zdravo ziveti,bez te napasti. Normalno ciscenje da ide po hijarhiji od predsednika drzava,politicara,korompirane policije,sudstva,tuzilastva sto su prakticno akteri u celoj prici oko droge,manje vise rangu dilera.Ali valjda ce ih Bog kazniti na kraju krajeva.

Djole

30.09.2016. 11:26

Ocekuj sankcije SAD jer im udaras na biznis kojim finansiraju prekookeanske operacije.

Црни Сале

30.09.2016. 11:41

па он организује и штити велике дилере. сметају му мали и не послушни који не доносе зараду, већ само неприлике.

milojko babić

30.09.2016. 11:42

Ne ubijati,ali narkomane,pedere,lezbej populaciju sve protjerati u Ameriku.Savjet za srpske vlasti.Najveća demokratija ih populariše,pa neka joj razvijaju društvo.

мрсимуд

30.09.2016. 11:56

Ваљда је узрок онај ко растурује психоактивне супстанце са њима се треба обрачунати систематски, а никако са последицом на нејачи. Бизарно!.

Gojko

30.09.2016. 13:26

@мрсимуд - Porodica zna da njihov chlan rastura drogu,jer ugodno zivi od takvog novca.Za to vreme porodica konzumenta te drogu prozivljava pakao.Tako da nije bizarno.

Moravac

30.09.2016. 13:54

@мрсимуд - i ja i ti smo mogli da budemo ta "nejac" ali nismo, da se razumemo. "Nejac" to uzima kako bi joj zivot bar na kratko bio leposi pa joj posle to presedne. Meni ni malo nije zao te nejaci vec njihovih porodica koje prolaze kroz pakao zbog obesti svojih ukucana.

мрсимуд

30.09.2016. 16:19

@мрсимуд - @Gojko Ниси разумео контекст коментара. Та деца не производе и не стављају у промет психоактивне супстанце, они су подлегли лошем друштву и конзимирању. Ја као нека власт неби могао да "Искујем" закон у којем би стајало да ја убијам твоје дете само зато што се налази ту где се налази. Штавише, ако нека држава има 200 милиона становника и од тога 30 мил се дрогира је проблем лоше државе, ПРИМЕР; Сељак има стабла са јабукама и он их не штити од штеточина, него, криви стабла и посече их, Бизарно!.

Ivan

30.09.2016. 13:31

Prvo nije 3 miliona vec 6 milona.Nije lepo nipodastavati tudji rad i trud.Drogiraju se i siromasni i bogati. Posle svakog mrtvog dilera doci ce neki drugi da ga zemeni.Jedina satisfakcija je u tome sto u celoj prici se vise nece bogatiti advokati i sudije koji brane i oslobadjaju dilere .A i proredice se stanovnistvo , smanjice se broj nezaposlenih ali ce se smanjiti i BDP u koji ulaze pare od droge i prostitucije.Sve u svemu lepa akcija koju treba pozdraviti .

Konoplja

30.09.2016. 16:44

@kicholin - Koliko smrtnih ishoda zbog alkohola.. ne zna im se broja.. a od konoplje... NI JEDAN!

kicholin

01.10.2016. 10:55

@kicholin - od duvana se dobija ko zna kolko bolesti pa i rak (ne pusim),zbog alkohola se raspadaju porodice,koliko mrtvih u saobracaju i sl. (ne pijem),a kolko negativnih lajkova na moj kometar..zato i kazem koji ste vi licemeri...jadno..(ne drogiram se niti podrzavam drogiranje)...

Adam bez Eve

30.09.2016. 17:19

Kad su kazne samo mali samar po ruci, sigurno ce posle jednog dilera doci drugi, ali kad jednog dilera javno obese.........ehh tad ce triput da se zapita sledeci!!