Počela SEČA NAČELNIKA u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Sreda 24.08.2016 - 12:25

U Gradskoj upravi u Vranju, po postavljaju Dušana Aritonovića (SNS) za načelnika Uprave, počelo je smenjivanje svh dosadašnjih načelnika sekretarijata.

Gradska uprava dobija nova lica FOTO OK Radio Gradska uprava dobija nova lica FOTO OK Radio

Reč je o drugom ešalonu vlasti, o 19 ljudi koji nisu izabrana, nego postavljena lica, a koja imaju određenu moć i direktno su vezana za rad sa građanima i rešavanje njihovih svakodnevnih problema.

Nova vlast, koalicija sačinjena od SNS-a, SDS-a, PS-a, PUPS-a , SDPS-a i JS-a za sada je, prema saznanjima OK Radija, smenila načelnike dva najvažnija resora - ovog za finansije i imovinsko pravnog.

Kao prva “žrtva” zamene dosadašnjih novim licima “pala” je Dragica Nastić, dugogodišnja načelnica Sekreterijata za finansije i privredu u Gradskoj upravi u Vranju.

Na njeno mesto postavljen je Ljubiša Stojanović.

Sprovodeći u delo svoj plan nazvan “10 tačaka”, o čemu je OK Radio već izveštavao, nova vlast smenila je i Marinu Trajković, načelnicu Sekreterijata za urbanizam, imovinsko pravne i komunalno stambene poslove.

Na ovu funkciju imenovan je Jovan Stošić, koji je već obavljao funkciju načelnika ovog sekreterijata u periodu od 2008. do 2012. godine, ali ispred Demokratske stranke.

On je sa tog mesta smenjen još dok je njegova stranka bila u vranjskoj lokalnoj vlasti.
 
Inače, Grad Vranje ima 19 službi i sekretarijata. To su Kabinet gradonačelnika, Kabinet predsednika Skupštine, Služba za odnose sa javnošću, Kancelarija za mlade, Sekretarijat za finansije i privredu, Komunalna policija, Gradsko pravobranilaštvo, Zaštitnik građana, Zaštitnik prava pacijenata, Zavod za informacioni sistem, Služba pravne pomoći, Služba za javne nabavke, Služba za zajedničke poslove, Stručna služba za skupštinske poslove, Sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine, Sekretarijat za opštu upravu, Sekretarijat za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje, Sekretarijat za zdravstvenu, socijalnu, dečju i boračko-invalidsku zaštitu, izbeglice i privremeno raseljena lica i Sekretarijat za urbanizam, imovinsko-pravne i komunalno stambene poslove.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: