Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Policija RS otvorila novu istragu protiv Dragana Anđelića

Policija RS otvorila novu istragu protiv Dragana Anđelića

Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo pokrenuo je novu istragu protiv Dragana Anđelića, zamenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, zbog sumnje da je vršeći funkciju direktora „Voda Srpske“ sklopio više štetnih ugovora i nanio štetu preduzeću i budžetu RS.

Dragan Anđelić Foto: RTRS / screenshot
Dragan Anđelić

I pored niza medijskih tekstova u kojima se iznosila otvorena sumnja njegovog rukovođenja „Vodama Srpske“ Anđelić je početkom meseca imenovan za zamenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

U CJB Istočno Sarajevo zvanično su potvrdili da su anonimnu krivičnu prijavu grupe građana zaprimili 30. juna ove godine te da su o navodima iz prijave obavestili Okružno tužilaštvo u tom gradu, piše Capital.ba

- CJB je zaprimio anonimnu prijavu grupe građana RS sa molbom da se, kako stoji u prijavi, zaustavi pljačka koju je godinama radio direktor „Voda Srpske“ Dragan Anđelić. U prijavi je, između ostalog, navedeno da je Anđelić sklopio više štetnih ugovora i naneo štetu preduzeću i budžetu te sa firmom „Radis“ iz Istočnog Sarajeva sklopio ugovor bez javnih nabavki i uplatio joj avans iako ta firma nikada ništa nije uradila – navode iz CJB Istočno Sarajevo.

Bijeljinska policija je protiv Anđelića ranije vodila istragu zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetio ovo preduzeće za 237.463 marke, a drugima pribavio nezakonitu imovinsku korist. Međutim, nadležno užilaštvo je odbilo navode iz izveštaja i nije podiglo optužnicu.