NOVA VUČIĆEVA IMOVINSKA KARTA: Razlikuje se samo u jednom, a evo šta se promenilo
Foto: Zorana Jevtić

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

NOVA VUČIĆEVA IMOVINSKA KARTA: Razlikuje se samo u jednom, a evo šta se promenilo

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić je u novi mandat ušao sa platom nižom za skoro 13.000 dinara, dok su ostalim ministrima mesečne zarade ostale nepromenjene.


To je, između ostalog, zabeleženo u novoj Vučićevoj imovinskoj karti, koja je objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Sudeći po izveštaju o imovini koji je predao, Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade mesečno prima 112.024 dinara, dok je njegova zarada u prošlom mandatu iznosila 124.935 dinara. Odgovor na pitanje zbog čega je došlo do te promene u kabinetu predsednika Vlade, međutim, nismo dobili.

Osim zarade, u njegovom izveštaju o imovini navodi se da poseduje još samo garsonjeru od 30 kvadrata, a na svoje ime nema ni automobil niti ušteđevinu u banci.

Antić vinogradar

Primera radi, za razliku od Vučića, ministar energetike Aleksandar Antić u svom vlasništvu ima stan od 56,6 kvadrata, oko 85 ari vinograda, a prijavio je i ušteđevinu u banci. Njegova ministarska plata iznosi 89.610 dinara.

A ministar odbrane?

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Dve hiljade više zarađuje Zoran Đorđević, ministar odbrane. U njegovom vlasništvu su i dve kuće, ukupne površine od oko 150 kvadrata. Vlasnik je i tri placa, koja ima status građevinskog zemljišta.

Ministar prosvete najbogatiji

Novi ministar prosvete Mladen Šarčević vlasnik je privatne predškolske ustanove, osnovne škole i gimnazije "Ruđer Bošković", a kako je navedeno u izveštaju koji je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, vrednost njegovih akcija prelazi 400.000 evra.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Osim akcija, poseduje kuću od 200 kvadrata, kao i dva stana od po 88 i 58 kvadrata. U njegovoj imovinskoj karti navodi se i vlasništvo nad letnjom kuhinjom od 35 kvadrata, a ima i plac površine od 4,5 ari. Kao ministar će zarađivati 90.000 dinara.

Vulinov stan

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Bogatiji od premijera je i Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politike. On je vlasnik polovine stana od 107 kvadrata, a njegova plata iznosi 100.000 dinara.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track