Najnovije vesti
Vesti Hronika
OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA Ugašen požar kod Požege

OGROMNA MATERIJALNA ŠTETA Ugašen požar kod Požege

Posle četiri sata borbe sa požarom koji je progutao fabriku "Drvo pelet" u Zdravčićima kod Požege, vatrogasci su vatru suzbili na uzani prostor.

Novi Sad889 Vatrogasci pozar u barakama mostogradnje foto Nenad Mihajlovic Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Novi Sad889 Vatrogasci pozar u barakama mostogradnje foto Nenad Mihajlovic

U toku je "dogašavanje" vatre koja još gori ispod srušenog krova četiri pogona, a vatrogasci će zgarište nadzirati do sutra ujutro kada se očekuje dolazak ekipe za uviđaj koja bi trebalo da utvrdi uzrok požara.

Pored fabrike površine 1.500 kvadrata, u kojoj je izgorelo svo drvo namenjeno peletiranju i uništene gotovo sve mašine, vatra se prenela i zapalila potkrtovlje kuće tik uz fabriku i metalostrugarsku radionicu "Ilić" sa koje se obrušio krov.

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca, koji su uleteli u buktinju i iz zapaljene fabrike izneli plinske, acetilenske i boce sa kiseonikom koje se koriste u proizvodnji, sprečena je eksplozija koja je mogla da bude kobna po vatrogasce i pričini još veću materijalnu štetu.

Gašenje je usporila i brzom širenju vatre doprinela, kažu vatrogasci, velika količina peleta - materijala od suvog drveta - koji lako gori i sa koga su se plameni jezici za nekoliko minuta preneli na drveni krov fabrike.

U gašenju požara u Zdravčićima učestvovalo je 20 vatrogasaca iz Požege, Užica i Arilja uz pomoć šest vozila i dve cisterne komunalnog preduzeća.