Užasavajući snimak pokazuje kako se prave vaši omiljeni slatkiši
23. 08. 2016. u 22:52
Želatin je neizostavni sastojak brojnih gumenih bomona, a malo ljudi zna kako se proizvodi ova bezbojna materija
Na priloženom video-snimku prikazan je obrnuti proces pravljenja želatina - od finalnog proizvoda do živih životinja na farmi - koji uključuje skidanje svinjske kože, sečenje svinjskih leševa na sitnije komade i kuvanje kostiju i hrskavice iz kojih se dobija želatin.
Ovaj sastojak ulazi u širok spektar industrijski proizvedenih namirnica poput slatkiša, jogurta, sireva, supa i preliva za salate.
Izvor: Independent / b92
Cica
23.08.2016. 23:09
Od kad je nepoznanica da je zelatin zivotinjskog porekla?
@Cica - jedes leseve u slatkisima i ne smeta ti?
@Cica - Господине da, какве лешеве? И ти си насео ко мало дете. Новинари тако "савремено"(илити подметачки) називају заклану свињу - леш. Уствари и јесте, али шта би ти тек рекао да ти самељу живу свињу? Прво морају да је закољу, или већ некако убију, па она постане леш, а тек онда се обрађује. Ја тако обрадио неколко стотина "лешева" у животу. Пред сваку зиму. Ако си икад јео шунке, ево да ти кажем. То је од свињског леша, а не од живе свиње.
Посна слава са посним пихтијама у којима је главни састојак желатин ! :-D :-D :-D
Da toga nije, ni pihtija bilo ne bi. Prema tome ????
Komentari (11)