Ekonomija

0

Putin posetio gradilište mosta Krim - Rusija

Autor: IG

Izvor: Beta

Putin posetio gradilište mosta Krim - Rusija

Izvor: Foto: AP



Putin koji je danas bio u krimskom gradu Kerču posetio je gradilište mosta koj bi trebalod a bude dugačak 19 kilometara, preko Kerčkog moreuza, i da bude otvoren u decembru 2018. Kerčki moreuz spaja Azovsko i Crno more.

Posle pripajanja Krima u martu 2014. Rusija je počela da popravlja puteve i energetske objekte tog poluostrva na Crnom moru. To je postalo hitnije kada su ukrajinske vlasti prošle godine zabranile ulaz svog komercijalnog saobraćaja na Krim sa ukrajinske teritorije.

Rusija je takođe postavila podmorske elektr-kablove do Krima da bi prekinula zavisnost tog poluostrva od Ukrajine što se posebno pokazalo prošle godine kada je Krim bio bez struje jer su antiruski demonstranti u Ukrajini prekinuli snabdevanje.

 

Putin pozvao Ruse da u nedelju glasaju na parlamentarnim izborima

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas svoje sugrađane da u nedelju glasaju na parlamentarnim izborima koje će biti poslednji veliki izborni test u Rusiji pre predsedničkih izbora 2018. godine.

"Pozivam vas da izađete na birališta, da glasate, da izrazite svoj stav", rekao je 63-ogodišnji predsednik u prethodno nenajavljenoj poruci preko televizije.

On je rekao da je uveren da je, bez obzira na političke stavove, glasanje građanska dužnost, "način pokazivanja osećanja prema svojoj zemlji" i "pažnje prema sopstvenoj budućnosti".

Sastav budućeg parlamenta "zavisi samo od vas, ruskih građana", rekao je on i dodao da "su svi kandidati imali prava na poštene i otvorene uslove nadmetanja", a u nedelju "napravite izbor, glasajte za Rusiju", zaključio je on.

Gotovo 110 miliona glasača ima pravo glasa na nedeljnim izborima 450 poslanika državne Dume, u kojoj danas dominira Putinova partija Jedinstvena Rusija. U trci je više od 6.500 kandidata iz 14 partija, ali se očekuje da će se izborima malo šta promeniti i da će ojačati Jedinstvena Rusija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR