Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац суфинансира пројекте социјалне заштите

rssBookmark and Share

Лесковац 21.09.2016.

Представницима удружења и организација из области социјалне заштите данас су подељени уговори о суфинансирању пројеката у овој области.

Лесковац суфинансира пројекте социјалне заштите

Ове године је Град Лесковац за све облике социјалних давања издвојио 120,6 милиона динара, што је за 34 милиона више у односу на 2015. годину.

Највеће увећање односило се управо на организације и удружења која нису директни корисници буџета и за које је преко пројектног финансирања ове године уместо досадашњих 18 издвојено 35 милиона динара. Путем конкурса из прве половине 2016. године подељен је 21 милион динара, када је подржано укупно 26 пројеката. На конкурсу у другој половини године комисија је прихватила 27 пројеката, а укупна сума која je подељена износи 12,7 милиона динара.

- Ви, као представници организација и удружења из области социјалне заштите, и ми као представници града имамо исти задатак. Ваше је да изађете са пројектима и идејама којима бисмо могли да помогнемо угроженим и маргинализованим групама, да нам укажете на проблеме са којима се суочавају и на могућности за њихово решавање. Ми смо ту да вам помогнемо да те идеје остварите. Желели смо да путем пројектног финансирања и овог пута подржимо што више организација и удружења која иначе не могу да се финансирају средствима из буџета, казао је приликом потписивања уговора градоначелник Лесковца Горан Цветановић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   социјална заштита   суфинансирање
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима