Ponedeljak, 05.09.2016.

09:11

Eksplozije u Siriji, 38 mrtvih, meta i ruska baza VIDEO

Nekoliko snažnih eksplozija odjeknulo je u delovima pod kontrolom sirijske vlasti, u gradovima Tartus i Homs i u selu kod Damaska, javljaju sirijski mediji.

Izvor: B92, Tanjug

Eksplozije u Siriji, 38 mrtvih, meta i ruska baza VIDEO
Foto: Gettyimages

Ciljevi ovih napada su vladini i vojni objekti širom Sirije, prenosi AP. Broj žrtava eksplozija porastao je na 38, javljaju državni mediji, prenosi AP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da je poginulo više od 47 ljudi. Agencija SANA navodi da je broj povređenih veći od 45, prenosi Rojters.

Dve istovremene eksplozije pogodile su oblast mosta Arzun, područje na prilasku severozapadnom primorskom gradu Tartusu - u kojem se nalazi ruska vojna baza, a koja je pod kontrolom sirijske vlasti, saopštila je Opservatorija za ljudska prava.

Izveštaji o eksplozijama još pristižu, a agencije prenose da je u gradu Homsu eksplodirao automobil bomba, nakon čega se po pristizanju spasilačke ekipe detonirao bombaš samoubica, prenela je agencija SANA.

Opservatorija navodi da je jedna eksplozija pogodila vojni kontrolni punkt i da su tamo poginula dva vojnika, prenosi Rojters.

Opservatorija za ljudska prava javlja da se eksplozija dogodila i u jugoistočnom gradu Kamišli.

Takozvana Islamska država je preuzela odgovornost za napad bombaša samoubice u severoistočnom sirijskom gradu Hasaki u kojem je jutros poginuo jedan čovek i ranjeno 15 članova kurdskih snaga. Na društvenim mrežama osvanile su brojne fotografije na kojima se vidi kako se gust dim diže iznad navedenih područja. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: