Sarajevo: Srpska će nestati!

P. VASILjEVIĆ

20. 09. 2016. u 15:54

Beograd i Banjaluka na stalnoj vezi zbog pretnje ratnog generala bih da će posle referenduma uništiti RS. Dačić: nećemo im dozvoliti vojni napad, Halilović je portparol Izetbegovića

Сарајево: Српска ће нестати!

Jedinice Armije BiH kojima je komandovao Halilović tokom ratnih sukoba devedesetih godina

RATNOHUŠKAČKA izjava nekadašnjeg komandanta armije BiH Sefera Halilovića koji je zapretio da će Republika Srpska nestati ako se u njoj održi referendum i da bi RS u eventualnom sukobu mogla da se održi najviše 10 do 15 dana, ugrozila je političku stabilnost i mir u regionu.

Zvaničnici Beograda i Banjaluke, prema saznanjima "Novosti, bili su maltene u neprekidnim telefonskim konsultacijama posle nove teške provokacije iz Sarajeva, a premijer Aleksandar Vučić do zaključenja ovog broja razmatrao je i opciju da prekine posetu SAD i da se odmah vrati u Srbiju.

Na stalnoj vezi je bio sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i bezbednosnim službama, a na "liniji" sa organima Srbije bio je i predsednik RS Milorad Dodik.

Ministar Dačić je poručio da je izjava Halilovića o uništenju Republike Srpske - najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu:

- Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol Bakira Izetbegovića. Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da RS ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani - saopštio je vicepremijer Dačić.

On ističe da je svima jasno da je referendum samo izgovor, a da iza svega stoji namera da se ratom uništi RS.

- Da su hteli kompromis, Ustavni sud je mogao da promeni bar jedan zarez u svojoj odluci. Ali njima nije bio važan kompromis, već izgovor za ratne namere i planove, za šta se muslimani u BiH očigledno spremaju. Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje RS. O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja. Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje RS ako bude napadnuta. Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira - izjavio je Dačić.

Zveckanje oružjem iz Sarajeva Vučića i Dačića zateklo je tokom zasedanja Generalne skupštine UN

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da su Halilovićeve izjave samo poruke propalog generala koji nije bio dobar ni Bošnjacima:

- Halilović je prazna mešina koja puca u prazno, a hteo bi opet da ratuje. Niti mogu da unište RS niti da je otmu. Zato ne treba davati značaja takvim nebuloznim izjavama! Nastavićemo da se borimo za očuvanje RS. A kad je reč o bezbednosti, ona je jedino ugrožena zbog radikalnih islamista kojih je sve više na prostoru BiH.

Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić rekao je da se bezbednosna situacija u BiH pogoršala i da posebno u Sarajevu ima retorike koja podseća na ratni period.

Inače, Halilović koji je i lider Bošnjačke patriotske stranke poručio je da bi referendum u RS značio "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH:

- Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja. Nakon referenduma Dejtonski ustav više ne vredi, a nakon toga neka nam Bog pomogne svima, neka nam da prvo razuma, a onda snage da tu priču dovedemo do kraja - kazao je Halilović koji je referendum o Danu RS okarakterisao kao izjašnjavanje za secesiju.

Sefer Halilović

INCKO NEĆE NIKOGA SMENjIVATI

PET dana pre održavanja referenduma o Danu RS iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH su poručili da pored odluke Ustavnog suda BiH kojom se zabranjuje njegovo održavanje, nema potrebe da Valentin Incko poseže za bonskim ovlašćenjima koja mu dozvoljavaju da poništi odluku o referendumu ili da smeni bilo kojeg zvaničnika RS!

Time je OHR odgovorio na pozive bošnjačkih političara da Incko "konačno reaguje i kazni zvaničnike RS zbog referenduma".

Bivši sudija Ustavnog suda BiH i pravni ekspert Krstan Simić kaže, za "Novosti" da bi procesuiranje ili smena Dodika zbog referenduma bili uvod u destabilizaciju BiH, raspad pravne države i potpuno stavljanje pravosuđa BiH u službu sarajevske politike.

(M. F.)

SRBIJA IM NE MOŽE POMOĆI

HALILOVIĆ je poručio i da u BiH, na obe strane, ima dovoljno ljudi spremnih da ratuju:

- I zato apelujem da se dobro razmisli. Jer Milošević je umro, JNA ne postoji, ne postoji hiljade tenkova, hiljade transportera... Ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam neko pola države otcepi.

VUČIĆ: NE MOGU PREGAZITI RS

PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da RS niko ne može da ukine, kao i da Srbija ne želi sukobe:

- Srbija nikome ne preti ratom! Srbija ne priziva i ne želi sukobe, ali Srbija i po Dejtonskom sporazumu i po svakom pravu i moralnom zakonu ima obavezu da zaštiti svoj narod. Republika Srpska ne može da bude pregažena i izbrisana sa lica zemlje kako general Halilović i još neki možda priželjkuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (158)

običan radnik

20.09.2016. 16:06

Da neće možda da ratuje Vučić sa njim, ili će da mu da 5 miliona evra i nas da uvuče sve u Srbiji u neki novi rat !??

Има се, може се

20.09.2016. 17:39

@običan radnik - Да ратује неће, а Срби... Видећемо, за слободу и правду увек смо се борили. А за донације не знам, не би му било први пут (Дураковићу за Сребреницу, Мустафи за развој Косове, Арапима за збрињавање миграната), а Србија је богата земља, има се...

Saša Ilić

20.09.2016. 16:34

Ti koji zagovaraju referendum neka se sami brane,jer meni ne pada na pamet da idem da ratujem u Bosni. Dosta je bilo...

Mikiboy

20.09.2016. 16:43

To je izrezirano u muslimanskim zemljama da se napravi haos u Evropi.Spasavanje Isis.

SRBIN PRAVOSLAVAC

20.09.2016. 16:47

U ovo doba godine Drina je jako plitka i lako se prepliva negde u dobrim vojnickim cizmama i pregazi. Pazite se turci u Srbiji zive mnogi koji Rep. Srpsku smatraju svojom dedovinom.

Una

20.09.2016. 16:49

Kada imaš slabu vlast, koja ne vodi brigu o interesima sopstvenog naroda, normalno je da ti prete i kurta i murta.

Miso

20.09.2016. 17:03

RS nije bosna i necemo da zivimoi sa Muslimanima i Hrvatima.Imali smo zajednicku drzavu, jaku ex Jugoslaviju, i tu nis hteli da zive sanama. Mi nismo Turska.A bojim se da ih Amerika nemoze braniti kao 1990 ih. Sada je Putin BOG!!!

DUNGA

20.09.2016. 19:33

@Miso - mišo.... isto tako, ali baš tako su pričali srbi iz hrvatske i zelja im se ispunila eto ne zive više sa hrvatima. rusija će vam pomoći kao što vam je 91-95. pomogla tako da je nas naoruzala sa migovima 21, helikopterima MI24,MI8, puškama original ak47 made in CCCP i to kada je bio na snazi embargo na uvoz naoruzanja, sve mine za minobacače, tenkovske granate, sva municija je bila made in SSSR, a da nespominjem ponašanje rusije za vrijeme oluje... neko bi trebao pouku izvući iz ovoga

Viktor

20.09.2016. 17:05

Ovaj, ako nas predsednik iz izjave medijima saznaje da se neko sprema za rat, ukoliko je to tacno, onda je to porazavajuce. Ako je to neko spremio, spreme vec neko vreme, ako mi to nismo saznali uz pomoc nasih sluzbi, onda nam ni Bog otac nece pomoci, jer prosto nismo spremni. Posle mozemo samo da kukamo. Naravno, pod uslovom da ovo nije samo medijski spin.

Lubenica

20.09.2016. 17:09

Malo smo licemerni jer ovamo kukamo zbog Kosova a sad podrzavamo separatizam u Bosni.Kome se ratuje samo napred,meni ne pada na pamet.

Lex

20.09.2016. 19:30

@ Lubenica - По међународном праву, националне мањине немају право на отцепљење јер исто међународно право које гарантује заштиту мањина намеће и њима обавезу да буду лојални држави у којој живе без права на отцепљење. Конститутиван народ има право на референдум и по Повељи УН и по међународном праву али и по Дејтонском споразуму. Ако ће легално и легитимно коришћење права довести до рата, то није проблем оног који то право користи, него супротне стране.

Monarch Highlander

20.09.2016. 17:15

Zanimljivo da ovo kaze covjek koji uvijek novinarima govori da on nema nikakvih problema a ostali neka se vide,Covjek koji na sve uvrede Srbije kaze mi cemo se braniti sutnjom,na svo velicanje ustastva u Hrvatskoj i prijetnje srpskom narodu tamo i u Srbiji opet sutnja.I ako se ranije vrati nista nece reci.

ХОЋЕ - ХОЋЕ

20.09.2016. 18:49

@Monarch Highlander - Овог пута Ипак ће РЕЋИ! ДОДИКУ!!! (Ради тога се (га) и враћа(ју)!

Pera Odzacar

20.09.2016. 17:20

Srbi ne nose nista muslimansko iz "Bosne" vec samo svoj deo,a ako sada hoce da ratuju izvilite napadnite ako imate hrabrosti.Dosta je bilo Turske i muslimanske tiranije

liberat

20.09.2016. 17:22

Vreme pokazuje da je ipak što pre potebno ujedinjenje Srbije sa Ruskom Federacijom kao preduslovom za sprečavanje rata kojeg nameću Amerikanci i Turci. Srbija bez vojnog saveza sa Rusijom je osuđena da ju Amerikanci ponovno napadnu. Muslimani kao okupatori tzv. Bosne ( a okupatori su postali onog momenta kada su preuzeli tursku veru) se spremaju godinama na novi rat uz apsolutnu podršku Zapadne Evrope. Srbija vrlo brzo zaboravlja što Amerikanci i Zapadna Evropa rade protiv Srba opštenito....

naranca

20.09.2016. 17:30

Pa ISIS -u(I njegovim pomagacima) bi odgovaralo da prenese rat na teritoriju Evrope!!!!!!!!!!!!E braco Bosanci u sta ste se pretvorili?Koliko nisko cete jos pasti????Jel ste citali onaj clanak ''Sta je rat''????

Denis Kovačević

20.09.2016. 19:13

@naranca - Normalni Bošnjaci koji su u većini nisu za rat, i znaju da je Halilović plaćenik islamskih fundamentalista , kao i Izetbegović.

deki iz sremcice

20.09.2016. 17:35

zar Sefera Halilovica ni jedan srpski tuzilac nije optuzio za zlocine nad Srbima???? toliko o nasem nesposobnom tuzilastvu....

Crni

20.09.2016. 17:51

Ovu pretnju treba ozbiljno uzeti.U odnosu na 92 su se stvari drasticno promenile,na zalost ne u nasu korist.Oni su mnogo jaci i imaju podrzku svih,naravno osim Srbije i Rusije.RS je samo 20 % nastanjena.Ko ce braniti toliku granicu.Hrvati ce im obilato pomoci jer tako USA zeli.Ko ce braniti RS ?Ovi preko interneta.Niko nije spreman za ratovanje jer su rane sveze a novi sukob bi verovatno znacio kraj RS.Zasto je Dodik tako tvrdoglav ?Zasto mu Vucic sve to dopusta ? Dejton nas ne ugrozava.

Miroslav GTA

20.09.2016. 18:33

@Crni - Crni je, ipak, apsolutno u pravu. Jedino.... ide nam u prilog da je sve ovo Putin spremio i trazi priliku da sto pre dodje na Balkan

Jovan Melic

20.09.2016. 18:04

Ma ne sad ce da brsi pritisak na Dodika.Ko ce da nas napadne mislim RS.Koje prevaranske radnje.Ej Srbski narode gde mi zivimo.

Dzoni82

20.09.2016. 18:08

samo neka krenu da vidimo koliko su zaista hrabri ako zele rat dobice ga ali ovog puta nema stajanja proteracemo ih tamo gde im je mesto.

Crni

20.09.2016. 18:29

@Dzoni82 - O daaa..hrabri Dzoni...tamo negde daleko sa tastaurom u rukama.Toi ces da nas branis ?? Dodji ti lepo kod mene u Ribnik pa da vidis kako stvari stoje.Sedim u kuci i pijem kafu a ne znam da li me neko odozgo sa nekog brda drzi na nisanu.Ne znas ti sinko sta je rat.To ti je kad djavo dodje po svoje.Nemoj se vise javljti .Cinis nam stetu.Mir nema cenu.Jednom sam ratovao i nikad vise !

STOP naoružanim teroristima

20.09.2016. 19:11

@Dzoni82 - Srbi nisu za rat, i zato onaj ko nepozvan a naoružan dođe u dvorište i okućnicu Srbina, smatraće se teroristom, koga svako može neutralisati, kao i njegovog lidera koji ga je poslao da napadne srpske kuće i okućnice.

Miljana B

20.09.2016. 19:19

@Dzoni82 - Dzoni82: Ma ratova nam je preko glave. Apelujemo na političare da spuste tenzije jer građani žele da žive u miru i stabilnosti.

Vojnica

20.09.2016. 21:28

@Dzoni82 - Koliko ja znam Ribnik je u Republici Srpskoj,tako da te priče o držanju na nišanu i ostale trice pričaj na nekom drugom mestu.A što se tiče odnosa snaga,nismo ni mi baš toliko slabi,ni 92. nam stvari nisu išle u prilog pa smo se održali.Jedino zavisi da li je zapad odlučio da bude rata ili ne,ako je odlučio biće,a tu je i faktor Rusija gde više nije Jeljcin na vlasti.Sve je jedno veliko ako!!!!!

Crni

20.09.2016. 18:23

Stvar je jasna.Treba biti dovoljno pametan pa izbeci novi sukob.Vecina ne zeli da cuje rec "rat" jer dobro znamo sta on donosi.Dacic nas ponovo pali.Slobin ucenik.Vucic bi morao biti direktniji sa tvrdoglavim Dodikom.Jasno mu reci da Dejton nema alternativu.Srbija je potpisnik toga dogovora.Dogovor se mora postovati.RS nije drzava vec deo drzave BiH.Zaboraviti planove o nekoj secesiji .Dodika smeniti a referendum odgoditi.Ponovo nasu decu slati u bosanske vrleti da ginu.? Za koga ? Dodika ? Neee

SPORAZUMNI RAZVOD

20.09.2016. 19:06

@Crni - Svako ima pravo na svoj dom i okućnicu i ko nepozvan dođe, smatraće se lopovom i napadačem !!.. Izjave Halilovića i Izetbegovića pokazuju da je za srpsku i bošnajčku decu bolje da se roditelji sporazumno razvedu, nego da su stalno u svađi .

Stefan Prvovenčani 1217.

20.09.2016. 19:00

@Princ Aleksander Karadžordževič - Mladi prinče moraš još da učiš, jer je Halilović nastavak antisrpske politike Izetbegovića, koji je sa Tuđmanom hteo da protera sve Srbe iz BiH (kao iz Hrvatske).

Ivan

20.09.2016. 20:05

@Princ Aleksander Karadžordževič - Ako neko ko je na ovako delikatnoj poziciji moze da izjavi ovako nesto, on nikako nije nebitan. Ovo je najdirektniji poziv na rat jos od raspada Jugoslavije. To moze biti sve samo nebitno.

ss

20.09.2016. 18:29

Halilović je vic.takav je bio i u ratu. Srbi u RS ni jednu bitku nisu izgubili dok je on bio komandant vojske poturčenih Srba. A tek je sada marginalan. Oni više nemaju ni vojsku, ni NATO uz sebe, ni HVO uz sebe, ni čitavu Hrvatsku vojsku,... Sada bi Vojska RS, za par dana osvojila cijelu teritoriju poturčenih Srba. Samo-bez kočenja ovaj put ! Srpski Rajlovac

Nikola

20.09.2016. 18:40

Prevelika buka se digla oko izjave penzionisanog generala koji izjave ovog tipa plasira otkako je rat zavrsen.

Beni123

20.09.2016. 18:46

isto ko sto su oni nas pitali da se odvoje od SFRJ. e tako cemo i mi njih. I prosli su rat vodili sa prijateljima hrvatima i svijetom. Kako bi sada prosli pitam se? Ha pogotovo oni muslimani!!!!

Zoran

20.09.2016. 18:48

Halilovic bi da ponovo uvede Bosnu i Hercegovinu u gradjanski rat,nije mu dosta ratovanja i krvoprolica.

Еуро крем

21.09.2016. 19:27

@РС - Не брине се он због Срба, него због преговора за улазак у ЕУ.

Jana

20.09.2016. 18:59

Premijer Vučić neće trgovati srpskim narodom i srpskim teritorijama, ali to Halilović izgleda ne kapira!

loki

20.09.2016. 18:59

Sefera Halilovića treba shvatiti ozbiljno. On je produžena ruka Bakira Izetbegovića, koliko god on govorio da je za mir. Srbija mora sačuvati mir. Dosta je rata.

Mirela

20.09.2016. 19:01

C c c pa ovo je zaista suludo, da li je moguce da se ovo toliko direktno poziva na nemir?

maniks

20.09.2016. 19:05

Svi nam prete i hrvati i bosnjaci i siptari... a zasto . E pa zato sto cutimo ne zato sto smo slabi vec zato sto smo mnogo jaki , to je ta ponizavajuca politika Vucica.

Gale

20.09.2016. 20:22

@Rale - Što se mene tiče, može i da je nema. Ja da ratujem neću, tako da nije tačno da je niko neće dati. Ja je dajem...

Gaga

20.09.2016. 19:08

Kada bi ozbiljno uzimali u obzir svaku izjavu bolesnih ratnih huškača bili bi u problemu. Svakako da ne treba ići u krajnost i sedeti skrštenih ruku ali u ovom slučaju treba ih pustiti da laju jer to je odraz nemoći u ovom slučaju !

Danica

20.09.2016. 19:14

Ma dize se prasina bez potrebe,nema sanse da dodje do rata. Ali stvarno,cim Vucic ode nesto se iskomplikuje kod primitivaca

Pero Peric

20.09.2016. 19:16

Crni ne jauci i ne misli crno.i oni imaju dan republike.i sta sad hoce.mi imamo i hocemo da potvrdimo dan nase republike.zar je to za pretnje koje halilovic izgovara a takvi ko ti ga podrzava.jest da rat ne treba,a sto ga bosanci traze.budi normalan.sutra ce ti takvi kao bakir i halilovic zapretit ratom.a ti zagnjuri glavu u pesak i da ne nabrajam jos njihovih mucki samo da okrive srbe i narod u t.srpskoj ili srbiji.

Skorpio

20.09.2016. 19:18

nema ni Sefer kapacitete...nikome se ne ratuje...a,referendum ce se odrzati...i u ponedeljak nikom nista...

Milan

20.09.2016. 19:22

a sta radi premijer u Americi,kad ta ista Amerika i doljeva ulje na vatru u R.Srpskoj,??Da nisu ove njegove reci nastale tamo isto gde su nastale i haliloviceve reci upravo u Vasingtonu ili Njujorku???

Zeleni sa crvena planete

20.09.2016. 19:24

To lici na samoproglasene politicare i njihovu nestabilnu demokratiju, prete umesto da resavaju probleme politikom.

MARICA

20.09.2016. 19:26

Sefer Halilovic siguran sam nije ovo na svoju ruku izrekao, vec mora da ima podrsku rukovodstva BIH sa muslimanske strane u to sam ubedjen.Sasvim opravdana zabrinutost Aleksandra Vucic i Ivice Dacic kada je izjava Halilovic u pitanju.

Miki - Zg

20.09.2016. 19:39

A,što očekivat od osvjedočenih balija ,vjerojatno misli na pomoć vehabija ( oko 4500 u Bih-u ) ?

Veteran ABiH

20.09.2016. 22:25

@Miki - Zg - Miki-Zg,Zovem se Jure,Hrvat katolik,kao sto vidis niti "balija" niti vehabija ali BiH mi ne dirajte.Vjerujem da nikome normalnom nije do ratovanja ,osim vama virtualnim ratnicima i onima koji niste osjetili strahote rata.Ne vodite srpski narod u nestanak,jer situacija nije ista kao 90-95.Pozdrav Jure Zg-Wien

Auuu

21.09.2016. 07:08

@Miki - Zg - Pa ti to bas citirao Karadzica. Lepo, lepo. Situacija je mnogo gora po vas. Vise nije pijani Jelcin tu nego malo drugacija ekipa. Samo nek se niko ne mijesa pa da vidimo kako ce ko proci. Mozete opet zajedno, nije problem. A ako si Hrvat katolik, onda si debelo zalutao u Armiju BiH ili lazes kao turcin.

mrtva je

21.09.2016. 09:13

@Miki - Zg - Nisi ti nista od toga, vec jedna mala poturica. Ja BiH da postojim ali u stvari NE postojim. I na jednoj i na drugoj strani je stanovnistvo 90% cisto, a one manjine u entitetima su skrajnute iz svakog vida drustvenog zivota osim onih koji sluze za paradiranje lazne multi etnicnosti. Tvoja danasnja BiH je mrtvo rodjeno, od vecine ne zeljeno, dete. Kukaj, placi, ali od istine se ne moze pobeci.

@@@

21.09.2016. 19:20

@Miki - Zg - @Jure.U pravu si,situacija je kud i kamo bolja nego 92..ali po nas..Pavelic je isto sanjao kao i ti Jure..i "ne diramo" mi vase,vec iskljucivo svoje..

мрсимуд

20.09.2016. 19:50

Србија преко Русије треба да сазове хитну седницу СБ УН-а и да каже да из БиХ има пр(иј)тњи миром због датума на који Република Српска има право, јер датум је старији од "Дејтонског споразума" 9 јануар 1992. Кососво је прогласило независност и прекршило Устав Републике Србије, па нико из Србије није претио угрожавањем мира, те тако и из Федерације не треба да буде претњи миром ни мање ни више због већ "Унешеног датума" у "Дејтонски споразум". То треба рећи на време да се то документује у УН-у.

Ljuba Buba

20.09.2016. 19:52

Niko nece dozvoliti da RS nestane ... Ljudi zeljni krvi dece i rata nece dobiti svoju porciju . Srbija sa svojim premijerom odrzava mir ne sumnjajte u to.

prevara

20.09.2016. 19:58

Tokom rata u BiH porodicu Sefera Halilovića čuvala je Služba bezbednosti u Beogradu! On sada preti po nečijem nalogu, možda da bi se ostvario razlog za pritisak na Dodika, kao "glavna nam je ekonomija, nećemo rat... peace, brother".

giga moravac

21.09.2016. 09:07

@prevara - Bas ce Mileta da uplasi taj klovn sa farbanom ofucalom kosom. Ha ha ha, vec ga je Mile izprozivao valjano. Mile Dodik! ale aleeeeee!

Морон

20.09.2016. 20:02

Жена прети мужу да не слави рођендан, а муж тврди да ће да слави као и до сада, и ако се буде противила нека се не чуди разводу, што је и последица угрожавање права мужа. Да ли рођендан пада на верски празник или не нико не може да бира када ће се родити. Рођендан је последица 78% власништва територије Републике Српске, која је поклонила у Дејтону целих 29% до 49%. Добили сте у "Дејтону 29% стечене српске земље на бојном пољу. Нисте тражили у Дејтону да се помери тај датум а сад тражите кавгу!.

Aleksandar

20.09.2016. 20:06

braco. po veri ili krvi. ne smemo ratovati. gledace nas sa strane demokrate kako se medjusobno unistavamo. daleko im lepa kuca.

Gojko

20.09.2016. 20:11

Ono shto je bilo lepo videti u vestima RTRS je da su ministri ekologije zemalja iz okruzenja BiH ,danas u Banja Luci razgovarali o normalnoj temi -o energetskoj efikasnosti.

Brane x

20.09.2016. 20:14

Lako je Haliloviću početi rat i zavući se negde u sklonište i naređivati da mladost ovih prostora gine jer svoje d..e koje je već trebalo biti u Hagu sigurno će spasiti.

Бг

20.09.2016. 20:14

ај нек крену само на републику српску срби из србије српске црне горе и дијаспоре чекају само

karate

20.09.2016. 20:47

@Бг - Ceka te vi da pisete komentare . Da cekate , bili bi vec sada u Banaluci . Ovako od te tvoje price nema nista . To je samo prazna prica. Onaj ko nije dosao na Boj na Kosovo ..... Tako je i sa Banjalukom .Po nekim podacima samo u Sarajevu je doselilo 40 000 bradonja iz arapskih drzava . Oni su tu a ti pises komentare .

lupko lupic

21.09.2016. 09:04

@Бг - Ne lupetaj gluposti, u Sarajevu danas ima 100 000 ljudi manje nego pre rada i nikakvih 40000 bradonja nema. Idi kuci spavaj malo.

Milena9

20.09.2016. 20:16

RS nece nestati nakon referenduma. To je jos jedan metod zastrasivanja iz Sarajeva kako bi se onemogucio referendum.

BRESTOVAČKI

20.09.2016. 21:25

@Milena9 - Radikalni islamizam ima u BIH pouzdano uporište i na hiljade vehabija i ratnika regrutiuje za IS I ISIS ali i za terorističe akcije po Evropi.

Gojko

20.09.2016. 20:18

S nestrpljenjem chekam intervju g.Dodika na TV RTRS u 21 i 15 minuta u emisiji -Lazanski direktno.

Mare

20.09.2016. 20:22

šta se ložite. taj što je to rekao niti se nešto pita niti može nešto. nemoj te odmah skakati na prvu. istorija nas uči valjda da ne treba ishrićeno reagovati. hvala bogu imamo podršku rusuje ,zapada ,kine i amerike. bučić će to srediti opušteno...

nema sta da razvijaju.

20.09.2016. 20:25

Ako ustanovi se da nemaju demokratiju! nece dobiti iz fondova za razvoj demokratije iz EU.

ideja

20.09.2016. 20:26

Svoj narod Premijer nikada nece ni napustiti ni izdati.Branice ga svim raspolozivim diplomatskim nacinima.I uspece u tome.

cinjenice

20.09.2016. 20:28

Tako su mislili i 90-ih pa danas kukaju za Srebrenicu i osvetu za sve zlocine nad crpskim civilima pokusavaju svetu da predstave kao genocid...Zrtvovali su tada svoj narod i u Srebrenici i na Merkalama da bi stvorili Islamsku drzavu na vekovnoj srpskoj zemlji, ali na kraju da im nije bilo Amerikanaca bili bi istrebljeni. Izgleda da im nije bila dovoljna jedna Srbrenica vec zele jos neku. Srbi nikad nece pristati da zive u Islamskoj drzavi, Nikad!

alijev

20.09.2016. 20:40

Nestrpljivi,hocete da prekoracite red.Na redu je Makedonija (titovska tvorevina)koja je osnovana kao drzava na albanske teritorije.

Nenad

20.09.2016. 20:41

Bosankim liderima ne smeta samo Republika Srpska kao entitet, vec im smeta i srpski narod koji tamo zivi. Ukidanje Republike Srpske je samo prvi korak ka etnickom ciscenju Srba iz BiH. Srbija mora svim diplomatskim sredstvima odlicno da stiti srpski narod u Bosni.

Etnicar

21.09.2016. 08:59

@Nenad - Ne mogu oni etnicki nikad da ociste bosnu od Srba! Svi su oni etnicki tj poturceni Srbi. Oni mogu samo da pokusaju (i ne uspeju naravno) da religijski ociste bosnu od hriscana, ali evropa nije muslimansko tlo i nikada nece biti, tj mogu samo da se zeznu jednom za sva vremena i da se sve vrati u normalu. A to znaci da ih vise nema. Ili da se vrate svom narodu ili da nestanu.

Seki

20.09.2016. 20:42

Ovi misle da su Srbi naivni i slabi? Ljudi mozemo mi da pricamo sta hocemo Srbi su spremni za sve. Podrska Republici Srpskoj

Nikola

20.09.2016. 20:42

E zbog takvih ljudi iz okruzenja, poput Milanovica i Halilovica, Balkan nikada nece biti miran i stabilan.

ixs

20.09.2016. 20:43

Hteli oni ili ne referenduma ce biti ,i niko ne treba da se mesa u to jer je to odluka jedne zemlje.Rpublike Srpske.

Jasenovac

20.09.2016. 20:43

Muslimani nemogu nista uraditi bez USA to je valjda svima jasno. Bez pomoci u oruzju i zelenog svetla NATOa nemogu nista a ako im oni dadnu zeleno svetlo onda svasta moze biti u sta sumnjam jer nikome nisu potrebne izbeglice danas. Naravno neverujem da bi Rusija sve gledala na odstojanju! Federacija je na izdisaju i ljudi nezaposleni a politiari ih drze vec 26 Godina u mrznji prema Srbima, sad znamo i zasto!

nazad ubrda ba

21.09.2016. 08:06

@Jasenovac - Kaze se "daju" a ne "dadnu"! U kom recniku si video rec "dadnu". Kako inace kazes "dadnuo sam mu..." ili "dao sam mu....."....uzas ko sve ovde laprda i pametuje.

repus

20.09.2016. 20:47

ah nažalost našim politicarima ide voda na usta I želja im je da izbije rat da prikriju nesposobnost mahinacije I da zataškaju mnogobrojne afere doterali su cara do duvara sa aferama I ovo bi im bio spas kaop 1991 godine oni se obogatili narod genocidno postradao

S.f

20.09.2016. 20:50

Mir treba odrzati po svaku cijenu RS je entitet BIH i nista vise uvijek dio BIH porazno je to sto su najveci mirotvorci na Balkanu upravo ucesnici sramotnog rata u Bih

Akril

20.09.2016. 20:56

I kad bi se to desilo, sutra bi ih ( Bošnjake) napala Hrvatska. Tzv BiH nikad neće biti funkcionalna, niti može opstati kao država. Dok je kolonijalne uprave, to će nekako, makar prividno opstajati kao nekakva "država" ali na duže staze - nijedna država koju ne želi čak 50 odsto njene populacije nije opstala.

KONFEDERACIJA Srpske i BiH

20.09.2016. 22:10

@Akril - Hrvati će uz pomoć Vatikana i EU pokušati većinu Bošnjaka iz federacije BiH prevesti u katolike (kao i većinu Albanaca), zato Srpska mora imati SAMOSTALNU pravoslavnu politiku i povezivanje sa Srbijom i Rusijom..

Pečurke mogu biti otrovne

20.09.2016. 22:19

@Misa - Oni očigledno po šumaama BiH traže tartufe da se obogate, ali ima i otrovnih pečurkica.

nebitno

21.09.2016. 07:18

@Srb - PROCITAJTE MALO SVE OVE KOMENTARE. VIDITE KAKO SE "PALITE". ZAR NIJE BILO VISE DOVOLJNO RATA, UBIJANJA I KRVI. ZAR MISLITE DA CE POSLE JOS JEDNOG RATA BITI BOLJE? ZASTO ZELITE DA PREDZETE PONOVO ISTI PUT,KOJI VAM JE JEDNOM SAMO BJEDU DONJEO. LAHKO JE OVDJE KOMENTARISATI I MASTATI: UJEDINJITESE I IZIDZITE NA ULICE, UZDIGNITE SE ;NE DOZVOLITE DA SE PONOVO LIJE KRV, NI NA JEDNU NI NA DRUGU STRANU. A ONI KOJI ZAISTA ZELE RAT, KOJI NEMAJU NISTA DA IZGUBE, NEKA IDU U SVJET, TAMO SE DOVOLJNO RATUJE,

Emir Tihić

20.09.2016. 21:23

Halilović je ratni zločinac radikalne islamističke orjentacije i dokaz da je u Evropi davno ušla ISIS i IS ideja koju promovišu takvi elementi u BIH na čelu sa Izetbegovićem, ratnim sekretarom SDA, koje je i g.Kurc prepoznao kao pretnju Evropi .

nensi

20.09.2016. 21:50

@Emir Tihić - nadam s ed ace s enaci neko normalna i da ce zaustaviti milom ili silom halilovica i ostale fasiste.

dragan

20.09.2016. 22:14

@Emir Tihić - Ja i nisam bas siguran.Dzaba na stotine hiljada normalnih ljudi,dovoljan je jedan Cemo,Suljo ili kako se vec zvase onaj sto je snajperom ubio one ljude na svabdi u centru Sarajeva.Mi smo tako 92-e sedeli,pili pivo i smejali se glupostima.Puce snajper i poce rat. Prosto

crna trava

20.09.2016. 22:20

@Emir Tihić - ODAVNO ;sam upozoravao da ce se balkanski ratovi nastaviti rat ce poceti u makedoniji nastaviti preko crne gore bosne sa jedne strane a sa druge strane preko kumanova preseva ,zaustavicese kod NISA ZNAM 100% SR SPOJA SE OPET SA MATICOM BIH:

мрсимуд

20.09.2016. 21:26

Ја сам дубоко уверен да ни један муслиман (Бошњак) који је рођен на 9 јануар неће престати да слави свој рођендан зато што он пада на 9 јануар. Толико је то бесмислено

Pjer

20.09.2016. 21:33

Halilović očigledno ne poštuje živote svojih sunarodnika ,pre svega ! Treba da gradimo poverenje i da saradjujemo,a ne da ratujemo ! Svaka nacija je dužna da svoje ratne huškače "ućutka" !

Biki

20.09.2016. 21:44

Ljudi, citajte starca Gavrila, monaha koji je predvidio rat na Balkanu."srbiju I Crnu Goru ce napasti susedi"...

MIJO

20.09.2016. 22:49

@Biki - Bolje receno "bice korisceni susedi" za NAPAD NA SRBE! SRBI moraju izaci iz tog "osinjka i zverzkog gnezda"! Treba podici granice!

Kazanova

20.09.2016. 21:45

Bojim se da taj ratnohucshac,ne moze sam delovati,i mislim da se iza svega ovoga krije neko sasvim treci.

PRAVO i OLOVKA pobeđuju pušku

20.09.2016. 22:05

Ne bi Halilović i Izetbegović bili hrabri da prete ratom i nestajanjem Srpske, da nemaju dozvolu od nekih svetskih moćnika (koji su spasili Erdogana i koji izazivaju sukobe da bi islamske izbeglice preplavile i "ugušile" EU). Zašto izbeglice ne idu u susedne države : Saudiujsku arabiju, Kuvajt, Emirate, Izrael,... ? Zato moramo MUDRO braniti granice Srpske pravom i olovkom, a ne puškom.

MIJO

20.09.2016. 22:26

muslimani,morate se hitno "resiti" halilovica, jer ce vas odvesti u jos vecu bedu! takvi su sve nas doterali do ovog "jezivog" stanja, gde stranci jedu nase pare i zivote!

cupavi berlin

21.09.2016. 09:40

@MIJO - Gospodine Mijo. Nevezano dali su to Muslimanske-Pravoslavne-Katolicke-Bilo koje Veroispovest. Po mom Misljenju niko se ne okrece Ekonomiji. U zadnje vreme se samo Izgradjuju Crkve - DZamije itd. Zivotni standard Naroda je sve Slabiji.Pojedini Politicari su se Obogatili i sada skrecu Paznju u Pravcu Netrpeljivosti. Da nebi oni sami Dosli na Liniju Opravdanja odakle su i Kako sta Stekli. Ona stara, Zavadi pa Vladaj sledeci par Mandata.

Cash®

20.09.2016. 22:46

Da li je ovaj svestan koliko se krvi prolilo (uz svo 'trgovanje' Tuđmana, Miloševića i Izetbegovića) i šta se sve događalo u Bosni i Hercegovini, da bi Srbi iz Srpske sada slušali i plašili se ovoga kako svašta lupeta!

S.f

20.09.2016. 22:50

Sad ce vrh vlasti Srbije aplicirati xa vize za ulazak u BIh vise se ne moze samo preko Drine zato sacuvajte mir i toleranciju

Užas

20.09.2016. 22:52

Ko je Halilović da preti uništenjem RS??? Tako neće biti skoro mira u Regionu...

boban zg

21.09.2016. 03:29

@Užas - nije uzas,to je sandjaklija kojeg je Juka Prazina htio olesiti ali ga spasio ganici urgirajuci kod starijeg izmetbegovica,on nije general nikada bio niti je imao uspjeha u ratu,,mladji izmetbegovic je islamista radikal i koji zeli smrt Srbima,,ovaj bijednik je propali vojnik,,sve sto si osvojio to i ogradi ,tako ti je rekao Alija,i tebi i Vikicu..

nada

20.09.2016. 23:12

Ostace samo prazne pretnje Halilovica . Svi su svesni resenosti Srbije da nikada vise ne dozvoli genocid nad Srbima .

Arsa

20.09.2016. 23:13

Ovakve izjave su neodgovorne i ratnohuškačke. Zbog takvih su ugašeni mnogi nevini životi.

Dusan

20.09.2016. 23:19

Bolje bi bilo i jednim i drugim da rade nesto pametno. Narodu sve gore, a od rata im sigurno nece biti bolje.

iz glave

21.09.2016. 07:59

@Dusan - tako pacifisti izjednačavaju agresore sa braniocima, a sve interesu okupatora i jednih i drugih

Miki

21.09.2016. 00:44

malo ce vam teze proci alahu ekber . nije vam ovo 92. ga . evropljani vas drugacije gledaju

Vojislav

21.09.2016. 01:23

Ovo mi je mnogo sumnjivo,zapaljive retorika se ponovo pojavljuje u trenutku kada srbija postaje polako vrlo uspešna zemlja..

floyd

21.09.2016. 13:19

@Vojislav - Успешна земља! Данас је фин сендвич за ботове.

Osman Aga

21.09.2016. 01:58

Pa Srpska moze nestati jedino tako da se ukinu granice na Drini a kako ce se poslije zvati, nece biti bas tesko saznati.

Sotinac

21.09.2016. 04:07

Srbija ne spori integritet BiH; ali sigurno nece cutati kad se preti Republici Srpskoj i uospte miru.

Milorad

21.09.2016. 04:44

Dragi bivsi Srbi, Kada ste vec promenili veru mogli bi da promenite i mesto stanovanja pa da se nosite sa nase zemlje, naprimer u Aziju ili na neku drugu planetu ili najbolje u PM ( "Planeta Mesec"). Ucinicete uslugu celom svetu ako svi odete u raj , kojem toliko tezite. Postoji proverena precica, ( stapin dinamita i sibica, i obavezno proveriti Nasamo u podrumu da li je naprava ispravna). Kompleks nize vrednosti Se najbolje leci konzumiranjem cvaraka i Slanine.

Miro Markovic

21.09.2016. 05:07

Halilovicu, tebi treba da je jasno da je sprski narod na prostorima privereme drzave BiH konstitutivni narod i njega ne mozete da "izbrisete", kao sto je Kurvatska ucinilia sa Srbima iz Krajine. Ako ti mislis da uradis isto sto je Kurvatska, priseti se da je to samo bila prva runda. Srbi nikada nisu prihvatili poraz od Kurvatske, jer se u sustini nisu ni borili protiv nje. Nju je poduprela Nemacka i Amerika, ali stanje se menja u svetu. Uskoro ce sve biti po zakonu. Ceracemo se mi jos.

Glasinac

21.09.2016. 05:42

Situacija u regionu je dosta složena i sasvim je u redu što je Vučić zabrinut.

Антибот

21.09.2016. 19:00

@Glasinac - Какве све глупости пишу ботови! А "Новости" објављују...

max

21.09.2016. 07:52

Ovakve neodgovorne izjave samo podižu tenzie u regionu. Halilović mora biti opomenut.

grof

21.09.2016. 08:02

Taj govor mržnje Halilovića sve govori,zato i treba da se odvoje,ali sa druge strane nemaju podšku pravoslavni bosanci odnosno bosanski srbi,jel je zapad mentor svega šta se dešava i šta oni odluče to je to,politika i granice se menjale samo narod je ostao tu gde je...

дезертер

21.09.2016. 08:20

Је ли то онај Србијанац из Пријепоља, чију је породицу за време рата у БиХ чувала Служба у Београду? Потпуковник ЈНА, дезертирао пред унапређење у чин пуковника, да би постао први генерал тзв. Армније БиХ. Ништа му не верујем, можда ради и за српску службу!?

velja bobatic

21.09.2016. 08:48

Republika Srpska ce nestati jedino kada se pripoji Srbiji ili onda kad na onj stvari nikne nokat.

Ruben

21.09.2016. 10:49

"Нећемо допустити да нам неко пола државе отцепи" to mi izgleda otprilike kredibilno koliko kad bih ja izjavio: nemogu dozvoliti da mi odcepe pola Beverly hills-a

naranca

21.09.2016. 11:18

Bosna moze od YU.Kosovo moze od SER.A Republika Srpska ne moze od BiH.Da nije to malo dvolicno?A?

Predrag Zdrale

21.09.2016. 12:34

Taman da se zaustavi "migrantska kriza", citaj invazija muslimana na evropu.

l.r.

22.09.2016. 02:28

Neka sve bude volja gradjana, muslimani koji zive u CG su sa radoscu cekali otcepljenje CG od Srbije . Nije lepo pretiti jer mi moramo da zivimo jos dugo godina kao komsije, osim toga pretili ste i pre rata pa kad ste dobili po nosu trcali ste kod Klintonovih: genocid pomagaj, srbi zlocinci!!!