03. septembar  2016. 12.48  →  13.25 | Izvor: Beta

Tadić: Zajednički predsednički kandidat

BEOGRAD -

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima sledeće godine imaju zajedničkog kandidata.

"Mi ćemo danas pozvati stranke demokratske i evropske orijentacije da se ujedine oko napora u narednom periodu u integrisanju i stvaranju novih politika koje rešavaju probleme gradjana, ali i nalaženju zajedničkog predsedničkog kandidata", rekao je Tadić novinarima u Beogradu uoči sednice Glavnog odbora SDS-a.

Kako je naveo, SDS smatra da je politička situacija u Srbiji i regionu katastrofalna i da su predsednički izbori ona "prelomnica koja je presudno važna za budućnost ove zemlje".

Tadić je podsetio da je SDS predlagao da opozicija zajedno nastupi i na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da se nažalost to nije desilo.

On je ocenio bi opozicija postigla mnogo bolje rezultate da je zajedno nastupila na izborima 24. aprila.

Srbija što manje da se meša u nadležnosti BiH

On je dodao da nema potreba da Skupština Srbije raspravlja o referendumu u Republici Srpskoj (RS) jer takva sednica ne bi bila delotvorna.

On je novinarima u Beogradu rekao da Srbija treba što manje da se meša u nadležnosti institucija u Bosni i Hercegovini, što važi i za RS.

"To ne znači da političari ne treba da kažu svoj stav o pitanjima u drugim zemljama, odnosno u BiH ali i Hrvatskoj, ali treba tačno da se zna šta je crvena linija i da se ne prelazi granica suvereniteta i nezavisnih politika", rekao je Tadić.

On je ocenio i da razmena neprijateljskih nota vlasti u Srbiji i Hrvatskoj doprinosi katastrofalnoj situaciji i smatra đe to potpuno neodgovorna politika.

"Nosioci politike devedesetih godina ne mogu nositi mirotvornu politiku ovih godina , bez obzira što su prihvatili strateški cilj ulazak Srbije u EU", ocenio je lider SDS.

Kako je dodao, vrednosni poredak vlasti u Srbiji je da svakih nekoliko meseci generišu neku novu krizu.

Tagovi
Broj komentara: 7

Maja  03. 09. 2016. | 13:15
Nemoj samo ti Tadicu da se kandidujes..
ALEKS  03. 09. 2016. | 13:16
Slabe su vam sanse Tadicu.
Sanja  03. 09. 2016. | 14:04
Počinje drugi film izgleda.
Slobodan Popovic   03. 09. 2016. | 16:51
Koliko vidim da ovi iz opozicije pojedinacno govore kako bi bilo dobro da imaju zajednickog kandidata za predsednika. Mislim da opozicija nije toliko slozna da bi imali zajednickog kandidata.Pogotovo kada to kaze Boris Tadic od toga nema nista.
perun1  03. 09. 2016. | 17:38
a ko bi to bio , pajtic ili ti ili mozda ujka djerdj seres?
Vila  03. 09. 2016. | 17:48
Ne razumem Tadica kako ne shvata da je svoju istorijsku sansu imao i prokockao je.Sa zajednickim kandidatom ili bez njega sasvim je svejedno, jer je politika koju opozicija zastupa za narod neprihvatljiva.
Andrijana  03. 09. 2016. | 19:00
Lideri opozicije predlazu izlazak ujedinjene opozicije na izbore, a svaki od njih bi da bude kandidat za predsednika.