28. septembar  2016. 17.04  | Izvor: Tanjug

Dačić: Neprihvatljive izjave činovnika OEBS-a

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je neprihvatljivo da pojedini savetnici i činovnici u Misiji OEBS u Srbiji daju političke izjave.

Time se dovodi u pitanje dosadašnja korektna saradnja Misije sa državnim organima Srbije, rekao je Dačić, koji je u oproštajnu posetu primio dosadašnjeg šefa Misije OEBS-a u Srbiji Petera Burkharda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić zahvalio je Burghardu na četvorogodišnjoj saradnji koju je ocenio veoma dobrom i konstruktivnom i poželeo mu puno uspeha na novom angažmanu.

Obostrano je ocenjeno da je saradnja sa Misijom OEBS-a u Srbiji bila od posebnog značaja tokom prošlogodišnjeg predsedavanja Srbije OEBS-u.

Burkhard je istakao da je Srbija ostvarila veliki napredak za vreme njegovog mandata od 2012. godine do danas.

Za novog šefa Misije OEBS-a u Srbiji imenovan je italijanski diplomata Andrea Oricio, kaže se u saopštenju.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

TUKI  28. 09. 2016. | 17:24
To isti su radili pred rat devedesetih .. Imajuci Bakirove pretnje srbima .. rat se ocigledno sprema ... Vucicu, kontaktiraj ruse na vreme .. ja jos cekam njihovi 6 flotu da dodje ...kasne 25 godina ..
iguman  29. 09. 2016. | 04:38
@TUKI Pa, prikane, rusi su vec jedared bili, pa k'o sto znas i hrabro zbrisali. .
0
0
rodoljub  28. 09. 2016. | 17:39
Oni izvrsavaju naloge nasih zapadnih "prijatelja". To je podlo i provokativno, ali zbog nedostatka tvrdjeg stava Vucica prema njima, oni pokazuju da nas tretiraju kao koloniju, sto i nije daleko od stvarnosti . Ovi cinovnici su na istom platnom spisku (CIA-Soros) kao i neke opozicione stranke u Srbiji.