≫ 

Palo prvo GEJ VENČANJE u Hrvatskoj, i to iza REŠETAKA

Radi se o sredovečnom paru koji služi zatvorsku kaznu u Gospiću

  • 9

Dva sredovečna Hrvata koji služe kaznu u Gospiću, zakleli su se jedan drugom na večnu ljubav i to iza rešetaka. To bi bio prvi slučaj istopolnog sklapanja braka u Hrvatskoj. 

Venčanje je obavljeno u tajnosti, a par je imao svoju limuzinu kada su dolazili na venčanje. Međutim limuzina nije bila onakva kakvu svi zamišljaju, već je to bilo vozilo za transport zatvorenika.

Nisu mogli da se drže za ruke, jer su im bile vezane lisicama, a umesto rodbine na venčanju su prisustvovali zatvorski čuvari. Par je imao velikih problema u pronalasku kumova, pa su zato nekoliko puta odlagali venčanje. Na kraju se ipak ne zna ko je mladencima nosio burme.

Uprkos tome što su se venčali, par neće moći da služi kaznu u istoj zatvorskoj ćeliji, pa su odmah posle venčanja razdvojeni. 

Hrvatska je prvi put priznala istopolne brakove 2003. godine, a Sabor te zemlje je 2014.godine doneo novi zakon po kom je moguće sklapanje gej-brakova, ali ne i usvajanje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA