27. septembar  2016. 08.31  →  22.59 | Izvor: Beta, FoNet

Remi Borusije i Reala, Juventus ubedljiv u Zagrebu

MADRID -

U prvim utakmicama drugog kola Lige šampiona nije bilo većih iznenađenja, a maksimalan učinak u grupama E, F, G i H ima samo engleski šampion Lester, koji je večeras na svom terenu savladao Porto sa 1:0. Najzanimljivije je bilo u Dortmundu, gde je Real protiv Borusuje dva puta vodio, ali je nemački bundesligaš ipak ostao neporažen.

Fudbaleri Real Madrida potvrdili su da su u rezultatskoj krizi, pošto su večeras igrali nerešeno 2:2 sa Borusijom Dortmund u drugom kolu Grupe F Lige šampiona.

Real je vezao treći remi, posle dva nerešena rezultata u španskom prvenstvu. Madridski klub je i dalje prvi u grupi Lige šampiona sa četiri boda, koliko ima i Borusija.

Strelac prvog gola za Real bio je Kristijano Ronaldo, koji se posle postignutog pogotka pozdravio sa trenerom Zinedinom Zidanom, i tako pokazao da između njih nema nesuglasica, pošto u mediji prenosili da su se njih dvojica sukobili jer je portugalski napadač bio nezadovoljan što je zamenjen u prošloj utakmici u španskom prvenstvu.

Ronaldo je doveo Real u vođstvo u 17. minutu, ali je Pjer-Emerik Obamejang izjednačio pred poluvreme. Novu prednost madridskom klubu doneo je Rafael Varan u 68, a konačan rezultat u 87. postavio je Andre Širle.

Korak za Realom i Borusijom drži Sporting, koji je u Lisabonu pobedio Legiju sa 2:0 i osvojio prve bodove. Strelci su bili Brajan Ruis u 28. i Bas Dost u 37. minutu.

Srpski reprezentativac Lazar Marković ušao je za Sporting u 67, a Radosav Petrović u 87. minutu.

Real će u sledećem kolu 18. oktobra dočekati Legiju, dok će Sporting u Lisabonu igrati protiv Borusije Dortmund.

Grupa E: Pobeda Totenhema, Monako do boda u nadoknadi

Fudbaleri Monaka ostali su neporaženi posle dva kola Grupe E Lige šampiona, pošto su večeras kod kuće u nadoknadi vremena izborili nerešeno protiv Bajer Leverkuzena.

Bajer je vodio od 73. minuta golom Havijera Ernandesa, ali je Kamil Glik u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena doneo bod Monaku.

Monako ima četiri boda i prvi je u grupi, ispred Totenhema koji ima tri. Bajer ima dva, a CSKA jedan.

Totenhem je osvojio prve bodove ove sezone u Ligi šampiona, pošto je pobedio CSKA u Moskvi sa 1:0, golom Heung-Min Sona u 71. minutu.

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić igrao je do 72. minuta za CSKA.

Sledeće kolo igraće se 18. oktobra, kada se CSKA i Monako sastati u Moskvi, dok će Monako dočekati Bajer Leverkuzen.

Grupa H: Juventus ubedljiv protiv Dinama, pobeda Sevilje

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u Zagrebu Dinamo sa 4:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi šampiona i ostvarili prvu pobedu u grupi.

Juventus je potpuno nadigrao zagrebački tim, koji se često branio sa desetoricom igrača. Torinski crno-beli poveli su u 24. minutu golom bosanskog fudbalera Miralema Pjanića, koji je lako poslao loptu u mrežu posle greške defanzivca Dinama Leonarda Sigalija.

Vođstvo je duplirao Gonzalo Iguain u 31. minutu posle dodavanja Pjanića, koji je poslao loptu u srce šesnaesterca.

Dinamo nije uradio mnogo u prvom poluvremenu, osim šanse u 26. minutu kada je posle centaršuta loptu glavom zahvatio Gordon Šildenfeld i pogodio prečku.

Sa dobrom igrom Juventus je nastavio i u drugom poluvremenu, a treći gol na utakmici postigao je Paolo Dibala sa oko 25 metara, posle dodavanja Danija Alveša. Konačan rezultat postavio je golman Dinama Danijel Šemper, koji je skrenuo loptu u svoju mrežu, a prethodno je posle slobodnog udarca Alveša lopta pogodila Filipa Benkovića.

U drugoj utakmici u toj grupi fudbaleri Sevilje pobedili su na svom stadionu Lion sa 1:0 i ostvarili prvu pobedu.

Sevilja je pobedila golom Visama Ben Jedera u 53. minutu. Španski tim mogao je ubedljivije da pobedi, da je Lučano Vijeto u 68. minutu iskoristio penal.

Juventus je prvi na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Sevilja, ali slabiju gol-razliku. Lion je treći sa tri boda, a Dinamo je poslednji bez bodova.

U trećem kolu 18. oktobra Dinamo će na Maksimiru igrati protiv Sevilje, a Lion će dočekati Juventus.

Grupa G: Druga pobeda Lestera, ubedljiv Kopenhagen

Fudbaleri Lestera pobedili su večeras na svom terenu Porto sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe G u Ligi šampiona i ostvarili drugu pobedu.

Na prepunom stadionu Lestera večeras je odigrana prva utakmica Lige šampiona u istoriji tog kluba, a pobedi domaćima doneo je Islam Silmani u 25. minutu, kada je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Rijada Mahreza.

On je tako postigao treći gol u prve četiri utakmice za šampiona Engleske i to sva tri glavom.

Porto je propustio dobru šansu kada je Andre Silva pokušao iz voleja, dok je Migel Lajin u 36. minutu iz slobodnog udarca šutirao pored leve stative.

U drugom poluvremenu Mahrez je u 59. minutu propustio dobru priliku, a fudbaleri Porta neuspešno su pokušavali da izjednače, ali je golman Kasper Šmajhel odbranio šuteve Ektora Erere i Otavinja, dok je Hesus Manuel Korona pogodio stativu.

U drugoj utakmici u toj grupi Kopenhagen je kao domaćin pobedio Briž sa 4:0.

Kopenhagen je poveo u 54. minutu autogolom Stefana Densvila. Posle toga penal za domaće promašio je Ludvig Avgustinson u 62. minutu, a dva minuta kasnije vođstvo je duplirao Tomas Dilejni lepim golom iz voleja sa ivice šesnaesterca.

U 70. minutu treći gol postigao je Federiko Santander, koji je glavom poslao loptu pod prečku posle kornera Avgustinsona, a konačan rezultat u trećem minutu sudijske nadoknade vremena postigao je Matijas Jorgensen, posle kornera Avgustinsona.

Za Kopenhagen je od 79. minuta igrao srpski reprezentativac Aleksandar Pavlović.

Lester je prvi na tabeli sa šest bodova, Kopenhagen na drugom mestu ima dva boda manje, Porto je treći sa bodom, dok je Briž bez bodova.

U trećem kolu 18. oktobra Lester će igrati na svom stadionu protiv Konhagena, a Porto u Brižu.

Sukob navijača u Zagrebu, ima povređenih

Navijači fudbalskih klubova Dinamo i Juventus sukobili su se danas u Zagrebu, pred utakmicu dve ekipe u Ligi šampiona, preneli su hrvatski mediji.

Sportske novosti pišu da ima povređenih u sukobu kod tramvajske okretnice na Borongaju. Kako se navodi, na licu mesta ima mnogo bačenih stolica i razbijenih boca.

Navijači Juventusa su medijima preneli da je 50-ak navijača Dinama "bez povoda" napalo nekoliko pristalica italijanskog kluba.

Prema procenama hrvatskih i italijanskih medija, na utakmicu je došlo između 1.500 i 2.000 navijača Juventusa, a očekuje se da tribine stadiona Maksimir budu ispunjene posle duže vremena.

Tagovi