ID preuzela odgovornost za napad na policajce u Danskoj

Džihadisti iz Islamske države preuzeli su večeras odgovornost za napad na policijace u Kopenhagenu u kojoj je ubijen napadač, danski državljanin poreklom iz BiH, javila je agencija Amak, bliska islamistima.

Danske vlasti saopštile su danas da je mladić koji je u pucnjavi u Kopenhagenu ranio dva policajca i jednog civila, identifikovan kao Meša Hodžić, danski državljanin poreklom iz Bosne i Hercegovine. On je jutros umro u bolnici od posledica ranjavanja. Amak je naveo da je Hodžić (25) bio "vojnik Islamske države".

"Napadač na čijoj meti je bila policija u Kopenhagenu izveo je napad kao odgovor na naš apel da mete budu zemlje koalicije", navodi se u saopštenju džihadista koji pominju medjunarodnu vojnu koaliciju koja bombarduje njihove položaje u Iraku i u susednoj Siriji.

Hodžić je u gradskoj četvrti Kristijanija iznenada zapucao na policajce tokom rutinske kontrole u zoni poznatoj po uličnoj prodaji droge i jednog pogodio u glavu, a drugog u nogu, da bi kasnije i sam bio teže ranjen tokom akcije hapšenja južno od Kopenhagena. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet