21. avgust  2016. 11.20  →  17.47 | Izvor: Beta, Tanjug

Zapaljena pravoslavna crkva u Sarajevu

SARAJEVO -

Deo pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg u strogom centru Sarajeva zapaljen je jutros tako što je kroz prozor ubačena zapaljiva materija, objavile su banjalučke Nezavisne novine.

Paroh Jadran Danilović izjavio je da su on i vernici jutros u 8.00 časova, prilikom dolaska na bogosluženje, osetili dim iz ostave, koja je u sklopu crkve.

Odmah je pozvana policija i vatrogasci, koji su ugasili vatru.

Danilović je rekao da je u požaru pričinjena veća materijalna šteta. Policija je obavila uviđaj.

Ova crkva ranije je bila na meti pljačkaša, a ove godine u dva navrata iz nje su ukradene ikone.

Dačić: Tražimo hitnu istragu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zatražio je danas hitnu istragu povodom paljenja dela pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg u centru Sarajeva.

''Danas je zapaljenja crkva, odnosno, hram Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu. Tražimo hitnu istragu. Nadamo se da se neće ponoviti istraga kao povodom Srebrenice, odnosno, napada i pokušaja ubistva premijera (Aleksandra) Vučića'', rekao je Dačić na konferenciji za medije.

On je ocenio da su to stvari na koje naša država mora da reaguje.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

Sremac   21. 08. 2016. | 23:30
Ko god kaže i tvrdi,da je rat na ovim prostorima završen,ili je totalno glup,iliti ne želi dobro Srpskom narodu!Ovo ovakvo "uljuljkivanje" naroda,od strane neodgovornih pojedinaca,bilo da se radi o političarima,analitičarima,novinarima ili bilo kom drugom,može dovesti ponovo do nesagledivih posledica po Srpski narod,ili su takve izjave u službi stranih obaveštajnih službi,koje nam nisu naklonjene!Da sam u pravu,govore sve činjenice i događaji u poslednje vreme,pa i ova juče u Sarajevu,današnja u Sinju,na aero mitingu,gde su srpskog pilota izložili neviđenom poniženju,i zabrani leta!Gospodo draga,budimo spremni na sve,ostavimo političare i njihove "fraze",oni govore ono što im drugi kažu,šta da govore,50 god su nas lagali da rata biti neće,pa dožive smo,ponovo '41,i sve strahote zločina!