Samofalov oslobođen po tužbi Vulina

FoNet

22. 09. 2016. u 14:14

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov oslobođen je danas nepravosnažnom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu u procesu koji je protiv njega pokrenuo ministar Aleksandar Vulin

Самофалов ослобођен по тужби Вулина

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov

Portparol Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov oslobođen je danas nepravosnažnom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu u procesu koji je protiv njega pokrenuo ministar Aleksandar Vulin.

Vulin je tužio Samofalova za uvredu zbog toga što je u izjavi za medije podsetio na ulogu koju je imao devedesetih godina, kada je bio portparol i zamenik predsednika JUL.

Ova oslobađajuća presuda, koja je u skladu sa Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, je podsetnik za ovu vlast da sloboda izražavanja nije uvreda, već temelj demokratije, saopštila je SDS.

Ako predstavnici opozicije svoju slobodnu reč moraju da brane u dugim procesima pred sudom, jasno je da ova vlast pokušava da ućutka demokratsku kritiku, a time i demokratiju i slobodu u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije