Ispalio rafale pa se sakrio u soliteru, jake policijske snage ponovo opkolile soliter, i dalje se traga za napadačem

J. Novaković - S. Sretenović / Novosti Online

25. 08. 2016. u 20:34

Naoružani muškarac utrčao je u zgradu u Ulici Jurija Gagarina broj 241 posle pucnjave, saznaju "Novosti". Nema povređenih, policija pretražila zgradu, osumnjičeni nije pronađen. Napadač navodno tražio pomoć stanara

Испалио рафале па се сакрио у солитеру, јаке полицијске снаге поново опколиле солитер, и даље се трага за нападачем

Twitter

ŽESTOKA razmena vatre, beg u soliter, skrivanje i navodno držanje talaca - ovaj filmski scenario dogodio se sinoć u novobeogradskom Bloku 45. Drama je počela u 19 časova, kada je iz teget BMV muškarac nasumice ispalio rafal na druge automobile.

Tridesetogodišnji muškarac je u pucnjavi oštetio dva automobila, a onda je u jurnjavi ulicama udario još dva vozila. Posle toga utrčao je u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241. Tu se sakrio u nekom od stanova, gde je, kako nezvanično saznajemo, držao taoce.

Prema rečima očevidaca, incidenti su počeli kod Buvlje pijace, odnosno raskrsnice ulica Antifašitičke borbe i Jurija Gargarina. Odatle je muškarac otvorio vatru iz kola u pokretu i nastavio da juri glavnim novobeogradskim bulevarom.

Prema nezvaničnim informacijama, on je zapucao kod tramvajske okretnice u Bloku 45, a onda u Ulici dr Ivana Ribara kod paba "Princip" na okretnici autobusa 95. Prilikom jurnjave na BMV se polomila osovina točka. Vozilo nije moglo da se kreće, pa je naoružani mladić istračao iz kola i pobegao u zgradu udaljenu oko 200 metara.

Veoma brzo stigle su i jedinice MUP. Specijalci pod fantomkama i sa automatima u rukama blokirali su ulaz u soliter.

- Bila sam sa ćerkama u gostima - priča uplakana žena. - Kada smo došli i hteli da uđemo u zgradu, policajci su nam rekli da ne možemo. Uplašila sam se za mamu, jer je ona ostala bukvalno zarobljena unutra sa našim psom. Odmah sam je pozvala na fiksni, objasnila šta se dešava i rekla joj da zaključa vrata i spusti roletne.

Dok se drama odvijala kod zgrade 241, veliki broj sugrađana okupirao je i zgradu kod koje je nepoznati muškarac ostavio BMV. Kako saznajemo, policija je tokom pretresa automobila osumnjičenog, pronašla dva pištolja.

Očevici ovog nesvakidašnjeg incidenta svedoče da se sve dogodilo za tridesetak sekundi.

- Čula se škripa guma. Odjeknulo je i nekoliko hitaca, pa smo svi po inerciji legli na trotoar - svedoči sredovečni sugrađanin. - Automobil je udario u visoki ivičnjak, a točak samo što nije otpao. Proćelavi mladić sa naočarima istrčao je iz vozila. Otrčao je u zgradu u koju je mogao da uđe, jer su na njoj oštećena ulazna vrata.

Ovaj Novobeograđanin priseća se da je nepoznati muškarac u rukama držao crnu kesu.

- Šaku je držao u kesi. Verovatno je u njoj bio pištolj - dodaje njegov komšija.

Stanari zgrade u kojoj se odvijala drama sve do 23 sata nisu mogli da uđu u svoje domove. Policija je počela da pušta jednog po jednog u zgradu. Jake policijske snage obezbeđivale su ovaj soliter. Navodno, oni nisu uspeli da pronađu "revolveraša".

UPAD U STANOVE
KAKO su reporteri "Novosti" nezvanično saznali, "revolveraš" se u begu od policije zaustavio na jedanaestom spratu. Policija je oko jedan čas posle ponoći označila nekoliko stanova u kojima bi on mogao da se krije. Iz tih stanova se niko nije javljao, pa su najverovatnije snage reda i zakona provalile u njih.

PSI TRAGAČI
NOVOBEOGRADSKI soliter, u kome se navodno krio naoružani muškarac, ima četrnaest spratova i više od devedeset stanova. Zbog toga policija se odlučila da u pomoć dovede pse tragače. Trenirane životinje prvo su onjušile stvari iz automobila, a potom su krenule da tragaju po spratovima.

VIDEO-NADZOR
JEDNA od stanarki zgrade u Jurija Gagarina 241 izašla je u susret pripadnicima MUP. Naime ona je dala policiji snimke video-nadzora koje je skinula sa sigurnosnih kamera, koje se nalaze na ulazu u ovaj soliter. Policajci su od snimka napravili sliku osumnjičenog proćelavog muškarca sa naočarima za sunce. Pripadnici MUP potom su je pokazivali stanarima pomenute stambene zgrade i ispitivali ih da li mogu da ga prepoznaju, ali niko nije uspeo da ga prepozna.

