Dostupni linkovi

Ljajić: Do novembra sporazum o slobodnoj trgovini sa EEU


Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da do novembra očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama Evroazijske ekonomske unije /EEU/.

"Očekujemo nacrt tog sporazuma, a nakon toga sledi formiranje njihovog pregovaračkog tima i usaglašavanje teksta tog sporazuma", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim riječima, cilj sporazuma je da se postojeći nivo liberalizacije proširi na nove proizvode kao što su automobili "fijat", šećer, vino, živinsko meso, duvan, pojedine vrste sireva, vrste pamuka.

"Tekst sporazuma zavisi od svih pet zemalja članica EEU. U pregovaračkoj fazi će se dogovoriti i broj `fijatovih` vozila koji ćemo izvoziti na to tržište. Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima sporazum i sa EU i sa ovom unijom, zbog čega smo interesantni stranim investitorima", rekao je Ljajić.

On je podsjetio da EEU čine Bjelorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija i Rusija, što je ogromno tržište koje otvara nove mogućnosti za Srbiju.

XS
SM
MD
LG