@mastronmania stanje na ulici pored zgrade pic.twitter.com/jxLYGpKBf6

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

nesa

25.08.2016. 20:38

ministar narodne milicije tvrdi da je stanje po gradovima mirno i da nema problema nikakvih a ovde kod nas je bdrugi teksas

Kalesu

26.08.2016. 01:43

@nesa - Neso, da je to ona stara dobra "narodna milicija" mnogo manje bi bilo krimosa, ološa i nasilnika na ulicama gradova Srbije. Nego, današnja POLICIJA ima mnogo manja ovlašćenja od nekadašnje milicije, koja je mogla i da podeli poneku "vaspitnu zaušku" i mangup više ne bi bio mangup, barem za neko vreme! Danas mangupi imaju mnogo veću moć (razne veze i vezice) i od vlasti u gradovima, pa mogu oni da dele zauške policiji, bez ikakvih posledica.

Морон

26.08.2016. 09:38

@друг Чабор - Није ни Он Хуан Мануел Фанђо, не бих рекао да је до БМВ-а. Нису криве скије Михаела Шумахера па удари главом о стену и сад је још увек у коми.

Lidija

26.08.2016. 00:26

Sve dok Nacelnici i sefovi dobijaju funkcije po politickoj liniji ,a ne po kvalitetu-ovako ce nam biti

Maxmen

26.08.2016. 00:26

Pa koliko vremena vam treba da uhvatite tog idiota.Radite brze vas posao,zato ste placeni.

Kako Da Ne

26.08.2016. 02:27

Resio covek da mu izadje ime u novinama......da bude poznat......svaka cast ( ironicno uz tapsanje po ramenu)!!!

Бане

26.08.2016. 07:05

Па бре шта би на крају? Оволики текст а ништа не сазнадосмо из њега. Јел га другови нађоше или не?

Milos Bosnic

26.08.2016. 07:06

Pa nista sad, ako se utvrdi da je okoreli kriminalac onda kazna od 2000din i nek se covek brani sa slobode, jer ionkao tuzba nece ni stici. Ako je pak obicni gradjanin eeeee onda kazna ne manja od 10h evrica i zatvor ne manji od 10godina i to ODMAH! Bez tuzbe i tih papirologija, niko ne stoji iza njega!

Gavrilo Princip

26.08.2016. 07:45

I šta je zaključak - je li uhvaćen, je li pobegao, je li još u zgradi, je li nije..?

Apčinja

26.08.2016. 07:46

Ko je druga strana u 'razmeni vatre'? 'Nepoznat muskarac' a znate da ima 30 godina? Gde su 'taoci'? Mama zarobljena?? Zasto da 'spusti roletne'? Zasto je pozvala na fiksni a ne na mobilni? Sugradjani ''okupirali'' zgradu? ''Snage reda i zakona''???? Psi su ''trenirane zivotinje''? ......da li je moguce da su Novosti ovo objavile?

sve je smešno.

26.08.2016. 08:07

zadržao se na 11. znači samo tri sprata još za pretres. psi tragači? pa moj pas je bolji od njih! nesposobnost policije sada vidimo na delu. puštaju gradjane u zgradu gde je čovek sa pištoljem? kao krimi komedija. provaljuju u stanove? imate li vi nešto da slušate šumove iz stana, čak i doktorski stetoskop.

Oj Srbijo među šljivama!

26.08.2016. 08:43

Vratite "ekologe" u matičnu državu, i stanje će se popraviti barem za 50%.

Dragoslavic

26.08.2016. 08:43

Браћа близанци опљачкали банку. Наша полиција има слику једног и праве фото-робот другог близанца.

антиБМВ

26.08.2016. 09:28

Каква размена ватре када сте прво написали да је пуцао насумице около по цивилима?

Goran

26.08.2016. 09:29

Ušao u zgradu 241 i oni ne mogu da ga nađu, auuuuu kakvi specijalci. A ovaj novinar kad piše tekstove bar bi jednom mogao da pročita šta je napisao jer teško da neko može da drži šaku u kesi, valjda kesu u šaci.

мрсимуд

26.08.2016. 09:34

Показна вежба МУПА-а "Свету и Граду" на Макишу није исто као у овој ситуацији и није довољно да Стефановић ДР Небојша стави ђозлуке (наочаре) оне "Ленонке" и посматра, а свет задивљен и обасипа аплаузима. Нешто не чух да су били аплаузи испред те "окупиране зграде". Иста ствар данас у Новостима, младић 28г убијен у сачекуши у Чачку, осумњичени "Локални криминалци". Како су уопште "Локални криминалци" на слободи?, кад се слови да су "Криминалци".